290. FSC - Risiko v2

Finalno slušanje FSC pesama?

• Total voters
    16
  • Poll closed .
1.polufinale

01. Kermo Murel - Rahvalaul
Iskreno, nisam ljubitelj ovakvih pesama... Inače smatram Estonsku muziku jako dobrom i (skoro) uvek nagradim, ali ovaj tip pesama nije nešto što volim i čemu bi dao poene. Solidno za otvaranje i to je to...

02. Angelina Jordan - Bad Valentine
Onako, ništa specijalno i već viđeno... Daje vibracije od Adele i Amy Winehouse što ja lično volim. Ne mogu da kažem da ih kopira što je pozitivno... Spot u pustinji mi nije nešto...

03. Gregor Hägele - Mama hatte immer Recht
Ja sam neko ko je imao hejt prema pesmama na Nemačkom do skoro... Nakon probijanja te barijere sa tim jezikom ovo je već neka peta ili šesta pesma koja mi se dopada... Urbano i radijski... Konkuriše za poene u slučaju da sam u ovom polufinalu...

04. Oliver Dragojević - Cesarica
Pesma i izvođač- dve legende..Da je tema ,,Najveći domaći hitovi svih vremena" konkurisalo bi za top 3 kod mene... Ovako moram da sasečem ovu i pesme poput ove koje su TAKTIČKI I CILJANO POSLATE! U ovakvoj temi ovo je poprilično nekreativan izbor...

05. Dora Gaitanovici & Adrian Despot - Vând ploi
Pa ovo mi se dopada u nekoj određenoj meri, pohvalio bi ali opet nije to taj rok koji ja volim... Na granici žutog i zelenog, pa zbog toga ova boja...

06. Fernando Daniel - Casa
Portugalske pesme ili popljujem ili me osvoje...Ovo drugo je nasreću češće... Konkretno ovaj čovek da se samo pojavi na sceni i otpeva akapelu, ima moju ljubav...

07. Nathy Peluso - Emergencia
Vidim da dosta vas se nije konektiralo sa pesmom, ali ipak kod mene je drugačije.. Mene ovo vozi. Spot možda zbog dužine i ubačenih elemenata/pauza bez muzike odvlači pažnju odn. snižava utisak, pa zato savetujem slušanje audio snimka bez pauze... Pomalo filmski, neobično i mistično jer je pesma inspirisana video igrom Horizon Forbidden West i sponzorisana od strane PlayStation-a...

08. Albin Lee Meldau - Josefin
Pa iskreno zaboravno i dosadnjikavo, nije za zeleno ali nije ni za crveno..

09. Elyanna - Ganeni
Pa iskreno, prvo što sam ugledao je Izraelska zastava i rekao da bojkotujem ovo... Kasnije sam saznao da je Palestinka upitanju (iz Izraela je ipak), ali sam odlučio da dam šansu pesmi i uspela je da mi se svidi...

10. Emin feat Jony - Камин (Kamin)
I ovo je dosadnjikavo... ima neku emociju koja se provlači ali ona ovde nije delovala na mene. Pesma je izgorela u kaminu i zato bojim u žutu.

11. Delta Goodrem - Sitting on Top of the World
Detinjasto je i baš za decu. Nemam nikakav specijalni utisak, ni pozitivan ni negativan i to je najgore...

12. Eros Ramazzotti - Parla con me
Deda vreme je za penziju... Smorilo! Ali priznajem kvalitet i popularnost izvođača je zaslužena. Ipak, ne mogu u crveno (a nameravao sam)...

13. ADÉLA - Superscar
Iznenadio sam se kad sam video da je iz Slovačke. Može da prođe i ide u zeleno (mada nije 100 % savršeno)...

14. Elsa y Elmar - Amantes y amigos
Pa lepo je i opet sam iznenađen zemljom izvođača... Malo mi se gubi u ovakvom polufinalu. Svetlo zeleno za nju.

15. $oho Bani, Herbert Grönemeyer - Zeit, Dass Sich Was Dreht
Ne, ne i ne za mene... Za utakmicu da, da i da...

16. Stars - Dead Hearts
Počeću da imam košmare od ovolikih srca!

17. Guma - Чародейка
Lopov! Ali moram u zeleno...

18. Eva Timush - Tattoo
Jeftin Moldavski bop... Hejtujem!

19. JJ - Back To Forgetting
Kao što sam rekao u četu na zajedničkom slušanju poređenje sa Wasted love jednostavno ne stoji... Ova pesma je drugačija i za svoj žanr dobra... Ima dobar bit. U početku mi je bila žuta, a sad je bojim u light green color.

20. Bárbara Bandeira - Mais
Ljubav NO.2 iz Portugala, ali dajem prednost Fernandu.

21. Mara Sattei - Mare aperto
Pa ok je, slušao bi može svetlo zeleno.

22. Marina Kaye - Dancing With The Devil
Zapalio bi Francuza koji odabere da otpeva sopstvenu pesmu na Engleskom, ali ovoj devojci čestitam. U konkurenciji za poene.

23. Ken Hirai ft. Namie Amuro - Grotesque
Ne smeta mi ovaj stariji pop iz perioda 2010- 2015, ali mi nije legao Japanski ovde.. Njih dvoje mi deluju mehanizovano (neprirodno ovde). Da znam, čudan sam ponekad!

24. The Hardkiss - Tony, Talk!
Ae, ljudi opet ova baba došla da pobedi. E nećeš maco ni ovaj put. Spot mi se nekako i dopada jer se Aleksi ne sviđa. Stavio bi u crveno, ali ipak neću.

2. polufinale

01. Dr. Peacock - Trip to Valhalla
Schizophrenia open. Dobro za party. Ne gotivim baš izvođača.

02. Mara Pedro - Ímpeto
E ti ćeš Maro biti popljuvana. Mora neko iz Portugala.

03. Faraón Love Shady - Soy Guapo
Šta je ovo?

04. Slim Dusty - Waltzing Matilda
Simpatičan dekica i simpatična pesmica. I to je to.

05. Magnat & Feoctist - Dă-mă mamă după Iura
Neka se izvođač slobodno vrati rvanju... Šizofrenija na Moldavski način. Ali pošto čovek ipak upamti ovo posle slušanja 50 pesama, nagrađujem žutom bojom... Toliko.

06. An-Marlen - Peegel
E ovakvu Estoniju volim... Ali nije savršenstvo pa ipak svetlozeleno.

07. Mateusz Ziółko - W płomieniach
Ovaj veći deda od dede što voli Matildu...

08. Sandro Cavazza - The Days
Švedski ali slabo... Nije dovoljno za zeleno.

09. Rigoberta Bandini - Busco un centro de gravedad permanente
Cenim umetnost u pesmi i performansu, čak iako nešto nije za mene.

10. Bujāns - Mēs spīdam
Na momente mi super, na momente zamorno... Ipak u žuto idu i oni.

11. Antonis Remos - I agapi erhete sto telos (Αντώνης Ρέμος - Η αγάπη έρχεται στο τέλος)

Lepo, ali klasično grčki... Zbog te klasičnosti sledi još jedna žuta.

12. Lola - Sevgingni menga ayt
Opet me iznenadila zemlja izvođača... Jako hrabro od ove žene. Pesma je onako na momente te vozi, na momente umori...

13. Mustii - Skyline
Odličan, kao i uvek.

14. Boys Noize - Overthrow
Bolja od prethodne pesme iz Nemačke, ali ni ova nije nešto što preferiram. Žuto i ovde.

15. Неангелы ft. A-Dessa - Сирень
Nije me privuklo. Slabašan i staromodan pop.

16. Manal - Moussem
Ok je, ali prekratko. Ima i boljih Arapskih.

17. Josef Salvat - Punchline
Dobra, I like it.

18. Teo - Ghost
Može i ovo.

19. Klavdia - Βασανίζομαι (Vasanízomai)
Aj, vrati pesmu onom kome si je uzela.

20. Jimin (지민) - Who
K- pop, ali slabiji. Nije dovoljno dobro za zeleno, ali među žutima jedna od jačih.

21. Макс Барских - По секрету (Po sekretu)
Ovo ode na moju playlistu. Ali ipak svetlo zeleno i pitanje: Koliko puta još planirate da ga šaljete?

22. Chung Ha (청하) - I'm Ready
Vozi, grmi, jede za doručak, ručak i večeru. Ovakav K-Pop volim.

23. Ivana Wonder - Melancholic Blue
Poštujem. Avangardno.

24. Rizzo, Greg Willen - Cassa Forte (balla)
Iskreno sam je morao dodatno preslušati jer je ostala za kraj gde mi je pala koncentracija. Solidno, ali u žutoj kategoriji.

To je to guys, sorry!

I ja sam pobedila u riziku 2 puta pa nisam dobila karticu, a kada sam pitala da li trebaju da se navode saučesnici dobila sam odgovor da ne mora :(

Pa ja ne verujem da ima verzija za telefone 😭

Pre par meseci sam od želje da igram tu igru uključio svoj stari laptop koji se jedva pokreće i dva sata tražio po torentima da skinem

Novčim 3 topa + trojno jedinstvo top- konjanik- avion
Za 3 topa ide 6, a za drugu trojku 10!

Mole se redom: @Marko @Tinte @Destry94 @Anhel @Lux da mi u privatnoj poruci dostave željeni redosled nastupanja u finalu!
Prva trojica (ovim redom) koja se plasiraju u finale, dobijaju tu nagradu. (ukoliko se plasira manje trojice, samo oni koji su prošli dobijaju nagradu)

Nego, šta bi jeste li ili niste raspoloženi?
Ja večeras ne, nažalost. :)

Attachments

Dobro... Ako ima raspološenih, možete instalirati app... ja sam na fonu... Imate opciju friends i možete dodati njih i igrati sa njima...Moj username je ispisan crvenim slovima i možete me dodati ko želi...

Attachments

• Screenshot_20250918_220710_Pocket Tanks.webp
    Screenshot_20250918_220710_Pocket Tanks.webp
    42 KB · Views: 6
  • Screenshot_20250918_220725_Pocket Tanks.webp
    Screenshot_20250918_220725_Pocket Tanks.webp
    44.6 KB · Views: 6
  • Screenshot_20250918_220750_Pocket Tanks.webp
    Screenshot_20250918_220750_Pocket Tanks.webp
    53.7 KB · Views: 6
Uspela sam da glasam 🍾🎆

Komentari za moju pesmu su osrednje losi. Dobro.
Nije mi novost.

Necu da komentarisem pesme sem jedne. Erosa sam poslusala cim je izasao, i zakljucila da je on za Italiju isto sto i Zeljko Joksimovic za nas- pripadaju proslosti. Sa danasnjom produkcijom da obojca izadju sa pesmama iz 2002., ne shvatam. A tek video. Kakve je videe Eros imao nekad.

Dobro... Ako ima raspološenih, možete instalirati app... ja sam na fonu... Imate opciju friends i možete dodati njih i igrati sa njima...Moj username je ispisan crvenim slovima i možete me dodati ko želi...
Dodao sam te Ramonda.1000021950.webp

Odlično moje polufinale, ubacih par pjesama sebi na plejlistu.

Kao Maša Pucar, biću neskroman, ali biću, očekujem finale nakon reakcija a i pjesma kida. Ispadnem li, zaplakaću

Dobro jutro, forumaši!
Da li je hajp oko polufinalnih rezultata sa nama u prostoriji!? :D

Ko prolazi, a ko ispada?! :cool:
Još samo par sati je ostalo do zatvaranja glasačkog mesta!

Za to vreme se možemo zabaviti pogledati kako su se FSC izvođači pripremali u hotelu i "FSC selu" i kako su proveli poslednji (jučerašnji) dan pred objavu finalista! :D
(ovaj tekst već nema veze sa detektivskim pričama i nije delo AI, tj. ChatGPT-ja, već je moj lično)
:)

Šok! Prelepa Eva Timush je startovala mlađanog Tea!
Nakon što se završila pozorišna predstava u holu i prisutni su izašli ispred, ona ga je dodirnula po ruci i rekla kako bi valjalo da izađu na piće. Uz to mu je napomenula da oboje nastupaju pod rednim brojem 18 rekavši kako to prosto "mora da je sudbina".
Teo Tomčuk je zanemeo od ushićenja pored jedne tako lepe mlade dame i to je odmah javio mami, pošto mu je najbliskiji drugar iz hotela Gregor Hägele rekao da tako treba i da je mama uvek u pravu. Ali gospođa Tomčuk je bila izuzetno skeptična i izričita da je se kloni! Da li je u pitanju to što je Eva starija od ovog norveškog Poljaka (doduše nepune četiri godine), ili je imala neke predrasude prema njenom državljanstvu, nismo uspeli da saznamo.
Na predstavi se inače pojavila Lola iz Uzbekistana koja je blistala kao prava dama. Svi su bili oduševljeni njenim performansom i glumom, a od prisutnih stručnih pratilaca je dobila najbolje kritike. FSC kolege su uglavnom aplaudirale, ali bilo je i onih koji su se napravili da su odsutni.

Za to vreme je Faraón Love Shady (koji nije prisustvovao predstavi) napravio svojevrstan "kupleraj" u lokalnoj birtiji (pabu) u koji je doveo nekoliko devojaka, ne baš toliko izglednih, ali skromno obučenih sa istaknutim atributima. Pošto je pozvao svog dragog cimera koji nastupa odmah posle njega, Slim Dusty je naišao, ali kako je ugledao prizor, odjednom se uhvatio za srce i vidno zarumeneo. Srećom je Oliver Dragojević bio u prolazu i sugestivno mu se obratio: "Ća je stari, jesam ti reka da idemo negdi popit kavu na trgu! Nije ovo za tebe, druže!"

Adrian Despot je dosta vremena proveo u hotelskom kazinu (ne, nema veze sa onom fikcijom pljačke koju smo razrešili danas). U jednom trenutku kada su pokušali da ga odvuku, vide da se zabrinuto uhvatio za glavu i da je ubledeo. Dora Gaianovici i ostali članovi benda su već poprilično zabrinuti da to nije otišlo predaleko dok su izvodili svoju poslednju probu, bez Adrijana, u studiju jer se uveliko nadaju finalu!

JJ i Klavdia se, kao stari znanci, nisu razdvajali gotovo nijedne sekunde od samog dolaska u FSC hotel i sve su radili u paru! I oni imaju isti broj pod kojim nastupaju u svom polufinalu (19) što je JJ i konstatovao, ali to nije bilo ni nalik slučaju broj 18. :) Uz to je neprestano hvalio Klavdijin stajling i haljinu koju planira da nosi na nastupu. Klavdia je objašnjavala JJ-u koliko je on samo superioran vokal i kako je itekako zasluženo trijumfovao na Pesmi Evrovizije u maju. Koliko je cvetala saradnja između njih, može posvedočiti ovaj video. ❤️

Tokom popodneva, Rigoberta Bandini sa svojim timom je u lobiju izvela performans kojim ukazuje na ženska prava, prava manjina, LGBTQ populacije i podržala je gromoglasno odluku španske televizije da se povuče sa ESC-a na kome učesvuje “genocidna država”. Iz prikrajka se posmatrajući to pojavila Nathy Peluso, cinično namrštena i uz pogled ispod oka se obratila Elsi y Elmar potajno tražeći podršku s njene strane: "Maldita!!! Yo soy una mujer major. Ovo što radi je glupo. Krade mi ideje koje realizuje na loš način.” Elsa y Elmar je poluzamišljeno klimnula glavom i nastavila da pravi crteže / maskote svih FSC učesnika na panou u bifeu, zajedno sa obeležjima njihovih zemalja.

Svoju priliku da iskažu političku poruku i svoj stav protiv rata i agresije na Ukrajinu su protestom ispred hotela izrazili The Hardkiss, Maks Barskih, NuAngels sa A-Dessom (uz njegov mali otpor), a pridružili su im se malo neočekivano i Emin i Jony. Ovaj događaj je privukao pažnju i aplauze nekih učesnika, a najviše su im u podršci skandirali Kermo Murel, Bujāns i Mateusz Ziółko. 👏
Guma, koju su bili zvali da im se pridruži, je žvakala žvakaću gumu. Pojavila se i pogledala sa hotelske terase. Kada je shvatila da je neki ljudi primećuju, kiselo se nasmejala, zatvorila vrata od terase i povrnula zavesu.
Pošto je taj protest privukao izvesnu pažnju, Elyanna je bila prilično ljuta i požalila se Bárbari Bandeiri kako je na svakom koraku novinari i svi prisutni toliko smaraju pitanjima o Izraelu i Palestini i onda to više ne može da sluša i kako joj postaje nepodnošljivo!

Mlada Angelina Jordan je vredno uvežbavala svoj besprekorni vokal u akustičnoj sobi u ranim popodnevnim satima. Iako sve zvuči kako treba, nije želela da ništa prepusti slučaju. Kakav profesionalizam! Delta Goodrem je bila prisutna i pratila njenu samostalnu probu, a nakon toga joj je prišla i saopštila: “OMG darling, ti si ameeejzing, ja te zaista suportujem od srca. ❤️ Ne sumnjam da si ti zaista d' best of ol” i zagrlila je, ali ne baš toliko čvrsto i prisno, ali to je OK.

Bujansi su za to vreme išli hodnikom i dostavljali ushićeno flajere za teretanu, ubeđujući ljude (koliko je to bilo moguće i koliko ih je ko ozbiljno shvatio) u šaljivom tonu da krenu sa vežbanjem i zdravom ishranom jer nikad nije kasno. Međutim, to što je Jimin u to vreme u parkiću ispred nonšalantno odradio je 150 sklekova u roku od pet minuta, a nešto kasnije 20 pravilnih zgibova odjednom, oni kao da nisu primetili.

Nakon ručka, Josef Salvat odlazi u prirodu do obližnjeg jezera u nameri da se isključi iz svega. Propustio je i popodnevnu smotru takmičara jer mu nije stalo do socijalizacije. Međutim, ugledao je tu kolege iz Starsa. Jedan momak iz benda mu je zapao za oko, ali je odlučio da ipak sve iskulira i ostane dosledan, praveći se da ih nije video. No, Starsi iznajmljuju čamac i njime odlaze daleko tako da ni sami nisu uspeli da doveslaju nazad! Već je skoro pao mrak kada je jezerska straža i gorska služba krenula po njih jer su se srećom još uvek videli preko dvogleda. Već je i među organizatorima nastala panika zašto ih nema i šta se dešava, ali su ih na svu sreću dovukli nazad do obale!

Albin Lee Melday je isplivao 3000 metara u bazenu, a potom otišao na džoging oko upravo ovog jezera. Srela ga je i javila mu se mahanjem Mara Sattei, gledajući ga sa podsmehom jer nije mogao da prati njen tempo kojim je nonšalantno grabila! Josef je već bio okrenuo glavu ka suncu i meditirao, pa ih nije primećivao.

Last edited:
Back