291. FSC - Leova zanimljiva geografija

Sve stoji, ali moja poenta jeste da nije realno određenu pristojnu pesmu staviti u crvenu kategoriju samo zbog skorijeg pojavljivanja. Ne kažem da joj treba dati bodove, Bože sačuvaj, ne sviđa ti se, fair enough. Ali baš na takav način naglašavati i etiketirati nešto na forumskom takmičenju na kom su se pre isti izvođači slali i po nekoliko izdanja zaredom ili u razmaku od svega par izdanja, pa tada to nikome nije zasmetalo, jednostavno ne smatram baš korektnim. Samo moje mišljenje, take it or leave it, kako god. Nikoga posebno ne targetiram, prosto iznosim ono što zapažam.
A samo sam ja to napisao 😆
Sve ono što sam napisao stojim iza toga. Krećem od sebe, imao sam situaciju kada sam dobio zadatak koji mi uopšte nije legao, i jedina pesma koja mi se uklapala bila je od izvođača koji je već bio skoro i koji je super prošao ali meni to nije bilo prihvatljivo da prijavim, a pesma odlična (organizator tog izdanja je bio upoznat da jedino imam tog izvođača ali da ne želim da šaljem jer je skoro bio).
Na tom izdanju sa Alexom i Cecom je bila i Raye, ali ona nije prošla u finale, pa mi je to ipak drugačija situacija u odnosu na izvođače koji su već bili uspešni u finalu. I Alex i Ceca su tada dobili poene od mene.
Svako nek ocenjuje kako želi, ali eto, samo da objasnim da kod mene nije bilo ništa lično, nije hejt poznatih, već prosto moj doživljaj (nepotrebnog) ponavljanja izvođača u tako kratkom roku, jer ova tema i svih 8 pojmova nisu bili teški.

Hvala Leo na ovom FSC-u! :) Geografija je bila zanimljiva, a ja sam posle sto godina izglasao za čitav top 4, i još među njima su moja 12-ica i 10-ka!!! :D
Bravo za Eticu! ❤️ Neizmerno mi je drago zbog ove pobede!!! 👏 Odlična stvar!!!
Bravo Lux na predivnoj i premotivnoj pesmi! 🤗
Dosta nula je imalo "Zlatno doba", ali je čast dobiti 12 + 10 + 10 (hvala veliko Etica, Vax'ildan i Rintintin). :love: Hvala i Ivana i EvroBosna na srednjim bodovima. :)

Bez namere da ulazim u neku dalju diskusiju jer mislim da je u suštini sve već rešeno i rečeno, ali pošto su se pojavili još neki komentari, moram da napišem.
Ja apsolutno pojma nisam ni imao ko je poslao Faouziju, niti sam je iz bilo kog drugog razloga ostavio bez poena, samo mi je bio fenomen da ona toliko puta učestvuje, baš uvek i bez izuzetka prolazi u finale, a nijedan, ali bukvalno nijedan jedini put mi se nije dopala pesma - očigledno je da mi ona nikako ne leži (to sam u suštini i napisao kada je bilo proglašenje finalista). :D
Ali nevezano konkretno za to, ono šta je Poky napisao je apsolutno tačno! Ne mogu, a da ne sagledam i originalnost slanja, između ostalog, kada ostavljam ocene i dodeljujem bodove. Ne utiče on svakako puno, ali ako se dvoumim ili su mi pesme negde bliske po utisku, svakako uvek dajem prednost nekom otkriću (podrumu, iskopini, kako god).
A loši komentari na zicere su skroz normalni! Da ih nema, FSC ne bi ličio ni na šta i oni teže da naprave balans, odnosno...
Svakako, i od podrumara i od zicera je ovo izdanje nešto prošlo super, a nešto ne, tako da ima mesta za sve.

A samo sam ja to napisao 😆
Sve ono što sam napisao stojim iza toga. Krećem od sebe, imao sam situaciju kada sam dobio zadatak koji mi uopšte nije legao, i jedina pesma koja mi se uklapala bila je od izvođača koji je već bio skoro i koji je super prošao ali meni to nije bilo prihvatljivo da prijavim, a pesma odlična (organizator tog izdanja je bio upoznat da jedino imam tog izvođača ali da ne želim da šaljem jer je skoro bio).
Na tom izdanju sa Alexom i Cecom je bila i Raye, ali ona nije prošla u finale, pa mi je to ipak drugačija situacija u odnosu na izvođače koji su već bili uspešni u finalu. I Alex i Ceca su tada dobili poene od mene.
Svako nek ocenjuje kako želi, ali eto, samo da objasnim da kod mene nije bilo ništa lično, nije hejt poznatih, već prosto moj doživljaj (nepotrebnog) ponavljanja izvođača u tako kratkom roku, jer ova tema i svih 8 pojmova nisu bili teški.
Rekoh već, ne osuđujem, tvoje je pravo da tako rezonuješ stvari. Samo sam istakao da meni zaista bezveze izgleda da pesmа kojа је daleko od najgore na ovom izdanju u svakom smislu, budе izdvojenа i etiketiranа kao takva na osnovu tog jednog kriterijuma. Samo toliko. Da si npr. stavio u žutu kategoriju, vrlo verovatno mi to i ne bi zapalo za oko. U svakom slučaju, nema razloga za detaljnijom polemikom na ovu temu, neka ostane na tome da svako ima svoje kriterijume ocenjivanja.

Back