266. FSC - North VS South

Kada želite ceremoniju rezultata finala?

• 14:00

Votes: 18 56.3%
  • 16:00

Votes: 2 6.3%
  • 18:00

Votes: 12 37.5%

• Total voters
    32
  • Poll closed .
Svi moji dosadašnji predstavnici sa severa su ispali u pf. (Norveška, Švedska, Finska)
Takođe, i svi moji predstavnici sa juga se nisu plasirali u finale (Italija, Grčka x2) 🤣🤣
Bilo bi lepo da se to promeni na ovom fsc-u 😭🤗

Šta mislite, koje države s obje strane prednjače trenutno?

S jedne strane jedna država ima 7 prijava, s druge strane jedna ima 6

Zanima me hoće li Šveđani nadmašiti sedam prijava koje su imali na mom FSC-u, iako tema uopšte nije bila usko geografski ograničena. 😃

Kod mene je stanje sledeće:

Danska: 2x (Björnskov - Vi er helte, 4. mesto, Alba August - Lights, 6. mesto)
Finska: 2x (Benjamin - Unbreakable, 13. mesto u pf, Emma - Circle of Light, 7. mesto)
Island: 1x (Asgeir - Was There Nothing?, 8. mesto)
Norveška: 2x (MIIA - Dynasty, 7. mesto, Marcus & Martinus - Make You Believe in Love, 4. mesto)
Švedska: 10x (od primećenijih: Ace Wilder - Busy Doin' Nothin', 1. mesto, Isak Danielson - Broken, 1. mesto)

Što se juga tiče:

Grčka: 7x (od primećenijih: Polina Christodoulou - Anantikatastatos, 6. mesto, Iasonas Mandilas - Apithano, 4. mesto)
Italija: 4x (od primećenijih: Valentina Giovagnini - L'amore non ha fine, 1. mesto)
Španija: 1x (Pablo Alboran ft. Carminho - Perdoname, 11. u pf)

Iz Portugalije i Malte nisam do sad slao ništa. Iznenđanje mi je Španija samo jednom na 55. FSC-u LOL

Jedno forumsko lice je uspjelo pogoditi koje su države trenutno najviše IN. 🤫

A opet, možda su svi išli sličnom logikom, pa zaobilazili zemlje koje su nam svima prve pale na pamet 😅

Španija: 1x (Pablo Alboran ft. Carminho - Perdoname, 11. u pf)
Mooolim, 11. u pf? Ovo je def. slučaj za špansku inkviziciju 🫴

Ovo mi je osmi fsc. Imam dva neprolaska u finale, od toga jedan sa Aurorom iz Norveške. Mislim da je to jedina navedena država ovde iz koje sam slala nekog ranije i eto ispala. Drugi ispadak mi je bio sa Rambom ali to sam svesno odigrala tako.

Pardon deveti mi je ovo, a osam pesama sam slala.

Last edited:
djp.webp

Kao što smo jučer imali prilike zaključiti, rock i metal su žanrovi koje ćemo ponajprije povezati sa sjeverom, a vesele, latino ritmove s jugom. S druge strane, ima jedan glazbeni izričaj koji vrijedi i za sjever i za jug i za svaku drugu stranu svijeta, a to su - balade. Ipak, ima određenih razlika čak i među baladama sjevera i baladama juga pa stoga doktor Jusup danas predstavlja ova dva baladična izdanja izvođača koji su danas već spomenuti ovdje u temi:

Moderni pop zvuk kroz svoje pjesme već godinama donosi momak izrazito ugodnog glasa sa sjevera, točnije iz Göteburga u Švedskoj. Riječ je o 26-godišnjem Isaku Danielsonu koji je FSC publici već vrlo dobro poznat. Na prvom od svoja četiri pojavljivanja na FSC-u je odmah zabilježio pobjedu s izrazito lijepom baladom koju slušamo u nastavku.

S druge strane, jedna posebna emocija s juga. Znate onaj osjećaj kad kroz nečije pjevanje maltene možete čuti jecaje, tugu i očaj? Baš to odlično polazi za rukom (odnosno, za glasom) 35-godišnjem Pablu Alboranu iz Malage. Devet sudjelovanja na FSC-u, od čega čak 8 finala (svaka čast @Petar na tom jedinom ispušu), gdje nije nikad bio plasiran lošije od 13. mjesta. Dvije pobjede, jedno drugo mjesto, dva sedma mjesta... Vrlo impresivna povijest sudjelovanja, a iako smo ga na FSC-u slušali i u sporijim i u bržim izdanjima, danas slušamo njegovu drugu pobjedničku FSC pjesmu, hiperemotivnu baladu Saturno.

Uz čije biste se balade prije naježili, sjeverne ili južne?

jusup-doktor-jusup.gif

Kod mene jug ipak preovladava, a što se tiče tog 13. mesta, bravo za mene za najlošiji Alboranov plasman, barem što se finala tiče. 😁

Znate šta mi se najviše dopada kod ovakvih malo užih tema sa ne previše zadataka i opcija? To što sam potpuno mirna za svoje druge pesme sa spiska koje želim da šaljem a ne uklapuju se ni u jedan zadatak. Ne razbijam glavicu dal će mi neko ukrast! 🥳

Severne balade su my cup of tea. S Juga Španiju volim ali eto od balada retko koju nađem da mi prija. Pablo Alboran je druga priča. Još uvek se sećam te klanice oko toga ko će ga poslati. Ko god da ga je poslao pobedio bi ali to je tada morao biti Leo :D.

Znate šta mi se najviše dopada kod ovakvih malo užih tema sa ne previše zadataka i opcija? To što sam potpuno mirna za svoje druge pesme sa spiska koje želim da šaljem a ne uklapuju se ni u jedan zadatak. Ne razbijam glavicu dal će mi neko ukrast! 🥳

Ono kad ti @Vax'ildan stvori traume.

Back