275. FSC - Commercial Break

Nexhmije Pagarusha je bila albanska pevačica tradicionalne muzike sa prostora Kosova i Metohije. Njena muzička karijera je trajala pune 4 decenije, a pored folka, izvodila je i rok muziku, funk, operu i klasičnu muziku. Svoj poslednji veliki koncert održala je u Sarajevu, a nakon toga je odlučila da završi svoju muzičku karijeru. Preminula je 2020. godine, a uzrok smrti nikada nije objavljen :(

Večeras ćemo slušati jedan od njenih najvećih hitova - Ani More Nuse.

Nexhmije-Pagarusha.png

Jaooo 💙💙💙

Dežurni, sličice su ti top! 👋 :D Na jednoj đuskamo, na drugoj......namigujemo 🤣

Evo da iskoristim priliku ujedno i da okačim plejliste:

Prvo polufinale

YouTube link
Spotify link

Drugo polufinale

YouTube link
Spotify link

Neke pesme, doduše, fale na Spotify-ju (i to važi za oba polufinala).

Dodaću ja ovo sada i u treći post, a uskoro stižu moji glasovi pa ćemo onda definisati rokove i možete glasati i vi.

Moji glasovi za polufinale se nalaze kod creature, a vi možete glasati od ovog trenutka (10.12.2024. u 14:40 h) pa sve do 17.12.2024 u 12:00 h.

Ima mnogo pesama a nešto manje od 7 dana će biti dovoljno :) Uživajte u muzici!

Pesma koja je falila u prvom polufinalu spotifaj plejliste je sada dodata. Tamo ne fali nijedna pesma. Čudom nekim postoji na spotifaju i ona pesma što na YT za 4 meseca ima 9 pregleda :D.

U drugom pf fali 5 pesama. Ako ih neko slučajno nađe neka javi ali ja sam kucao sve živo i nisam pronašao tih 5 pesama.

Ta pesma od 9 pregleda mi se čini kao da je AI generated lol sve u vezi sa tim izvođačem mi je sumnjivo :D Ima na svakoj streaming platformi a nigde nikakav info :D

Prvo polufinale

cinemagraph-gif-girl-sleep-mask.gif

1. VAMERO, Tribbs & Philip Strand - Ghost - Pa ok početak, iako mi ovo totalno zvuči kao komercijala. Jer pravljeno je da ti bude ok, ne sad da otkineš jer već ovakve pesme znaš od ranije.
  2. Orange Sector - Farben - Ovo mi mnogo autentičnije nego prethodna numera, ovaj dark industrial kod mene radi posao u određenim periodima godine. U ovom periodu volimo crninu.
  3. Ry X & Frank Wiedemann - Howling - Mnogo mi prijala ova melodija, baš je čaj pesma. Jeste da se ništa ne dešava, al u nekim pesmama i nije potrebno da se uvek nešto dešava.
  4. Skáld - Rún - Jeste mi malo kao odlazak na pljačkanje Engleza, pa prinošenje žrtve, jedu se pečurke. Lep život u to doba, nekad mislim da sam ispao iz srednjeg veka.
  5. Saran Cantabile - Dance of Desire - Da li je ovo najkraća pesma ove godine? 😂 Malo mi je pesma iz loše igrice, zvuči mi dosta loše ispeglano.
  6. Brutus - Victoria - Joj ovo mi baš loš pajdo trip, baš je mučena dok peva. Ne znam što mi ne prija, zaista ko da slušam Vendi. I kroz celu pesmu urlikanje ili instrumental da iskuliramo. Mislim da je do emocije jer me radi na loše.
  7. Neil Finn - Song of the Lonely Mountain - A ova mi slaba, ona Vikinška prethodna bila odlična ova ništa.
  8. Nexhmije Pagarusha - Ani More Nuse - Ovo je nešto prelepo, ovo bih sebi puštao kod kuće kad se igram mađidne.
  9. Aleksandra Bijelić - Uzalud - Pa okej, lepa pop pesma sa naših prostora. Nisam čuo za gđicu, ali jeste non event. Vuče mi malo na Aleksandru Kovač.
  10. Culture beat - Mr. Vain - Juuu, pržiona devedesetih! Ekstra pesma, ovo mi dobro došlo sada kao presek stanja. Svaka čast ko se dosetio.
  11. Arancha Santiago - A Parrita - Zejnara neka? Fino je ovo, nema se šta zamjerit osim što sam malo lelujao s pažnjom.
  12. Black Veil Brides - Bleeders - Estetika on point, dopada mi se kao i dramaturgija, pesma isto prošla kriterijume. Kad me ubodu žicom nečim onda me komercijalni rokovi ne smaraju.
  13. Jacoténe- Stop calling - Lepo peva ženska, pesma samo ok. Kvalitetan je zvuk to stoji, zvuči skupo.
  14. bbno$ - It Boy - FANTASTIČNO! Seksi strejtaš. Keči.
  15. Bad Bunny - Una Velita - Dobar mi je Bed Bani Đogani. Dopada mi se ova numera.
  16. Eva Under Fire & Spencer Charnas - Blow - Dobra energija, pesma me nije toliko kupila.
  17. Jordy Medina - Good Memories - Ufff u ovaj zvuk ste me uboli, bravo!!~!
  18. The Stranglers - Nice 'n' Sleazy - Pa kul je u neku ruku, za neku pijanu masu sa Filozofskog.
  19. DJ Bobo - Love Is All Around - Nije ovo loše, al mi je lošiji troubek u odnosu na Culture Beat. Okej mi je za poslušati, al ne daje mi tu moć koju očekujem.
  20. REYKO - Hierba Mala - Neka druga njihova mi čuči na spisku, ova je isto poprilično dobra.
  21. Broken Bells - Good Luck - Ovo mi se baš dopalo, hvala lepo!
  22. Molec - Vyatra - Ok, kapiram dramu i etnografiju, al baš mi je kao da se Vojaž nešto istripovao ko Breskva. Nije mi loše u svakom slučaju.
  23. Corvad & Alisa Dolgunova - Khomus - Konceptualno lepo, svidelo mi se ovo putovanje.
  24. Smash Into Pieces - Afterglow - Energično i dobro, sad da je nešto što inače preferiram nije, al kad mi je okej nešto što ne preferiram to jeste dobro u svakom slučaju.

Drugo polufinale

cinemagraph-girl-holding-dripping-popsicle.gif

1. James Blake - Retrograde - Ovo mi poprilčno prijalo da čujem. Vrlo kvalitetna kompozicija. Dobar milozvučan vokal na rad struje.
  2. Lisa Hannigan - Amhrán Na Farraige - Ovo je isto lepo sebi da pustim da me uspava, nemam ništa protiv uspavanki nekad su potrebne.
  3. Djo - End of Beginning - I ovo mi na foru uspavanke od malo pre, samo drugi manir. Dobro je ovo.
  4. Bejbi Motorola - Faraoni -A ovo je tek nešto fantastično, bravo!!!
  5. Haffway - Right Here -Nije kod mene ovo zaživelo.
  6. Lelek - Tanani nani - Pa šta znam, volim etno i to je plus. Sad nije mi toliko egzotična ova pesma, dosta mi je nabacana raznoraznim stvarima. Instrumental fenomenalan.
  7. Judas Priest - Angel - Ovde se oseti kvalitet, pesma je isto dobra. Ovo verovatno da sam čuo ranije jer čuo sam za Džudas Prist. Sviđa mi se ovaj lagan rok.
  8. Saweetie - Immortal Freestyle - Dobra je vožnjica pesma.
  9. Trentemøller - Moan (Trentemøller Remix) - Ovaj zvuk je nešto fenomenalno, drago mi je što imamo priliku na FSC-u da čujemo. Meni pri vrhu lajkova.
  10. Myrath - Believer - A sad mi već malo dosadno kako dođe novi rok. 😂
  11. Masha Kondratenko - Na gori - Uuu godi Masha, ne znam za gđicu sad je otkrih i vrlo se dojmila i ona i pesma.
  12. Shaya Zamora - Sinner - I ovo zvuči baš komercijala ko ona prva pesma iz prvog pf, al nema veze dosadna bi bila i da zvuči manje komercijalno.
  13. Wallners - All Again - Ovo je isto bilo veoma prijatno čuti. Nisu mi dosadne balade gde mi se ubada emocija koju tražim.
  14. Snežana Spasić - Nane - I ovo mi skroz prijalo, valjda sam sad u nekoj svojoj spiritualnoj fazi.
  15. Memba & Tzar - Alberta - E ovo je pravo uživanje, voleo bih ovo da slušam na pečurkama. Baš je tripi, volimo dobar trip.
  16. Karetus, Vitorino & iolanda - Laurinda - Uuu ovo je odlično i keči. Bravo deda! Aaa upala i ova Oblanda, hahaha!
  17. Ekaterina Shelehova - Savage Daughter - E ovu pesmu sam čuo ranije i svi već znamo na čemu smo! Lepa je.
  18. Kalandra - The State of the World - I ovo mi je baš uz čaj da se ušuškam i da ne pomislim da otvorim prozor kamoli napolje da izađem.
  19. Mamagama - Dreamer - Overproduced mi je malo ovaj nastup, da nema tog "etno" momenta rekao bih da mi nije zanimljivo. Pesma na momente dosadna na momente zanimljiva.
  20. Mónica Naranjo - Doble Corazón - Ufff bravo ženo! E ovo je to ta histerija u koju nekada upadnem i plivam!
  21. Maro - We've been loving in silence - Jao morao je i ovaj, što je reko da će da umre pa nije, da se uvuče u kadar. Pesma je super, sviđa mi se vajb.
  22. Elliot James Reay - Boy in Love - E ovo sam bukvalno prošle nedelje našao u algoritmu i već je neko poslao! Dojmilo se!
  23. Lilith Max - Bears and Wolves - E ovo je baš konkretna moć vile koje doseže dalje od granica svoje šume.
  24. Zetak - Aralarko Dama - Veoma zanimljiv podrum rekao bih. Obratio sam pažnju!

tenor.gif

farben - orange sector (slowed)
SKÁLD - Rún
Culture Beat - Mr. Vain
ARANCHA SANTIAGO - A Parrita
Black Veil Brides - Bleeders
JACOTÉNE - Stop Calling
bbno$ - it boy
Jordy Medina - Good Memories
Corvad, Alisa Dolgunova - Khomus
Bejbi Motorola - Faraoni
Saweetie - IMMORTAL FREESTYLE
Trentemøller - Moan (Trentemøller Remix)
МАША КОНДРАТЕНКО - на горі
MEMBA - Alberta ft. Tzar
Karetus, Vitorino & iolanda - Laurinda
Ekaterina Shelehova - Savage Daughter
Monica Naranjo - Doble Corazón
MARO - we've been loving in silence
ZETAK - ARALARKO DAMA

tenor.gif

RY X / Frank Wiedemann "HOWLING"
Saran Cantabile - Dance of Desire
Brutus - Victoria
Nexhmije Pagarusha - Ani More Nuse
Uzalud · Aleksandra Bijelić,The Fergusons
Eva Under Fire - Blow feat. Spencer Charnas
Nice 'N' Sleazy · The Stranglers
DJ BoBo - LOVE IS ALL AROUND
REYKO - Hierba Mala
Broken Bells - Good Luck
Молец + Мистерията на Българските гласове - Вятъра
Smash Into Pieces - Afterglow
James Blake - Retrograde
Djo - End of Beginning
LELEK - Tanani Nani
Judas Priest - Angel
MYRATH "BELIEVER"
Shaya Zamora - Sinner
Wallners - All Again
Snežana Spasić - Nane
Kalandra - The State of the World
Mamagama – Dreamer
Elliot James Reay - Boy In Love
Lilith Max - Bears & Wolves

tenor.gif

VAMERO, Tribbs, Philip Strand - Ghost
Neil Finn - Song of the Lonely Mountain
BAD BUNNY - Una Velita
Lisa Hannigan - Amhrán Na Farraige
HAFFWAY - Right Here

Odlično izdanje. Pesme u poslednjoj kategoriji ne bih ni stavljao pod crveno ali ostale u žutoj su mi malo bolje (GIF stavljen iz zezancije). Nema loše pesme, samo me nisu baš sve oduševile.

Svaka vam čast :D

Inače zaboravio sam da pohvalim celu prezentaciju pesama od sinoć, nažalost ja sam još pre polovine zaspao 😆 Baneri su savršeni 👏

I meni je skinuta pesma sa spiska, i ne znam da li je to Dežurni opet u pitanju, jer ako jeste, možda pobedi po 3. put sa "ukradenom" pesmom 😆😆

Ali da ovakvu pesmu ne prepoznate….bar u ova tri komentara…nemam reci stvarno 😂

Back