274.FSC - Čas Istorije

Sinoć sam bio na granici da se povučem sa FSC-a jer sam se razbolio oko ponoći (mučnina i sve što ide s tim), tako da će semafor i moje slušanje za drugo polufinale da pričeka i generalno moja aktivnost će malo da stagnira ovdje dok se ne oporavim. 🙏🏻

Prvo polufinale

1. Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla
2. MIACH - Tempo
3. DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd
4. Aleksa - Kao da smo pali s marsa

5. Cleo - Na pół
6. Natalia Barbu - Suflet gol
7. Lanberry - Co ja robię tu

8. Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove
9. MNISHEK - Пісня Мавки
10. Ultimo - Quel filo che ci unisce
11. Raiven ft. Micka Lifa - Mama

12. Iga Jaworska - Twarzą w twarz
13. DUNJA ILIC // SEFICA PODZEMLJA
14. JO feat. Cabron - Cu inima

15. Detour - Daleko
16. La Rappresentante Di Lista - Questo Corpo
17. WERSOW x OSKAR CYMS - CHCESZ POBYĆ SAM
18. INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV
19. RIAN - Verwandtschaftstreffen

20. Milica Majstorović - Savrseni par
21. Pinguini Tattici Nucleari - Islanda

22. Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz

Drugo polufinale

1. Neda Ukraden - Nisam ti ja bilo tko
2. Alex W - Mano ferma
3. EDITA - MAGNUM

4. Sebastian, Marpo - Nezapomínám
5. Ana Bekuta - Imam jedan zivot
6. Hrdza - Horela ľipka
7. Jelena Kostov - 1005

8. Sisi x Hundred Sins - Anya Mondd Meg
9. Olja Karleuša - Žene lavice
10. TÓTH GABI X FRICSKA - SzívbeEmelő

11. Ekatarina Velika - Par godina za nas
12. HERE WE ARE - Együtt egyedül
13. Helem Nejse & Amira Medunjanin - Ruža
14. Majka feat. Kollányi Zsuzsi - "Eléglesz"
15. Vesna ft. Ego - Moravo
16. Alexander Eder - Der allerletzte Tanz
17. VALENTINNA & LORES - TAKO MI IMENA (BACK TO THE FUTURE)
18. Desmod x Majself - KOMÉTA (pre Gumpa)

19. TAMARA MILUTINOVIC - CAKUM PAKUM
20. ajsa luna feat. Beatrick - Maszkulin
21. BigMama - Cento Occhi
22. Adi Šoše - Od jeseni do proljeća
23. ANNA - 30°

Jedan od razloga zašto je Creature bez premca jeste njena sposobnost da prepozna kvalitet u raznovrsnim muzičkim stilovima. Ona ne samo da prati najnovije trendove, već i neumorno istražuje manje poznate izvođače i retke pesme koje se lako mogu prevideti. Njen ukus odražava duboko razumevanje muzike kao umetnosti, dok njeni komentari često inspirišu druge forumaše da prošire svoje muzičke horizonte.
Ma gde je laž, molim vas. 💯

Slutim već neko vreme da mi Dežurni hejtuje pesme namerno, da zamaže Vaxu oči. Prečesto smo razmenjivali visoke poene, uočio bi voting pattern.

Nego šta, da smanjim obim posla za inspektora Vax'ildana! 😂🕵

Ma samo naišao period takav očigledno, brzo će se to promeniti ubeđen sam, nije mogao ispariti zajednički ukus zauvek 👌🏻

Prešao sam prek 2000 karaktera i forum mi neda da sve postujem u jednom postu pa moramo ovako na preseke.

Ukrajina :uab:

tenor.gif

Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla - Ovo je bangerčina. Imao sam je i sam na spisku tako da ono, dopala mi se na prvu. Retko kad ja neću voleti nešto od Go_A. Pogotovo volim kod ove pesme što mi unosi radost a ne agresiju ili tugu. Emocije koje pesma prouzrukuje u slušaocu su isto važne. Sve mi ovde odgovara.

MNISHEK - Пісня Мавки - Interesantno jako. Čudan spoj zvuka gitare uz njen nežan a opet prodoran i moćan glas, melodija me tera da se osećam kao da sam u nekoj šumi okružen prirodom i gledam lepotu oko sebe. Jako dobra stvar.

Hrvatska:hrb:

baby-lasagna-winking-baby-lasagna.gif

MIACH - Tempo - Ima jedan melodijski deo u pesmi koji dolazi odmah posle refrena koji me jako iritira. I zbog toga ne mogu da stavim pesmu u zeleno. Ali van tog dela, refren je catchy i ne mogu da kažem da me pesma ne vozi samo mi nešto još fali da kažem da mi je baš wow. Verujem u Miach i samo čekam kad će izbaciti neku hitčinu koju ću voleti.

Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove - Meni ovo skroz odgovara. Malo sam otišao na yt da čujem kakav je bio i na voiceu i mogu reći da se ne bih nimalo bunio ako Petar pronađe odličnu pesmu za esc i proba da učestvuje na Dori. Ima sve a pogotovo glas.

Detour - Daleko - Znam za ovo i od ranije. Jako lepo. Barem meni. Baš mi prija njen glas i kao da mi priča priču a ne da peva. Sviđa mi se ceo vajb pesme i uživam slušajući.

Rumunija:rob:

tumblr_omej7x4vet1u7uduwo2_540.gif

DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd - Meni je ovo odlično. Jeste tipična pesma iz Rumunije tj bar nešto na šta sam navikao da ću čuti od Rumuna na fscu ali nimalo nije loša. Plus ovo mi je tek prvo slušanje a već mi se dopada jako. To je uvek plus.

JO feat. Cabron - Cu inima - U odnosu na prošlu pesmu na rumunskom ova mi se i nije dopala. Njen glas mi je dosta naporan za slušanje a rep deo mi nije prijao. Nije za crveno ali prosto nije ovo za mene.

Moldavija :mdb:

natalia-barbu-fight-eurovision-2007.gif

Natalia Barbu - Suflet gol - Volim Nataliu ali mi ovde baš nešto fali. Čitam tekst i tekst je prelep. Ali dok čitam prevod teksta imam osećaj da ona ne prenosi na najbolji način poruku pesme. Melodija mi deluje onako radosnije a tekst tužan. Ne znam. Možda grešim možda je i do toga što ne razumem jezik ali me nije ubedila u to što peva. Tekst je prelep, njena interpretacija i melodija mi se ne uklapaju.

Srbija :rsb:

eurovision2022-in-corpore-sano.gif

Milica Majstorović - Savršeni par - Hitčina. Svaka čast onome ko je ovo iskopao. Ja lično se nje ne bih setio a pesmu itekako znam i volim. Odličan throwback koji preti da se ovde visoko kotira.

Aleksa - Kao da smo pali s marsa - Ima tu melodiju koja vozi ali mi ne prija skroz. Osim melodije ništa mi tu nema što bi me držalo. Osećam da svaki sledeći put kad je čujem pesma mi bude dosadnija jer se osim KAO DA SMO PALI S MARSA - skoro ništa ne dešava ovde.

DUNJA ILIC // SEFICA PODZEMLJA - Ima ovo svoju publiku a deo te publike ja nisam. Bila bi ona meni šefica podruma tako da nijedna njena pesma ne bi videla svetlo dana da se ja pitam išta. Eto, bar ima sreću što se ja tu baš ništa ne pitam. Bar ima svoje mnogobrojne fanove!

Neda Ukraden - Nisam ti ja bilo tko - Ona ima fenomenalan glas, bar meni. Tekst nije loš ima smisla, melodija u refrenu pogotovo se istače i ostaje u glavi ali ne mogu da se otmem utisku da Neda ima mnogo bolje pesme od ove :/. Pogotovo hajde da se nađemo na pola putaaaa. Opet ovo nije nimalo loše samo me ne pogađa skroz tako da ide u žutu kategoriju.

EDITA - MAGNUM - Kidalica koja vozi. Pre bih ovo možda pljuvao samo da pljujem ali vozi me jako. Tekst ostaje u glavi i ovo mogu slobodno reći mi je guilty pleasure.

Ana Bekuta - Imam jedan zivot - Pevaj Ana pevaj!

Jelena Kostov - 1005 - Nije nešto što volim da slušam ali nije ni toliko iritantno pa da završi u crvenom. Brzo prođe, nije pamtljivo a njeno pevanje nije pevanje već zavijanje ali ajde da ne kudim samo mogu reći da bih uz ovo uživao samo na svadbama. Eto ga nešto pozitivno.

Olja Karleuša - Žene lavice - Legenda. Ova jedna reč je dovoljna da se opiše ovo!

Ekatarina Velika - Par godina za nas - Odlično, legendarno i nezamenljivo a da ne kažem koliko udara na nostalgiju.

VALENTINNA & LORES - TAKO MI IMENA (BACK TO THE FUTURE)

TAMARA MILUTINOVIC - CAKUM PAKUM - Obećao sam sebi da ću biti blag jer ne bih da pljujem pa da se neko uvredi jer ono što ću napisati uopšte se ne odnosi na onoga ko je ovo poslao već isključivo na pesmu ali može svakako loše da se protumači pa bolje da budem blag da me ne boli glava posle. Elem, ne dopada mi se. Uopšte nije moj stil i izuzetno me iritira njen glas i tekst.

Sr
boBosanski duo :rsb: :bab:

97684e8664e0ed71f3743b1c63ebcb851e9f32fa.gif

INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV - Hit koji i dalje prija. Njegov glas mi prija više nego njen ali se lepo uklapaju na kraju. Meni je ovo i dan danas super

Bosna I Hercegovina :bab:

KK9WVz.gif

Helem Nejse & Amira Medunjanin - Ruža - Fenomenalno otkriće. Rep deo odličan, tekst boli koliko je dobar a Amira ima predivan glas! Ubolo me u srce!

Adi Šoše - Od jeseni do proljeća - Nije loše ali mi treba više slušanja da bih se baš udubio u ovo. Ali uopšte nije neslušljivo ili iritantno.

Poljska :plb:

eurovision-eurovision2022.gif

Cleo - Na pół - Skroz moj stil. Voleo sam njihovu pesmu na Evroviziji kad je ona učestvovala sa Donatanom i volim ovaj njen singl. Super je zaista.

Co ja robie tu - Ovo mi je između zelenog i žutog. Mislim da će dobro proći na Fscu ali meni fali nešto da mi utisak bude kompletan. Možda mi je pesma previše generična i nisam čuo ništa novo ali opet ne mogu da kažem da je nekvalitetno. Ima potencijala da se razvije i da me baš zavoza. Videćemo šta će na kraju biti.

Iga Jaworska - Twarzą w twarz - Prelepo. Baš mi prija jezik i ova melodija i njen glas. Ma sve mi prija ovde. Ide na plejlistu.

WERSOW x OSKAR CYMS - CHCESZ POBYĆ SAM - Odličan duet. Sve mi se ovde uklopilo i dopalo. Baš sam uživao slušajući.

Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz - Mračno, jako mračno a odlično. Nije nešto što slušam svakodnevno, i baš me je gurnulo na razmišljanje. Udubio sam se u pesmu. Može se reći da sam počeo da tonem u tekst i melodiju i njen glas. Volim kad me neka pesma ovako oduševi.

Češka :czb:

tenor.gif

Sebastian, Marpo - Nezapomínám - Odličan češki rok. Baš mi prijalo da čujem ovako nešto jer volim da istražujem rok muziku u zemljama gde taj žanr možda nije glavni.

Vesna ft. Ego - Moravo - Uh kakav benger. Još na slušalicama kako kida!!!! Moram reći da sam ovo čuo i ranije na nekom drugom forumu i baš mi se svidelo tad a posle svakog drugog slušanja ovo je sve bolje i bolje!!!

Desmod x Majself - KOMÉTA (pre Gumpa) - Prelepo. Baš me je kupila pesma i glas. Sve mi se ovde dopada i da sam nekako otkrio ovu pesmu ja bih je lično poslao koliko mi je dobra! Bravo!

Austrija :atb:

giphy.webp

RIAN - Verwandtschaftstreffen - Zanimljivo jako. Od melodije koja me podseća na pačiće do teksta koji je šašav a opet jako ličan i ozbiljan. Za mene je ovo umetnost kad naiđem na pesmu koja treba biti šašava po svemu a opet ima dozu ozbiljnosti.

Alexander Eder - Der allerletzte Tanz - Može! Dobra stvar skroz. Prijalo mi maksimalno. Ništa mi ovde ne smeta a glas mu je MAGIČAN. Ne mogu da verujem da neko ima tako dobar glas! Otkriće je ovo za mene.

Slovenija :sib:

9fc845bf36f7a79ad7d7197ef5a659da7e330864.gifv

Raiven ft. Micka Lifa - Mama - Vozi ovo. Zanimljivo je jako. Nije generično, spoj različitih žanrova. I rep deo je odličan. Na kraju dobar utisak skroz.

Slovačka :skb:

tenor.gif

Hrdza - Horela ľipka

Tuga me hvata što Slovaci ne učestvuju na ESC i što nemaju uši pa da pošalju ovako nešto na esc. Verujem da bi na stejdžu evrovizijskom ovo razvalilo. Ovo je fenomenalna stvar koja će dugo da mi se vrti na plejlisti.

Ita
lija :itb:

c4Sq7g.gif

Ultimo - Quel filo che ci unisce - Fenomenalna baladokmečarka kakve volim da čujem! Razvalio je.

La Rappresentante Di Lista - Questo Corpo - Prijalo mi je sve do samog kraja. Taj deo pri kraju pre nego što opet zapeva meni se ta melodija i ceo vajb ne uklapaju. Skroz mi odudara od pesme. Opet neće pokvariti celokupni utisak o pesmi.

Pinguini Tattici Nucleari - Islanda - Odlična pesma. Padam ja na italijanski jako. Baš sam oduševljen pesmom. Otkriće.

Alex W - Mano ferma - Odlična stvar. Bila mi je na listi pesama za slanje. On je jedan od onih izvođača za koje mi je užasno drago da sam ih otkrio i počeo da slušam. Odlična stvar a glas mi prija od početka do kraja. Jako emotivno izvođenje!

BigMama - Cento Occhi - Nije mi se baš dopalo i dobro je pa se brzo završava. Moraću ovo više puta da slušam da bih stekao neki utisak ovako ravno i zaboravno.

ANNA - 30ºC - Ova mlada dama je baš besna na nekog čini mi se. Pesma vozi.

Mađarska :hub:

tenor.gif

Sisi x Hundred Sins - Anya Mondd Meg - Misteriozno ali nedovoljno dobro da bude u zelenom. Bar za sad. Pomešana su mi osećanja ovde.

TÓTH GABI X FRICSKA - SzívbeEmelő - Bangerčina. Odlična stvar. Sve mi se dopalo a pogotovo njen glas a melodija baš vozi i pamtljivo je sve i tera te da slušaš iznova i iznova!

HERE WE ARE - Együtt egyedül - Dobra je pesma ali mi do kraja nije skroz za zeleno. Posle više slušanja mi se možda i dopadne baš.

Majka feat. Kollányi Zsuzsi - "Eléglesz" - Dobro je ali nije odlično. Nešto mi fali samo ne mogu skroz da skontam šta. Uglavnom nije me kupila na prvu baš.

ajsa luna feat. Beatrick - Maszkulin - Mučim se sa ovom pesmom i ne znam ni ja gde da je stavim u koju kategoriju ali neka bude žuta za sad i nadam se da će posle više slušanja da mi se dopadne ovako sam bio na granici da je zavijem u crveno.

Fali mi komentar za ovu pesmu izvinjavam ss.

VALENTINNA & LORES - TAKO MI IMENA (BACK TO THE FUTURE) - Svidelo mi se. Jako dobro pevaju i mogu reći da mi je sve u kompletu super.

Destry (standardno) apsolvirao + maestralna recenzija za svaku pesmu. Bravo! :love:

1000021604.webp

Dragi moji forumaši, dok slušate pesme i glasate, treba da imate i malo razonude.
Igraćemo se forumske kladionice!
Pravila su laka i jednostavna, cilj je pogoditi što veću kvotu.
Svaki forumaš može sastaviti maksimalno 2 tiketa i pokušati da pogodi koje to pesme će se naći u finalu ili pak možda koja se pesma neće naći u finalu.
Možete pogađati od najmanje 3 pesme do maksimalno 9 pesama!
Konačna kvota koju vaš "tiket" ima ćete dobiti tako što pomnožite sve kvote!

Svi mogu učestvovati, bez obzira da li se takmiče, naravno osim mene.
Rezultati će naravno biti kada i rezultati polufinala.
Važna napomena, ovo je samo igra i razonoda. Kvote ne odražavaju moj muzički ukus ili bilo kakvo stanje na tabeli, već su rađene uz pomoć aplikacije u kojoj inače radim na svom poslu i uz pomoć Chat GPT kojem sam zadao određene parametre i dao podatke koje smatram bitnim. Cilj je jedino i isključivo zabava!
Vaše predikcije možete kačiti na temu do kraja glasanja po polufinalima!

Prvo PF

1. Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla DA 1,23 NE 4,27
2. MIACH - Tempo DA 1,81 NE 2,02
3. DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd DA 2,41 NE 1,58
4. Aleksa - Kao da smo pali s marsa DA 2,33 NE 1,62
5. Cleo - Na pół DA 1,7 NE 2,18
6. Natalia Barbu - Suflet gol DA 2,78 NE 1,46
7. Lanberry - Co ja robię tu DA 1,33 NE 3,39
8. Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove DA 2,94 NE 1,41
9. MNISHEK - Пісня Мавки DA 1,99 NE 1,84
10. Ultimo - Quel filo che ci unisce DA 1,94 NE 1,88
11. Raiven ft. Micka Lifa - Mama DA 1,66 NE 2,36