274.FSC - Čas Istorije

Evo odmah i drugog, malo više rizičnog tiketa, da ne razmišljam previše: @Nije sve tako sivo

5. Cleo - Na pół NE 2,18
22. Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz DA 2,02
9. Olja Karleusa - ZENE LAVICE NE 3,11
13. Helem Nejse & Amira Medunjanin - Ruža NE 1,83
17. VALENTINNA & LORES - TAKO MI IMENA (BACK TO THE FUTURE) DA 2,22
21. BigMama - Cento Occhi NE 1,97

Zagrcnuo sam se, ovo je pobeda
Samo ako si ti moja koleginica:
k12k9kpTURBXy9lZDgxYjRlYTBiMDY0ZGRkZjhlY2ViOWEzOTk2ZGZkNC5qcGeRkwLNAcIA3gACoTAFoTEC

Bravo Sivi na org do sada 👏 Baneri odlični... Očekivano ima dosta domaćica, Grandovo narodno veselje pre GNV 😂 Ako stignem da preslušam svih 45 pesama dok traju pf-a možda i ostavim neki "semafor"... 😁

Prvo PF

1. Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla
Standardno odlično.
2. MIACH - Tempo
Mislim da bi neke druge njene prošle bolje, žao mi je što je izbor pao baš na Tempo.
3. DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd
Baš je lepo.
4. Aleksa - Kao da smo pali s marsa
Iritantan glas. Smor.
5. Cleo - Na pół
Pa lepo je i ovo.
6. Natalia Barbu - Suflet gol
Kao nije loše ali je dosadno.
7. Lanberry - Co ja robię tu
Rekla bih nešto, ali neću da zmija pojede pesmu zbog mene. Solidno je.
8. Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove
Ili će mi se sa svakim narednim slušanjem svideti više ili će me smoriti. Videćemo.
9. MNISHEK - Пісня Мавки
Ravna linija.
10. Ultimo - Quel filo che ci unisce
Mnogo lepo.
11. Raiven ft. Micka Lifa - Mama
Nah, koliko god da volim Raiven, nikako da mi ova pesma postane draga.
12. Iga Jaworska - Twarzą w twarz
Slay.
13. DUNJA ILIC // SEFICA PODZEMLJA
☠️☠️☠️
14. JO feat. Cabron - Cu inima
Moglo je bolje.
15. Detour - Daleko
A drago mi je kad vidim Detour generalno ali ne vidim poentu njihovog prisustva ovde.
16. La Rappresentante Di Lista - Questo Corpo
Simpa, ali ni blizu Ciao Ciao.
17. WERSOW x OSKAR CYMS - CHCESZ POBYĆ SAM
Prija mi.
18. INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV
1732372240458.webp

19. RIAN - Verwandtschaftstreffen

Odakle znam ovog podrumara? Ništa posebno, ali cenim što je neko poslao nepravedno omraženi nemački.
20. Milica Majstorovic - Savrseni par
Mala ja pada u trans na koncertu Operacije Trijumf!
21. Pinguini Tattici Nucleari - Islanda
Gotivan bendić.
22. Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz
Lepo ali dosadi brzo. Ide ka žutom.

Prvo polufinale:

1. Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla Ovde mi se sve sviđa i ovo bih slušala u svakoj prilici. Instrumental je dobar i melodičan, i njen glas baš se lepo uklapa. Rekla bih da je ovo poprilično siguran odabir pesme i nije nikakva prevelika umetnost i izmišljena voda pa ocena /9/ jer je nešto što se meni lično dopada.

2. MIACH - Tempo Dopada mi se na neki čudan način i ne znam šta bih imala posebno zameriti. Možda što je na početku nisam sve razumela. Spot je baš dobar, kadrovi, kamera, sve. Ocena /8+/ jer ajde sad nije neka posebna umetnost i nije skroz baš moj stil.

3. DJ PROJECT feat. Andia - Na prvo slušanje sasvim prijatna pesma, ali kao nije naročito autentična, klasična radijska. No, onda sam prevela tekst i poslušala još jednom i shvatila da mi je zapravo tužna. I sad mi je žao da joj dam manju ocenu nego drugoj. /8+/

4. Aleksa - Kao da smo pali s marsa - Ok, ne mislim ništa naročito loše ali prosto stilski meni ne odgovaraju ovakve pesme, ne leže mi, ne roziniraju sa mnom ovakve interpretacije i ta neka moda da na brzi klasični RADIO S ritam ide neki sjeban tekst. Generalno, to samo nije za mene, nisam publika za to, ne rezoniramo i to je to. /7/

5. Cleo - Na pół
Pa lep mi je senziblitet ove pesme. Nije pesma koja se sama po sebi izdvaja po nekom od kriterijuma i kategorija, ali je prosto lepa za poslušati. /8/

6. Natalia Barbu - Suflet gol Pa onaj lepi nostalgični tip balade koji se meni dopada, zaista nemam zamerku. Pesma je izasla pre 16 godina i za to vreme je kvalitetna. /9-/

7. Lanberry - Co ja robię tu
Na prvu mi se baš dopalo ovo njeno umetničko ime, a onda i pesma. Skroz je simpatična, umerena, ritmična i sa odličnim vajbom koji samo teče na jedan prijemčiv i kulturan način. /9+/

8. Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove Znam za ovog lika jer sam pratila hrvatski The Voice. Za pesmu ne znam šta da mislim, mene lično nije dotakla emotivno iako vidim da je išla ka tome. Možda sam u pogrešnom trenutku poslušala je. /7+/

9. MNISHEK - Пісня Мавки
Ima neki old vibe i početak spota je sa estetikom manjeg kvaliteta iz ranih 2000ih, što mi je bilo poprilično čudno kad sam videla da je izašla samo pre 5 meseci. Ne mogu da kažem ništa naročito loše, ali moglo je i bolje. /7/

10. Ultimo - Quel filo che ci unisce Što se mene tiče, u ovakvim pesmama akcenat je na rečima i emociji, a italijanski ne razumem, pa se na prvu bez prevoda ne mogu povezati. Ali nije me mrzilo, pronašla sam yt link sa paralelnim prevodom na engleski i osvojila me je. Prelepo. /9+/

11. Raiven ft. Micka Lifa - Mama Estetski mi je kul, muzički malo haotično. Ne znam baš za šta da se uhvatim. /7+/

12. Iga Jaworska - Twarzą w twarz I ovo mi je baš baš lepo. Spot takođe prelep. Sve mi se sviđa. /9+/

13. DUNJA ILIC // SEFICA PODZEMLJA
Nemam šta reći, ludača. Mene ovo radilo u svoje vreme. /8+/

14. JO feat. Cabron - Cu inima Nosi sa sobom neku nostalgičnu emociju. Sasvim lepo iako nije ništa posebno autentično. Antipatičan mi je ovaj njen reper saradnik, to mi malo umanjuje još utisak. Ali pristojno. /8/

15. Detour - Daleko Volim ih, držim fige za prolazak. /8+/

16. La Rappresentante Di Lista - Questo Corpo
Ovo su neki pravi umetnici. Nije baš samo za površno slušanje uz kaficu. Tekst je interesantan, vratiću se da istražim i protumačim. /9/

17. WERSOW x OSKAR CYMS - CHCESZ POBYĆ SAM Pa, nakon svih preslušanih pesama prethodno ovo mi je malo dosadno, ne jer je pesma dosadna, nego što baš nije dosadna, nego je sva po šablonu i pravilu i zadovoljava sve mejnstrim kriterijume. I onda što je baš takva, sva po očekivanju, nekako mi se gubi i smeta. Dok recimo prethodna me golica da joj se vratim da bih joj se posvetila, bolje razumela i istražila. /8/

18. INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV Šta ću, mene ovo radi, a imala sam i jednu situaciju u životu kad sam zaista imala lopova u stanu i intiutivno sam osetila da se nešto dešava dok sam bila izvan kuće i kao luda sam trčala nazad kući bez razloga, da bih na kraju ušla u stan kad je već bio obio jedno krilo prozora, ali je onda videvši mene pao sa istog i sve se dobro završilo, sem napuklog stakla i razvaljenog prozora. A i u drugim aspektima života sličan se sličnom raduje, ili krpa nađe zakrpu, ili kao što oni kažu lopov lopova uvek oseti, tako da ja mogu emotivno da doživim ovakvu pesmu u bilo kom smislu. /9+/

19. RIAN - Verwandtschaftstreffen
Ovo mi je osveženje od balada, leglo kao hladno pivo na +40. Jako mi je simpatičan ritam. Tekst je ultramega simpatičan, zabavan i realističan. Volim ovakve pripovedačke tekstove. Super! /9+/

20. Milica Majstorovic - Savrseni par Ne znam šta bih rekla, bio hit, svi znamo. Ali nisam naročito nostalgična po pitanju nje. Nemam neki konkretan razlog, samo nisam. /7+/

21. Pinguini Tattici Nucleari - Islanda Opet sam morala da pratim pesmu sa prevodom i lepo mi je bilo. Dopalo mi se. Nije neka naročita umetnost, ali mi je prijalo i povezala sam se. /8+/

22. Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz
Ovo mi deluje kao da će ići u top 5 na osnovu dark vajba, autentičnosti, mistike, artističnosti i kvaliteta spota. Ali ja lično nisam sigurna da bih ovo slušala kao učestalo. /9-/

Back