287. FSC | Noć muzeja

Zato sad ne znam ni šta da radim. Ne mogu ni objaviti organizatora jer ovo direktno utiče na pobednika, to jest status direktnog finaliste, u najmanju ruku, eventualno čak i prihvatanja/odbijanja organizacije, pošto bi i Miki imao pravo da se pita oko toga. :)
Ja oduvek pišem da svako glasa iz svojih pobuda i na to se ne može uticati. Sabotaže, glasanja napamet, razmenjivanja poena itd uvek će toga biti i to nažalost ne može da se promeni. Ivana ne može da viri u privatne četove van foruma. Glasanje je svakako legitimno a o motivima i namernom ili nenamernom sabotiranju se uvek može diskutovati.

Hvala svima za poene za Đanu!
“Srce zaigra kad’ čuje daire daire 🪇” ozbiljno navučen na pesmu od kada je izbacila EP, prezadovoljan sam rezultatom, iskreno sumnjao sam u finale jer u poslednje vreme ne mogu da predvidim šta bi se forumu svidelo. Naknadno ću se zahvaliti forumašima kada vidim Excel 🎷 Po meni je favorit za pobedu bio @Tinte mene su balade ovog izdanja baš ganule 💙 @Ivana čestitke na pobedi, eto i tebi da svane, zasluženo sasvim. @Paučica nije što te gotivim privatno, jedna po meni, od boljih organizatora FSC - a koja brine o svakom detalju i uvek unese nešto novo, zanimljivo i drugačije. Svaka čast na posvećenosti 🥹 odlična organizacija. U top 5 organizatora zajedno sa Stoletom, Bebijem, Pokijem i Destrijem po mom mišljenju. (Boxy onomad) ali svako da neku svoju notu.

Sve cestitke na besprekornoj organizaciji nasoj dragoj @Paučica, pretendujes da postanes jedan od najboljih organizatora ovde, u grafici, tu si vec postavila veoma visoke standarde! 🤗

Cestitke na pobedi @Ivana! Jeste da je bilo gusto, ali sam zadovoljan tvojom pobedom! 🤗

Drago mi je da je moj predlog na ovom izdanju bio dobro prihvacen, jer sam bio pred odlazkom na duzu pauzu od FSC-u, ali sam se prijavio poslednjeg dana (sto nije tipicno za mene) i eto, uspeh se dogodio. Hvala svima na glasovima! 🤗😘

Last edited:
Čestitke Ivani na pobedi, drago mi zbog nje kao i zbog toga što je pobedila pesma kojoj sam dao poene 👏👏

Čestitke i Paučici, stvarno se maksimalno posvetila ovoj organizaciji i rasturila je... Svaki detalj odrađen do kraja... Hvala i na otkrivanju igre Skribbl, nisam je ranije igrao, jesam nešto slično, ali biće mi sigurno neko duže vreme prava zanimacija... Nadam se i zajedničkom igranju još koji put i da ona ideja o temi sa tim igrama zaživi na forumu... 👏👏👏

Hvala svima koji su glasali u pf-u za Thea Evana, nažalost ponovo nije uspeo da se plasira u finale, meni je drago što sam poslao pesmu koju već neko vreme slušam i koja je baš za leto kao i to što je na grčkom... Posebno hvala Leu (10p) kao i ostalima koji su udelili sitnije poene 😍😇🙏

Fun fact za Paučicu:

The Last Dinner Party - Nothing matters 12 poena
Daniela Spalla - Prometi 12 poena

volimo kako domaćica servira domaću kuhinju.

Čestitke Ivana na pobjedi! Jako lijepa pjesma! :love: Prekinula si mi streak, sad više ne mogu reći da pobjednicima uvijek uvalim nulu :ROFLMAO:

Pauky, čestitke na predivnoj organizaciji. Stvarno si se jako potrudila u vezi svega i sve je bilo presavršeno! :love: Žao mi je što nisam uspjela uloviti partiju scribla. :cry: Umjetnost, teme, baneri, testovi - stvarno svaka čast! ❤️

Cestitke Ivani na pobedi, posle toliko ispadanja u pf desi se finale i to prvo mesto, impresivno!
❤️ Pauky ❤️ jos jednom hvala na ovako divnom izdanju, vidi se da je ulozeno dosta truda i energije!
A sto se tiče moje pesme, izgleda da je to bila jedna od onih za koje mislis da će se lepo plasirati ( sto i jeste u pf ) a ona flopne… Hvala svima koji su glasali za ovu predivinu šansonu!

Pa razumio bi ja da je on sad glasao zadnji dan u finalu, i kao u ta 3 dana mu se totalno promijenilo mišljenje o pjesmama za 180 stupnjeva, ali glasao je isto veče nakon pf priredbe tako da teška priča je to, meni je tu sve jasno, mada glasovi su regularni, nije prekršeno nijedno pravilo, samo mi bezveze malo jer mi niđe veze, pa svi smo ispadali sa (po našem mišljenju) super pjesmama i šta sad, kužim razočaranje i sve, ali ono sjebeš onda druge tako...
Oglasit cu se jos jednom na tvoj komentar koji je niđe veze i ne razumijem sta se vatate na moje glasove vec 2-3 izdanja za redom. Ajde sad kad si vec takav analiticar izvoli analiziraj glasove od svakog forumaša koji se natjecao na ovom izdanju. Pa da vidimo tko je dobio 7 u pf, pa 1-2 boda ili nijedan u finalu. Razumijem da mozda tvoj favorit nije pobijedio, ali tu je još 40 drugih ucesnika ciji je zbir glasova odlucio pobjednika, ne samo moj. Masu puta se dogodilo da budem 3 ili 4 u pf i u finalu budem među zadnjima. Čak sam jednom bio prvi u polufinalu i 15 u finalu. Masu puta je bilo da dobijem npr 7 od nekog u pf i 0 u finalu, pa šta. Jel se pitam zasto? Ne pitam, svatko ima svoje razloge zašto. I jos da idem idem gledat kad je tko glasao i optuzivat ga da zbog zbog vlastitog ispadanja troluje druge ucesnike. Ako te boli 12 koje sam dao Designeru shvati da nikad neces biti gas.

Zato sad ne znam ni šta da radim. Ne mogu ni objaviti organizatora jer ovo direktno utiče na pobednika, to jest status direktnog finaliste, u najmanju ruku, eventualno čak i prihvatanja/odbijanja organizacije, pošto bi i Miki imao pravo da se pita oko toga. :)
Ovo također ne razumijem. 12-10-8 su prema pravilima u finalu dobili poene. Jel postoji jos neko pravilo koji su kriteriji za glasanje? Mozda mi se srozao/popravio utisak o nekim pjesma?

Da, sad to i ja vidim ali šta znam, ja mu ne mogu zabraniti da glasa po svom nahođenju. Menjaju se utisci o pesmama tokom preslušavanja mada razumem svakako na šta ciljaš, posebno što znamo o kakvom se forumašu zezatoru radi. Mislim, sad mi malo ovo baca senku, ali...

EDIT: Najbolje da on sam napiše, pa ću videti da li da se konsultujem sa Milošima, ali ovo mu onda ne bi bilo baš lepo uzvraćanje na to što smo mu omogućili da ponovo učestvuje. :/

Ovo nisam ocekivao, ovo boldovano. :/

Ostavicu komentar i za ovo, iako nisam planirao da se oglasavam u vezi toga.
Zao mi je sto se meni obilo o glavu pa od 12 poena iz pf, ostalo samo 1 u finalu, gde sam ja nagradio pesmu od Scooter-a sa 6 bodova u pf, dakle nisam je bojkotovao. 😉
Ali nema veze, ne ljutim se! 🤗

Last edited:
Čestitke Ivani, odlična pesma. (y) Ostalim rezultatima baš i nisam impresioniran iskreno, favoriti su mi, uz izuzetak Bebijeve pesme već po običaju na desnoj strani tabele.

Pa da vidimo tko je dobio 7 u pf, pa 1-2 boda ili nijedan u finalu. Razumijem da mozda tvoj favorit nije pobijedio, ali tu je još 40 drugih ucesnika ciji je zbir glasova odlucio pobjednika, ne samo moj. Masu puta se dogodilo da budem 3 ili 4 u pf i u finalu budem među zadnjima. Čak sam jednom bio prvi u polufinalu i 15 u finalu. Masu puta je bilo da dobijem npr 7 od nekog u pf i 0 u finalu, pa šta. Jel se pitam zasto? Ne pitam, svatko ima svoje razloge zašto.
Pa ti sad govoriš o nečemu što se ne događa toliko rijetko, ja sam prošle godine i pobjedu jednom "izgubio" zbog toga haha, jer sam dobio sa 7 na 0 i sa 8 na 1 isto to izdanje, nisam se oglašavao naravno jer ti forumaši nisu skroz okrenuli naglavačke svoje bodove, nego samo spustili moju pjesmu jbg, isto tako milijun puta mi favorit nije pobijedio i nemam problem s tim, kao što nemam problem ni sa 12 za Desingera ako to netko sluša i voli xD

Ovdje se radi o tome da su glasovi skroz okrenuti(što se za razliku od onog šta si naveo događa izuzetno rijetko, skoro pa nikad, vrlo vjerojatno da i ti sam nikad to nisi napravio) i to od strane nekog tko je objavio javno glasove jer se naljutio zbog ispadanja, tako da ono ne znam šta bi trebao pomislit uzevši sve u obzir...ali dobro da sad ne razvlačimo u nedogled, neka ostane na tome da se ne slažemo, ti kažeš nisi se naljutio i da si u kratkom roku potpuno promijenio mišljenje o pjesmama, ja u to baš i ne vjerujem zbog nekih prijašnjih situacija i to je to, idemo dalje 🙏

Bezveze si napravio dramu, bezveze spominjes neke stvari koje s ovim fsc-om nemaju veze, dakle..

Pohvale Paučici na još jednoj sjajnoj i izuzetno kreativnoj organizaciji, sve je bilo odlično, od onog glavnog dela pa do pratećih sadržaja. Iskreno, nemam baš naviku da učestvujem u svemu, ali svakako pratim. Usput i iznenađujući epilog za mene jer, kao što rekoh i juče iskrena da budem, već sam i prestala da se nadam, da se sad nije dogodilo, možda bih sledeće godine proslavila i jubilej od deset godina (mada, ajde ustvari da kažem devet, pošto tehnički, 2021. ne možemo ni računati zbog dobro poznate situacije). Još jedna zanimljivost mi je bila da mi se zamalo dogodilo da mi i ova treća bude ponovo sa istim brojem bodova koliko sam imala na prethodne dve (149). :ROFLMAO: Još veće mi je iznenađenje, nakon činjenice da sam lako mogla ponovo ostati i van finala da sam jednoj od dve pesme ispod crte dala samo neki poen više.:LOL:

Hvala svima još jednom:
polufinale: Dežurni, zakaya i Filhy na po 8 poena; JellyJelly, Stole, Storm i Anhel na po 6 poena; Tinte na 4, liberta na 3, GavranESC na 2 i Pokahontas na 1 poenu.

finale: Paučica i Lux na po 12 poena; Ramonda, dracarys i Nije sve tako sivo na po 10 poena; zeleni i whisky na 8 poena; Detektivka, Filhy, Stefix, Anhel, etica i zakaya na po 7 poena; Dežurni i Djole89 na po 6 poena; JellyJelly na 5, Storm na 4, Stole, GavranESC, Miki, Ro97 i rintintin na po 2 poena i Replay na 1 poenu.

Screenshotovi:
prijave: Leo Cezar, Detektivka; glasovi u polufinalu: Destry94, Vax'ildan; glasovi u finalu: Stole, Tetsujin.

Prijava i glasovi organizatorke:

U atačmentu ću staviti tabelu, s obzirom na to da ima sitnih, kozmetičkih promena u plasmanima na nekoliko mesta, što se tiče pesama sa istim brojem glasača. Ali svakako ne utiče preterano na rezultate pesama.

A što se tiče cele situacije, za kraj imam samo da kažem i sada pišem generalno da, čak i kada vam predlog ne postigne rezultat koji ste možda očekivali, tipa plasman u finale ipak zastanete barem jednom, izbrojite do deset i setite se da, pored vas na izdanju učestvuju i drugi forumaši koji ne zaslužuju da sa svojim predlozima možda postanu "žrtve" vašeg razočaranja u rezultat i ako se nađete pod takvim utiskom, ostavite ipak da sve prenoći ako treba i duže vremena. Juče sam, u prvi mah možda i burnije reagovala jer mi se sve nakupilo iako svakako nisam sa ciljem da bilo koga sankcionišem, ali to ne menja moj stav o svemu.

EDIT: I normalno da ja ne bih bila ja da, u ionako kilometarskom postu ne zaboravim da se dotaknem i ostalih rezultata. Što se tiče onih polufinalnih, iskreno jeste mi sa jedne strane žao zbog Sofije Monroy (super izbor Destry), a i Theo je mogao u finale, ova mi se više dopada od evrovizijske. Što se finala tiče, drago mi je zbog odličnog plasmana moje "dvanaestice" kao i što je organizatorka ipak uspela da izbegne dno, a zamalo je pao i TOP10. Ostali rezultati takođe dosta dobri, bilo je još nekoliko pesama koje su mogle do poena i u polufinalu i u finalu, ali ipak premalo prostora.

Attachments

Last edited:
A što se tiče cele situacije, za kraj imam samo da kažem i sada pišem generalno da, čak i kada vam predlog ne postigne rezultat koji ste možda očekivali, tipa plasman u finale ipak zastanete barem jednom, izbrojite do deset i setite se da, pored vas na izdanju učestvuju i drugi forumaši koji ne zaslužuju da sa svojim predlozima možda postanu "žrtve" vašeg razočaranja u rezultat i ako se nađete pod takvim utiskom, ostavite ipak da sve prenoći ako treba i duže vremena. Juče sam, u prvi mah možda i burnije reagovala jer mi se sve nakupilo iako svakako nisam sa ciljem da bilo koga sankcionišem, ali to ne menja moj stav o svemu.
Kao sto smo se dogovorili u privatnim porukama, necemo vise o ovome, samo jos par stvari bi htio nadodadi nakon sto ste me demonizovali zbog glasova:

▪︎ moji glasovi nisu osveta za pedeset i neko ispadanje Svemirdona u polufinalu. Nadalje, ocekivao sam ovakav ishod, ili ce bit top ili ne. Jebiga eto nije bio. Zato vam ta priča da su neki postali "žrtve vašeg razočarenja u rezultat" ne drži vodu

▪︎ Nikad vam se nije dogodilo da vas neka pjesma osvoji na prvu, ali vec nakon drugog - treceg slusanja vas prođe? Eto meni je i to ne jednom. Takoder vrijedi i za obratno, da se neka na prvu ne svidi, ali nakon nekog vremena vam se svidi.

▪︎ u proslosti je bilo to sto je bilo, oke moja greska. Nabijajte mi to na nos do kraja mog forumskog staža. Sad nekako imam osjecaj da se kajete sto ste me vratili na natjecanje

Pa u nastavku slijedi:

▪︎ zbog svih tih napada, kao i onoga rečenoga na prošloj stranici, kao i ponovnim pricama o sankcijama (ko da sam Putin lol), odlučio sam da se povucem sa fsc-a i foruma. Ocito da vam moja "reputacija saljivdzije" ne paše, pa da se svi skupa spasimo i ne bacamo energiju jedni na druge kad ocito to ne vodi nigdje.

Lp, zeleni

Nije bilo upućeno tebi, kao što sam napisala gore, obratila sam se generalno celom forumu jer bilo je takvih slučajeva u prošlosti, slažem se, neki su čak bili i sankcionisani jer nisu dovoljno ispratili druga pravila što u ovom slučaju nije slučaj. Ali ako se i dalje nalaziš prozvan gde čak i nisi pomenut, ja tu ništa ne mogu. Mislim da ti je reakcija preterana kao što je i moja juče možda bila (tu delim mišljenje) ali ako tako želiš, svakako je tvoja odluka. :)

I ne, ne kajem se što sam dala dozvolu za povratak. Svakako nije bilo u planu da trajno odsustvuješ iz igre. :)

Back