Ramonda
Ekspert
1.polufinale
01. Kermo Murel - Rahvalaul
Iskreno, nisam ljubitelj ovakvih pesama... Inače smatram Estonsku muziku jako dobrom i (skoro) uvek nagradim, ali ovaj tip pesama nije nešto što volim i čemu bi dao poene. Solidno za otvaranje i to je to...
02. Angelina Jordan - Bad Valentine
Onako, ništa specijalno i već viđeno... Daje vibracije od Adele i Amy Winehouse što ja lično volim. Ne mogu da kažem da ih kopira što je pozitivno... Spot u pustinji mi nije nešto...
03. Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
Ja sam neko ko je imao hejt prema pesmama na Nemačkom do skoro... Nakon probijanja te barijere sa tim jezikom ovo je već neka peta ili šesta pesma koja mi se dopada... Urbano i radijski... Konkuriše za poene u slučaju da sam u ovom polufinalu...
04. Oliver Dragojević - Cesarica
Pesma i izvođač- dve legende..Da je tema ,,Najveći domaći hitovi svih vremena" konkurisalo bi za top 3 kod mene... Ovako moram da sasečem ovu i pesme poput ove koje su TAKTIČKI I CILJANO POSLATE! U ovakvoj temi ovo je poprilično nekreativan izbor...
05. Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
Pa ovo mi se dopada u nekoj određenoj meri, pohvalio bi ali opet nije to taj rok koji ja volim... Na granici žutog i zelenog, pa zbog toga ova boja...
06. Fernando Daniel - Casa
Portugalske pesme ili popljujem ili me osvoje...Ovo drugo je nasreću češće... Konkretno ovaj čovek da se samo pojavi na sceni i otpeva akapelu, ima moju ljubav...
07. Nathy Peluso - Emergencia
Vidim da dosta vas se nije konektiralo sa pesmom, ali ipak kod mene je drugačije.. Mene ovo vozi. Spot možda zbog dužine i ubačenih elemenata/pauza bez muzike odvlači pažnju odn. snižava utisak, pa zato savetujem slušanje audio snimka bez pauze... Pomalo filmski, neobično i mistično jer je pesma inspirisana video igrom Horizon Forbidden West i sponzorisana od strane PlayStation-a...
08. Albin Lee Meldau - Josefin
Pa iskreno zaboravno i dosadnjikavo, nije za zeleno ali nije ni za crveno..
09. Elyanna - Ganeni
Pa iskreno, prvo što sam ugledao je Izraelska zastava i rekao da bojkotujem ovo... Kasnije sam saznao da je Palestinka upitanju (iz Izraela je ipak), ali sam odlučio da dam šansu pesmi i uspela je da mi se svidi...
10. Emin feat Jony - Камин (Kamin)
I ovo je dosadnjikavo... ima neku emociju koja se provlači ali ona ovde nije delovala na mene. Pesma je izgorela u kaminu i zato bojim u žutu.
11. Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
Detinjasto je i baš za decu. Nemam nikakav specijalni utisak, ni pozitivan ni negativan i to je najgore...
12. Eros Ramazzotti - Parla con me
Deda vreme je za penziju... Smorilo! Ali priznajem kvalitet i popularnost izvođača je zaslužena. Ipak, ne mogu u crveno (a nameravao sam)...
13. ADÉLA - Superscar
Iznenadio sam se kad sam video da je iz Slovačke. Može da prođe i ide u zeleno (mada nije 100 % savršeno)...
14. Elsa y Elmar - Amantes y amigos
Pa lepo je i opet sam iznenađen zemljom izvođača... Malo mi se gubi u ovakvom polufinalu. Svetlo zeleno za nju.
15. $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
Ne, ne i ne za mene... Za utakmicu da, da i da...
16. Stars - Dead Hearts
Počeću da imam košmare od ovolikih srca!
17. Guma - Чародейка
Lopov! Ali moram u zeleno...
18. Eva Timush - Tattoo
Jeftin Moldavski bop... Hejtujem!
19. JJ - Back To Forgetting
Kao što sam rekao u četu na zajedničkom slušanju poređenje sa Wasted love jednostavno ne stoji... Ova pesma je drugačija i za svoj žanr dobra... Ima dobar bit. U početku mi je bila žuta, a sad je bojim u light green color.
20. Bárbara Bandeira - Mais
Ljubav NO.2 iz Portugala, ali dajem prednost Fernandu.
21. Mara Sattei - Mare aperto
Pa ok je, slušao bi može svetlo zeleno.
22. Marina Kaye - Dancing With The Devil
Zapalio bi Francuza koji odabere da otpeva sopstvenu pesmu na Engleskom, ali ovoj devojci čestitam. U konkurenciji za poene.
23. Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
Ne smeta mi ovaj stariji pop iz perioda 2010- 2015, ali mi nije legao Japanski ovde.. Njih dvoje mi deluju mehanizovano (neprirodno ovde). Da znam, čudan sam ponekad!
24. The Hardkiss - Tony, Talk!
Ae, ljudi opet ova baba došla da pobedi. E nećeš maco ni ovaj put. Spot mi se nekako i dopada jer se Aleksi ne sviđa. Stavio bi u crveno, ali ipak neću.
2. polufinale
01. Dr. Peacock - Trip to Valhalla
Schizophrenia open. Dobro za party. Ne gotivim baš izvođača.
02. Mara Pedro - Ímpeto
E ti ćeš Maro biti popljuvana. Mora neko iz Portugala.
03. Faraón Love Shady - Soy Guapo
Šta je ovo?
04. Slim Dusty - Waltzing Matilda
Simpatičan dekica i simpatična pesmica. I to je to.
05. Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
Neka se izvođač slobodno vrati rvanju... Šizofrenija na Moldavski način. Ali pošto čovek ipak upamti ovo posle slušanja 50 pesama, nagrađujem žutom bojom... Toliko.
06. An-Marlen - Peegel
E ovakvu Estoniju volim... Ali nije savršenstvo pa ipak svetlozeleno.
07. Mateusz Ziółko - W płomieniach
Ovaj veći deda od dede što voli Matildu...
08. Sandro Cavazza - The Days
Švedski ali slabo... Nije dovoljno za zeleno.
09. Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
Cenim umetnost u pesmi i performansu, čak iako nešto nije za mene.
10. Bujāns - Mēs spīdam
Na momente mi super, na momente zamorno... Ipak u žuto idu i oni.
11. Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
Lepo, ali klasično grčki... Zbog te klasičnosti sledi još jedna žuta.
12. Lola - Sevgingni menga ayt
Opet me iznenadila zemlja izvođača... Jako hrabro od ove žene. Pesma je onako na momente te vozi, na momente umori...
13. Mustii - Skyline
Odličan, kao i uvek.
14. Boys Noize - Overthrow
Bolja od prethodne pesme iz Nemačke, ali ni ova nije nešto što preferiram. Žuto i ovde.
15. Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
Nije me privuklo. Slabašan i staromodan pop.
16. Manal - Moussem
Ok je, ali prekratko. Ima i boljih Arapskih.
17. Josef Salvat - Punchline
Dobra, I like it.
18. Teo - Ghost
Može i ovo.
19. Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
Aj, vrati pesmu onom kome si je uzela.
20. Jimin (지민) - Who
K- pop, ali slabiji. Nije dovoljno dobro za zeleno, ali među žutima jedna od jačih.
21. Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
Ovo ode na moju playlistu. Ali ipak svetlo zeleno i pitanje: Koliko puta još planirate da ga šaljete?
22. Chung Ha (청하) - I'm Ready
Vozi, grmi, jede za doručak, ručak i večeru. Ovakav K-Pop volim.
23. Ivana Wonder - Melancholic Blue
Poštujem. Avangardno.
24. Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)
Iskreno sam je morao dodatno preslušati jer je ostala za kraj gde mi je pala koncentracija. Solidno, ali u žutoj kategoriji.
To je to guys, sorry!
01. Kermo Murel - Rahvalaul
Iskreno, nisam ljubitelj ovakvih pesama... Inače smatram Estonsku muziku jako dobrom i (skoro) uvek nagradim, ali ovaj tip pesama nije nešto što volim i čemu bi dao poene. Solidno za otvaranje i to je to...
02. Angelina Jordan - Bad Valentine
Onako, ništa specijalno i već viđeno... Daje vibracije od Adele i Amy Winehouse što ja lično volim. Ne mogu da kažem da ih kopira što je pozitivno... Spot u pustinji mi nije nešto...
03. Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
Ja sam neko ko je imao hejt prema pesmama na Nemačkom do skoro... Nakon probijanja te barijere sa tim jezikom ovo je već neka peta ili šesta pesma koja mi se dopada... Urbano i radijski... Konkuriše za poene u slučaju da sam u ovom polufinalu...
04. Oliver Dragojević - Cesarica
Pesma i izvođač- dve legende..Da je tema ,,Najveći domaći hitovi svih vremena" konkurisalo bi za top 3 kod mene... Ovako moram da sasečem ovu i pesme poput ove koje su TAKTIČKI I CILJANO POSLATE! U ovakvoj temi ovo je poprilično nekreativan izbor...
05. Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
Pa ovo mi se dopada u nekoj određenoj meri, pohvalio bi ali opet nije to taj rok koji ja volim... Na granici žutog i zelenog, pa zbog toga ova boja...
06. Fernando Daniel - Casa
Portugalske pesme ili popljujem ili me osvoje...Ovo drugo je nasreću češće... Konkretno ovaj čovek da se samo pojavi na sceni i otpeva akapelu, ima moju ljubav...
07. Nathy Peluso - Emergencia
Vidim da dosta vas se nije konektiralo sa pesmom, ali ipak kod mene je drugačije.. Mene ovo vozi. Spot možda zbog dužine i ubačenih elemenata/pauza bez muzike odvlači pažnju odn. snižava utisak, pa zato savetujem slušanje audio snimka bez pauze... Pomalo filmski, neobično i mistično jer je pesma inspirisana video igrom Horizon Forbidden West i sponzorisana od strane PlayStation-a...
08. Albin Lee Meldau - Josefin
Pa iskreno zaboravno i dosadnjikavo, nije za zeleno ali nije ni za crveno..
09. Elyanna - Ganeni
Pa iskreno, prvo što sam ugledao je Izraelska zastava i rekao da bojkotujem ovo... Kasnije sam saznao da je Palestinka upitanju (iz Izraela je ipak), ali sam odlučio da dam šansu pesmi i uspela je da mi se svidi...
10. Emin feat Jony - Камин (Kamin)
I ovo je dosadnjikavo... ima neku emociju koja se provlači ali ona ovde nije delovala na mene. Pesma je izgorela u kaminu i zato bojim u žutu.
11. Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
Detinjasto je i baš za decu. Nemam nikakav specijalni utisak, ni pozitivan ni negativan i to je najgore...
12. Eros Ramazzotti - Parla con me
Deda vreme je za penziju... Smorilo! Ali priznajem kvalitet i popularnost izvođača je zaslužena. Ipak, ne mogu u crveno (a nameravao sam)...
13. ADÉLA - Superscar
Iznenadio sam se kad sam video da je iz Slovačke. Može da prođe i ide u zeleno (mada nije 100 % savršeno)...
14. Elsa y Elmar - Amantes y amigos
Pa lepo je i opet sam iznenađen zemljom izvođača... Malo mi se gubi u ovakvom polufinalu. Svetlo zeleno za nju.
15. $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
Ne, ne i ne za mene... Za utakmicu da, da i da...
16. Stars - Dead Hearts
Počeću da imam košmare od ovolikih srca!
17. Guma - Чародейка
Lopov! Ali moram u zeleno...
18. Eva Timush - Tattoo
Jeftin Moldavski bop... Hejtujem!
19. JJ - Back To Forgetting
Kao što sam rekao u četu na zajedničkom slušanju poređenje sa Wasted love jednostavno ne stoji... Ova pesma je drugačija i za svoj žanr dobra... Ima dobar bit. U početku mi je bila žuta, a sad je bojim u light green color.
20. Bárbara Bandeira - Mais
Ljubav NO.2 iz Portugala, ali dajem prednost Fernandu.
21. Mara Sattei - Mare aperto
Pa ok je, slušao bi može svetlo zeleno.
22. Marina Kaye - Dancing With The Devil
Zapalio bi Francuza koji odabere da otpeva sopstvenu pesmu na Engleskom, ali ovoj devojci čestitam. U konkurenciji za poene.
23. Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
Ne smeta mi ovaj stariji pop iz perioda 2010- 2015, ali mi nije legao Japanski ovde.. Njih dvoje mi deluju mehanizovano (neprirodno ovde). Da znam, čudan sam ponekad!
24. The Hardkiss - Tony, Talk!
Ae, ljudi opet ova baba došla da pobedi. E nećeš maco ni ovaj put. Spot mi se nekako i dopada jer se Aleksi ne sviđa. Stavio bi u crveno, ali ipak neću.
2. polufinale
01. Dr. Peacock - Trip to Valhalla
Schizophrenia open. Dobro za party. Ne gotivim baš izvođača.
02. Mara Pedro - Ímpeto
E ti ćeš Maro biti popljuvana. Mora neko iz Portugala.
03. Faraón Love Shady - Soy Guapo
Šta je ovo?
04. Slim Dusty - Waltzing Matilda
Simpatičan dekica i simpatična pesmica. I to je to.
05. Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
Neka se izvođač slobodno vrati rvanju... Šizofrenija na Moldavski način. Ali pošto čovek ipak upamti ovo posle slušanja 50 pesama, nagrađujem žutom bojom... Toliko.
06. An-Marlen - Peegel
E ovakvu Estoniju volim... Ali nije savršenstvo pa ipak svetlozeleno.
07. Mateusz Ziółko - W płomieniach
Ovaj veći deda od dede što voli Matildu...
08. Sandro Cavazza - The Days
Švedski ali slabo... Nije dovoljno za zeleno.
09. Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
Cenim umetnost u pesmi i performansu, čak iako nešto nije za mene.
10. Bujāns - Mēs spīdam
Na momente mi super, na momente zamorno... Ipak u žuto idu i oni.
11. Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)
Lepo, ali klasično grčki... Zbog te klasičnosti sledi još jedna žuta.
12. Lola - Sevgingni menga ayt
Opet me iznenadila zemlja izvođača... Jako hrabro od ove žene. Pesma je onako na momente te vozi, na momente umori...
13. Mustii - Skyline
Odličan, kao i uvek.
14. Boys Noize - Overthrow
Bolja od prethodne pesme iz Nemačke, ali ni ova nije nešto što preferiram. Žuto i ovde.
15. Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
Nije me privuklo. Slabašan i staromodan pop.
16. Manal - Moussem
Ok je, ali prekratko. Ima i boljih Arapskih.
17. Josef Salvat - Punchline
Dobra, I like it.
18. Teo - Ghost
Može i ovo.
19. Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
Aj, vrati pesmu onom kome si je uzela.
20. Jimin (지민) - Who
K- pop, ali slabiji. Nije dovoljno dobro za zeleno, ali među žutima jedna od jačih.
21. Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
Ovo ode na moju playlistu. Ali ipak svetlo zeleno i pitanje: Koliko puta još planirate da ga šaljete?
22. Chung Ha (청하) - I'm Ready
Vozi, grmi, jede za doručak, ručak i večeru. Ovakav K-Pop volim.
23. Ivana Wonder - Melancholic Blue
Poštujem. Avangardno.
24. Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)
Iskreno sam je morao dodatno preslušati jer je ostala za kraj gde mi je pala koncentracija. Solidno, ali u žutoj kategoriji.
To je to guys, sorry!