274.FSC - Čas Istorije

Ajde i ja da se pridruzim ovima sto se iscudjavaju, iako ne kontam zasto..

Semifinal numero uno

tumblr_n107zsQtNl1tsd7tio1_400.gif

1. Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla - Uff, jak start oseti se jačina u melodiji. Etno deo je lego odlično. Rejvovao bih da mi se još ide na rejvove, sad smo rejverka u penziji.
2. MIACH - Tempo - I ovaj zvuk mi je skroz dobar, poprilično mi se dopada. Keči mi je skroz, instrumentalni deo mi se dojmio baš se uklapa. Dobro je, nastavljamo u dobrom ritmu.
3. DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd - U poslednje vreme sam slab na Rumunjare, ovo mi je prelepo. Čuo sam ovu pesmu, baš je radijska radovalica. Nije da te pukne i da ti nanese efekat bombe, al ima tu slatkoću u noti. Instrumentalni deo je možda mogao efektniji da bude.
4. Aleksa - Kao da smo pali s marsa
- Ko je ovaj što lepo peva? Pa dobro, ovo mi odskače od standardnog Srbizma, vrlo je jednostavno deep. Nije me šutnulo u glavu, ali pristojno.
5. Cleo - Na pół - Dobro me je uvodila, dala mi mistiku, pripremila na veliki prasak, onda me u refrenu odvela na niži energetski volumen. Al kao da poseduje u sebi ono što forum voli da čuje, tako mi zvuči zapravo.
6. Natalia Barbu - Suflet gol - Ovo je nešto uz šta bih plakao da imam 11 godina i da slušam Anu Stanić. Baš mi je uvodna špica Telenovela La Moldova.
7. Lanberry - Co ja robię tu -Ufff ovo je ozbiljna priča, ovo mi je baš po meri da postanem opsesivan. Volim veštice, podseća me na Allie X. Ovde je tempo u pesmi ključan, to me držalo. Svaka čast.
8. Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove - Uuu mnogo lep čovek to sam odmah primetio. Uvodni deo veoma mističan, glas njegov je baš lep. Samo je problem što taj uvod traje predugo, gradi i nigde ne pukne. Slabo je kulminiralo, al bilo je lepo trzanje.
9. MNISHEK - Пісня Мавки - Malo mi je kao kad bi Ivana Jordan postala gotičarka. Ima neku himičnu notu, veštičiji poziv u svatove. Šta znam.
10. Ultimo - Quel filo che ci unisce - Mnogo lep početak, captivating, malo pratio i tekst. Lep mi glas njegov, to me baš drži i klavirska drama. Jbt, prvo pala magla, pa sad sneg, ja slušam baladerke kad sam u ljubavi, ne znam jel to sve ima smisla.
11. Raiven ft. Micka Lifa - Mama - Ovo mi se poprilično dopada, čuo sam pesmu ranije i sve pet za nju.
12. Iga Jaworska - Twarzą w twarz - Ove pesme sve počinju kao juuu evo ga fsc potencijal pesma, onda me ne odrade do kraja i pitam se đe je zapelo. Ovu pesmu ko da sam već čuo malopre, a zapravo nisam.
13. DUNJA ILIC // SEFICA PODZEMLJA - E OVO JE ICONIC, toliko. Znate šta mislimo.
14. JO feat. Cabron - Cu inima - Fina je, nije nametljiva al nije ni pamtljiva. Kao jedna od sestre Karić da peva zaboravio sam joj ime. Al prija R&B ritam, to je plusić.
15. Detour - Daleko - Ovo je vrlo out of the box, veoma autentično i lepo. Prijaju mi ove up tempo kapućinare.
16. La Rappresentante Di Lista - Questo Corpo -Meni se oni kao ekipa dopadaju, italijanare po mom senzibilitetu.
17. WERSOW x OSKAR CYMS - CHCESZ POBYĆ SAM -Ma tako su lepi Barbi i Ken, ljubav im blistava u mraku u kom se nalaze. Klavir samo što ne pukne od strasti, ona je prelepa tako bez ekspresije. Pesma ko pesma, balada o teškoj ljubavi o kojoj ću saznati kroz par nedelja u Magazin IN.
18. INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV - Bukvalno jagnjeći vibrato što izvire iz nje je to što me radi, želim pri svojoj ljubavnoj pogibiji ova pesma da prati radnju.
19. RIAN - Verwandtschaftstreffen - Ime ove pesme je noćna mora za disleksićare poput mene, sklonio sam pogled da mi se ne muti. Ide mi ide pa mi ne ide, nekako ko da slušam Frajle.
20. Milica Majstorovic - Savrseni par - E svaka čast ko se setio ovoga, ovo je baš one hit wonder za koji su mnogi možda i zaboravili. Treba ceniti wondere, dovoljno je za života da te po nečemu poznaju.
21. Pinguini Tattici Nucleari - Islanda - Pa nije me nešto oduševilo, jedna od slabijih u pf. Ne volim kad nemam nikakav utisak.
22. Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz - Ponovo pesma koja mi traje kao da je uvodna špica, pesma bez refrena. Dobar mi je dark electro zvuk to stoji, atmosfera super, samo nešto ko da fali u pesmi. Daću šansu tokom krčkanja.

Semifinal numero duo

tumblr_n108cu7Iyt1tsd7tio1_400.gifv

1. Neda Ukraden - Nisam ti ja bilo tko - Ja jako volim ovu pesmu, bukvalno doživljavam kao svoju rođendansku pesmu. Hvala zaista osobi koja je ovo poslala.
2. Alex W - Mano ferma - Još jedno lepo ljudsko biće. Fino zvuči pesma, možda bi mi bila ispod proseka da nije na italijanskom.
3. EDITA - MAGNUM - E znam ovu pesmu kad sam bila recepcionerka, išlo na hotelskom radiu. Dobro je, njen auspuh glas mi se sviđa.
4. Sebastian, Marpo - Nezapomínám - Rok metal rep navijačka pesma, nije ovo moj fah.
5. Ana Bekuta - Imam jedan zivot - I evo stigli smo za dvojka svadbu, pa ovo je za ispoštovati jer je pesma sigurno kulturni doprinos. Nije nešto što puštam sebi.
6. Hrdza - Horela ľipka - Dobra mi je ova seljačka buna, skroz mogu sebe da zamislim u Austro-Ugsarskoj kako pod vlašću Marije Terezije se molimo za bolju žetvu. Mladići statisti iz performansa Balkan Epic Erotic by Marina Abramović.
7. Jelena Kostov - 1005 - Zvuči mi baš svadba pesma, ali je nisam čuo ili sam je pomešao sa nekom drugom pesmom. Jbt Kostov još je koščata. Ima ritam, garant ako bih šmrknuo i popio koji whisky bi radilo priču, ovako sam rastafari.
8. Sisi x Hundred Sins - Anya Mondd Meg - Ma ovo mi je fenomenalno, ovo mi je trebalo da doživim danas. Vrlo dobra urbanuša, cenimo cenimo.
9. Olja Karleuša - Žene lavice - Hjoooj kako da ne gotivim ovo, zlatna era Granda. Ova kaseta me raznosi, ovaj ples, sve sve, solarijum ten, noge viršle, ekstra.
10. TÓTH GABI X FRICSKA - SzívbeEmelő - Juuu, jako lep start pesme. Dramaturgija odlična, mađarska mađidna dobro upakovana. Osećam vradžbinu.
11. Ekatarina Velika - Par godina za nas - Ovo respect i poštovanje prema ovome, al nešto nisam bio vezan muzički za njih. Kultno.
12. HERE WE ARE - Együtt egyedül - Nije mi ovo prijalo.
13. Helem Nejse & Amira Medunjanin - Ruža - Jooj Amira je krenula prelepo očekivao sam nešto baš epic i onda ovaj lik samo krenuo da repuje i sve mi je propalo u sekundi. Previše on minutaže ima u pesmi.
14. Majka feat. Kollányi Zsuzsi - "Eléglesz" - Goca i Raša Show spot, pesma isto takva i oni glume sami sebe i svoje probleme iznose u javnost jer eto misle da ljude to zanima da čuju.
15. Vesna ft. Ego - Moravo - Evo konačno jedna pesma koja ima uvod, razradu i zaključak. Odlično, paket kao i na esc odličan.
16. Alexander Eder - Der allerletzte Tanz - Joooj mače, pa pesma me ne zanima da je čujem odmah mi postaješ favorit. Kakav dubog glas, ti si došao ovde da budeš MisterBigOne. Kao kad glasam na PZE pa kažem "Eee i za tebe ću poslati jedan sms".
17. VALENTINNA & LORES - TAKO MI IMENA (BACK TO THE FUTURE) - Ne ide mi ova pesma uz nastup koji je replika kao spot Madame Piano Enternal love. Nije mi prihvatljiva ova fuzija.
18. Desmod x Majself - KOMÉTA (pre Gumpa) - Amadeus Bend pred penziju, Čipi Osvajači radio pesmu, da puknu stare rane.
19. TAMARA MILUTINOVIC - CAKUM PAKUM - Hjoooj, teško ovo kod mene, sry.
20. ajsa luna feat. Beatrick - Maszkulin - Sviđa mi se glasić prelepi, njeno prelepo lice ko da je iz crtanog filma. Pa fina je pesma, nakon prethodne unela mi svež vazduh.
21. BigMama - Cento Occhi - Konkretna italijanara kakva se očekuje, nema omašaja. Ona je zanimljiva, prava lezbo bajkerka. Kao da će nekom glavu polomiti, al kad pusti glas osetiš da je dobra osoba.
22. Adi Šoše - Od jeseni do proljeća - Marko Bulat i doček Nove Godine 2008. na 2009. platio sam 50 evra za nas 4, pojavilo se troje. I dalje se pitam ko je mene osobu sa emo šiškom doveo tu i prevario. Sreća pa sam tad već znao za postojanje alkohola da prebrodim svaku nezgodnu situaciju.
23. ANNA - 30ºC - Dobra italijanska brzalica za kraj, Sivi odlično odradio redosled. Nema se šta reći loše za ovaj tip pesme, plus na italijanskom sve zvuči bolje i skuplje.

Po prvi put komentari uživo iz Bebilenda, ćutke smo pisali komentare majke mi. Situacija je sledeća:

IMG_5767.webp

Prvo PF

1. Korolova, Rokston, Go_A feat. Monokate - Vorozhyla - Ustati kada ova žena zapeva!
2. MIACH - Tempo - Ovo se sećam da je u jednom periodu bilo baš popularno i ni tad mi nije bilo ništa spec. Vozi refren, strofe mi glupe
3. DJ PROJECT feat. Andia - Retrograd - Nešto ima u ovoj pesmi što mi izuzetno prija!
4. Aleksa - Kao da smo pali s marsa - Ima lepu boju glasa ovaj mali, ali mi je pesma seen.
5. Cleo - Na pół - Ne radi me.
6. Natalia Barbu - Suflet gol - Seen.

7. Lanberry - Co ja robię tu - E ovo je extra!
8. Petar Brkljačić - Sakrij me u dlanove - Ovde mi fali da se nešto desi, sve vreme čekam nešto, a ništa se ne desi.
9. MNISHEK - Пісня Мавки - Thank you next!
10. Ultimo - Quel filo che ci unisce - Objektivno je jako lepo, ali mene nije taklo :/
11. Raiven ft. Micka Lifa - Mama - S razlogom je MAMA!
12. Iga Jaworska - Twarzą w twarz - Ovo je tip pesme koji će nekim čudom završiti visoko.
13. DUNJA ILIC // SEFICA PODZEMLJA - Motajte kablove! Imamo pobednika!!
14. JO feat. Cabron - Cu inima - Dosadno.
15. Detour - Daleko - Ko šećer je, ali pesma sačuvaj Bože...

16. La Rappresentante Di Lista - Questo Corpo - Može bolje od ovoga.
17. WERSOW x OSKAR CYMS - CHCESZ POBYĆ SAM - Nmg ovaj JSC.
18. INDIRA RADIC & ALEN ISLAMOVIC - LOPOV - Bravo!
19. RIAN - Verwandtschaftstreffen - Ovo mi je prijalo.
20. Milica Majstorovic - Savrseni par - OBOŽAVAM!!! Izvolte da me j***š u pi**u !

21. Pinguini Tattici Nucleari - Islanda - Nit mi dobro nit mi loše... Ne znam šta da mislim.
22. Ania Leon, Arek Kopera, Kasia Lins - Toniesz - Kad bih razumeo o čemu peva možda bih imao jasniju sliku o ovome, ovako je ne doživljavam.

Drugo PF

1. Neda Ukraden - Nisam ti ja bilo tko - Hahahahahah toooop!!
2. Alex W - Mano ferma - Jako je fino i njegov glas miluje
3. EDITA - MAGNUM - Jedno leto sam se drogirao ovom pesmom.

4. Sebastian, Marpo - Nezapomínám - Dobra muzika, a opet previše jednostavno i neupečatljivo.
5. Ana Bekuta - Imam jedan zivot - Obožavam!!!
6. Hrdza - Horela ľipka - Fali mi ovde nešto da to bude kompletno.
7. Jelena Kostov - 1005 - Sećam se hajpa oko ove pesme kad je izašla! Kvalitetan kič i šund!
8. Sisi x Hundred Sins - Anya Mondd Meg - Top mi je ovo!
9. Olja Karleuša - Žene lavice - Gospodjetina!

10. TÓTH GABI X FRICSKA - SzívbeEmelő - Dobro je krenulo, ali je tu stalo.
11. Ekatarina Velika - Par godina za nas !
12. HERE WE ARE - Együtt egyedül - Ne mogu ovo.
13. Helem Nejse & Amira Medunjanin - Ruža - Ovaj rep je sve upropastio jbg....
14. Majka feat. Kollányi Zsuzsi - "Eléglesz" - Sve mi je 3 dinara. Ne!

15. Vesna ft. Ego - Moravo - Uf ovo mi kida! Odlično!
16. Alexander Eder - Der allerletzte Tanz - Jako je sexy lik tako da za njega mora zeleno svetlo!

17. VALENTINNA & LORES - TAKO MI IMENA (BACK TO THE FUTURE) - Gospode Bože, kome je ovo palo na pamet da šalje živo me zanima...
18. Desmod x Majself - KOMÉTA (pre Gumpa) - Baš je kompozicija, ali me ne radi :(
19. TAMARA MILUTINOVIC - CAKUM PAKUM - Nije mi jasno zašto je ovo toliko poznato, nije kao da je " Vidimo se daso "
20. ajsa luna feat. Beatrick - Maszkulin - Nije moj fah, lepo peva samo.
21. BigMama - Cento Occhi - Jel ona to glumi Lepu Lukić u spotu? xD
22. Adi Šoše - Od jeseni do proljeća - Jako je fino, ali ovo u životu ne bih pustio da slušam.

23. ANNA - 30ºC - Dobro da je za kraj ostavljeno nešto dobro! Fino je ovo baš.

Au, pa sto je tj. kako je smeo tebi da posalje glasove ako ucestvujes. @Uprava reagujte molim vas.

Mi kuvertirali prijavu! Srećno svima!
Prijavu ili glasove?
Ne vidim spisak prijavljenih i da li je Niko tu, a ukoliko jeste, smatraj da si dobio 1 iz vladanja ako si već poslao poene

Back