Super da uspevaš da organizuješ uprkos povredi. Lepo što si dao šansu da se još neko prijavi. Ja sam pesmom zadovoljan dugo čeka u mom FSC špajzu kao Gasoline kod Sivog tako da kako god da prođem bitno je da malo privlačim novu energiju bez repova iz prošlosti xD
Ukoliko neko još uvek nije poslao pesmu, ima još oko 24 sata da zatraži zamenu zadatka ako se odluči za to, a za prijave je ostalo još tačno dva dana!!!
Elem, u Južnoj Americi je već prošli put bio uspešan @⚡𝓢𝓽𝓸𝓻𝓶⚡ tako da je zasluženo ušao u finale i obezbedio top 10 plasman sa hit pesmom iz Argentine, iz filma "Paklene ulice X", Te cura (María Becerra)!
Da li ste vi slali izvođače iz Brazila, Argentine, Kolumbije, Čilea, i drugih južnoameričkih država i ko vam je zapao za oko od drugih forumaša da je slao nešto dobro odatle?
Dobro jutro! Podsećam vas da smo poslednje pisali o Južnoj Americi: vašim pesmama odatle i tuđima koje su vam se dopale, pa evo da ja nastavim sa svojim impresijama.
Ono što mi je ostalo upečatljivo da sam slao je Javiera Mena iz Čilea, a tema 216. FSC-a je bila "Ostatak sveta" (Evropa je zabranjena) i ona je osvojila 12. mesto.
Od onih laganijih (baš filharmonijskih) pesama iz Južne Amerike bih izdvojio Gustava Santaolalu , ali sam tu delio (još davno) poslednje mesto u polufinalu sa Destry-jem sa samo 16 poena.
Tema je bila "World cup" i to je bilo 173. izdanje, a čini mi se da bi mogla da prođe i kod Vaxa kao instrumental.
Zanimljivo je da je oba ova izdanja organizovao Tetsujin.
Od vaših predloga mi je ostala u sećanju najviše Nikova zaslužena pobeda sa Camilom na zanimljivom Dodovom 251. FSC-u koji je kombinovao boje na zastavama zemalja:
Ako niste već do sada pisali, da li ste vi slali izvođače iz Brazila, Argentine, Kolumbije, Čilea, i drugih južnoameričkih država i ko vam je zapao za oko od drugih forumaša da je slao nešto dobro odatle?
Podsetnik: Ukoliko neko još uvek ima problema sa pronalaženjem pesme, a da nije menjao zadatak, ima još malo šansi da ga promeni ako mu ne odgovara, odnosno do sutra u 10h!
Tokom igranja ovog FSC-a smo već imali i par igara u kojima su najuspešniji zarađivali kartice: kviz znanja na tabli Rizika (vezan za svaku biranu teritoriju) i muzički kviz sa pogađanjem FSC pesama.
Najviše poena do sada su sakupili:
1) Marko 13
2) Paučica 8
3) Ro97 7 4) Anhel 6 5) Lux 5
Biće do kraja izdanja još nekoliko ovakvih igara, te budite spremni za nove izazove!
U prilogu je još jednom Excel dokument sa svim osvojenim karticama po forumašu.
S obzirom da ćemo imati još jednu malu igru pre same objave pesama (u petak ujutru), nagrada za prvo troje po preseku do tada će biti da biraju redosled nastupa u polufinalu.
Iz tog razloga razmislite da li da kartice unovčite sada jer time možete da preteknete konkurente ispred sebe ili da ih čuvate za kasnije kada možete da ih bolje iskombinujete.
Evo u spojleru podsetnika kako to ide sa pojačanjima.
- za tri konjanika dobijate 4 dodatna tenka
- za tri topa dobijate 6 dodatnih tenkova
- za tri aviona dobijate 8 dodatnih tenkova
- za sva tri simbola na po jednoj kartici (konjanik, top, avion), dobijate 10 pojačanja (tenkova)!
- ukoliko imate dva ista simbola plus džoker, tada dobijate 12 pojačanja!! (u ovoj konkretno igri nema džokera, ali će ih kasnije biti)
I još dva pravila koja su prilagođena ovom FSC-u (u pravom Riziku ako posedujete neku od teritorija koja se nalazi na kartici, dobijate još dva pojačanja za svaku):
- ukoliko uspete da sakupite dve iste teritorije pri jednoj zameni kartica (od tri), dobijate na osnovna pojačanja još dva dodatna!
- ukoliko se desi čudo pa sakupite sve tri iste teritorije pri zameni kartica, dobijate na osnovna pojačanja još šest dodatnih!!
Primer: imate tri topa i jedan avion. Ukoliko uložite sada tri topa, dobijete 6 dodatnih tenkova (pojačanja/poena). Ali ako odlučite da sačekate i kasnije zaradite konjanika, tada možete da dobijete 10 pojačanja jer se za tri različite kartice (kada se skupi sva tri oružja - konjanik, top, avion) dobije toliko.
Ili, drugi primer: imate tri aviona sa teritorijama: Kvebek, Italija i Irkutsk. Dobijate regularno 8 dodatnih tenkova za to (pojačanja/poena). Ali ako vidite da imate šansu da zaradite još jedan avion sa italijanskom teritorijom, tada biste dobili dodatna dva pojačanja, odnosno (opet) 10.
Znači, ako vam je stalo da zauzmete dobru poziciju prilikom predstavljanja polufinalnih pesama u petak, navalite sa unovčavanjem kartica! U protivnom, čekajte i taktizirajte za bolji ukupni rezultat u ovoj igri.
Ako ulažete kartice, potrebno je da to javno napišete, koje tačno!
Vreme za zamenu zadataka je isteklo, a ostalo je još tačno 24 sata za slanje prijava. Što bi se reklo, još jednom spavamo, pa priredba! Do ponoći mogu odustati takmičari koji su poslali pesme u prvoj fazi ovog FSC-a (pre mesec i nešto). Do sada nije bilo tih slučajeva i nadam se da ih neće ni biti.
Ostala je za kraj od vanevropskih teritorija još Severna Amerika koja ovde obuhvata Kanadu, Meksiko, centralnoameričke kopnene države i karipska ostrva.
@Replay je na 258. Risiko izdanju slao simpatični duet Elijah Woods i Jamie Fine, ali nažalost nisu stekli dovoljno simpatija za FSC finale.
Sećam se da je recimo Niko pravio FSC posvećen pesmama iz Kanade još na starom forumu (142. FSC).
Ajmo da se razbudimo po ovom kišnom danu! Šta ste slali iz Kanade ili cetralne Amerike do sada i šta vam se dopalo?
Ja ne znam da li sam sem tog kanadskog FSC-a do sada slao nešto iz ovog područja (bez iz koje skoro svi imamo najviše FSC predstavnika), ali mogu da okačim ovu sjajnu meksičku pesmu koja ne bi prošla ovaj konkurs jer je reditelj Robert Rodrigez rođen u Teksasu.
To je bio 204. FSC na kome smo slali muziku iz filmova i serija i nisam prošao u finale.
Od vaših pesama mogu da setim Endregine meksičke sa 255. FSC-a koja mi se svidela, ali isto nepravedni ispuš u polufinalu.
Zapravo, prava je istina da sam na nju naleteo kad sam tražio pesmu za MilanovB FSC, kad sam dobio reč magija. Poslao sam Vunturisevicku kod njega, a ovu sam sačuvao, ne zbog same pesme koliko zbog spota. Ono što mi se posebno dopalo je taj bizarni završetak, a mislio sam da će možda ipak pesma privući ljude koji vole nešto neobično da čuju (i vide).
Najbolje od svega je da mi je prekjuče ničim izazvana pala na pamet i evo danas je Filjy pomene
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.