293. FSC - Kako zeleni kaže

Svaka čast na brzini proglašenja finalista!

Ja u finalu, čestitke zelenom što mi je odabrao pjesmu za finale, Lp!

61

11 Dežurni - Jude Kelly - Clarence - 57
12 Stefan28 - Viki Miljković - Mahi Mahi - 53
13 Lux - Sam Fisher - This city - 44
14 remasur - Frey - Game boy - 43
15 zakaya - Elijah Woods - 24/7 365 - 41 (dsq)
16 Djole89 - Coldplay - Higher power - 35
17 Lignjoslav - Mariah Carey - Fantasy - 35
18 Ro97 - Rory - In the Bible - 30
19 Liberta - Đia - Daj mi znak - 29
20 Tetsujin - Petar Brkljačić - Izgubljeni - 15
21 Filhy - Aleksandra Prijović - 12
ajde što si mi sućut izjavio izborom pesme nego mi priredio i dženazu

Ma vi ste nas greškom prozvali u finale!
Pokvarili ste nam flop era koncept.

Btw, mislim da mi osam pesama kojim sam dao poene su ispale, ovo se nije desilo!

Prošli Turci.
Goga ispade najveća regionalna zvezda.
Glasalo se mahinalno umesto za Mahinalno.

Ok, ajde ispadanje, bilo mi je jasno da će se desit, ali da baš bude ovoliko loše, to mi je prežalosno! Čak je i Mariah Carey ispred mene 😭

Nikako da se naviknem da smo u svemiru i da su brzine neumoljive 🤣
Dok sam našao kanal, već završeno prvo pf 🤣 Onda kad se stabilizovala slika, ide odjavna špica 🤣

Zeleni, prilagodi se Zemlji 🤣

Last edited:
Uhhhh tek sad vidim koje su sve pesme ispale i ovo je poražavajuće! Doslovno pet najboljih pesama izdanja su sve redom poispadale, a to se u zadnje vreme sve češće dešava da dobre pesme ližu patos, ne znam šta se dešaca sa ukusom foruma.
Ovo bi doslovno bili moji najveći poeni u finalu da su prošle pesme po mom ukusu:

12 Emilie Nicolas - Easy (ubedljivo najjača pesma izdanja)
10 Cloudy June - Big Girls Don't Cry
8 Alexia Evellyn - Dark Side
7 Maneskin - I Wanna Be Your Slave
6 Rylea Schade - Love Like A Tango

Rezultati očajni i stidite se za Jude Kelly, ali makar mi je olakšano da glasam u finalu jer nekih pesama nema, ali to ne utiče na celokupni moj top10 jer je nikad jači pa mi samim tim i nije mnogo žao što sam ispao jer prosto obožavam mnoge pesme iz finala 😍👏🏻

Objasniću (nadam se).
Kako stalno ispadam koliko god se trudio, a ova FSC tema mi je pritom delovala skroz paušalno, ja sam odlučio da pošaljem tri narodnjaka.
Jedna pesma je bila izvorna narodna, izvedena u novoj verziji, druga je bila onako baš boemska poput tvoje "Od ljubavi do mržnje", a treća je ovaj ultramoderni turbo-folk "Marš". Potpuno mi je bilo očekivano da će Zeleni napraviti ovaj odabir (a i red je bilo jer je Prija bila na tri njegove poslednje organizacije), tako da on nema apsolutno nikakvu krivnju za moj plasman. :)
Inače, pesmu sam pre nekoliko meseci (možda i godinu dana) slučajno čuo u teretani i reakcija mi je bila: WTF! Pošto se (neuobičajeno jer se ne pušta takva muzika) ponovila nekoliko puta, čak mi je zapala za uvo i postala zarazna, pa sam upamtio deo teksta i proverio ko peva. Od početnog užasa mi je postala privlačna, može se reći "gulity pleasure", sa velikim akcentom na guilty! 😂 Spot je stvarno katastrofa, a tek tekst koji je blago rečeno cringe: "zabole me", "tu gde biraš žene za dve crvene, upola cene" :LOL: - znači može sve, ona samo ima svoju (punu) cenu i nije za dve crvene, nego za više takvih?! 🤯:LOL: I Braja je prs'o ko oblanda, ili izgleda na tekst niko i ne obraća pažnju više nigde.
Ali muzikica mi je upečatljiva i onako vesela, sa trubama, tako da mi se ipak dopada i nije u pitanju trolovanje, da se zna, iako me jeste sada malo sramota šta sam poslao. 🙃😀 (ali nisam ja, Zeleni je to odabrao)

Inače je Prijovićka još jedna u nizu izvođača (pored recimo Enrikea Iglesijasa i Bring Me The Horizon) kojima ja zapečatim ubedljivo najgori FSC plasman! Nisam očekivao baš samo 12 poena i ubedljivo poslednje mesto, moram da priznam, ali ima i to svojih čari. Nije nezasluženo ovaj put, ali bi, kada je već tako, bilo još bolje da bude jednocifreno i da mi peruanski Faraon bude konkurencija. :ROFLMAO:
Hvala Stefane! 😀 Dobro je da se nekome makar dopala pesma. Goga je znači poslala Viki van finala, a sebe smestila u finale?! 😀
Nadao sam se da bi Libertа mogao da voli moju pesmu ovaj put od ispalih iz drugog polufinala, a od ostalih bih mislim sigurno dobio bodove od Lea koji je ispao iz prvog polufinala, dok bi tamo mogli da budu Endrega, Sivi, Aleksa49 i Replay za koje mi se čini da bi (možda) voleli ovu pesmu. :)

Ne samo da ispadam stalno (samo četiri finala za poslednjih godinu i mesec dana!) nego sam ove godine gotovo konstantno u drugom polufinalu! 😤 Od 18 izdanja ove godine sam čak 14 puta bio u drugom polufinalu i samo sam dva puta bio te sreće da iz 2. pf završim u finalu.
Već sam imao frapantan niz od 279. FSC-a do 284. da sam vezao šest ispadanja i svih šest puta sam bio u (ukletom) drugom polufinalu, a ako bih isključio 290. FSC na kome sam prošao u finale samo zato što sam bio organizator (pesma je bila na graničnoj poziciji za prolaz - prva ispod redovne crte), to bi onda bio niz od 287. do 293. FSC-a bez finala (sedam uzastopnih), a od toga sam poslednjih šest puta (od 288. do 293. izdanja) bio konstantno opet u drugom polufinalu! 🤪
Čim vidim raspored pesama i svoju pesmu u drugom polufinalu, već mi se sloši i dođe mi da se diskvalifikujem. 🤯

Što se tiče ostalih pesama iz mog polufinala, rezultati mi se čine sasvim OK. Ima nekoliko pesama koje su po meni mogle da budu u finalu, ali najbolje su prošle.
Ali zato iz prvog polufinala pored kriminalnog djole_-tovog pretposlednjeg mesta, mislim da su i: Natalia Doco, Cloudy June, Rylea Schade i Dead Poet Society morali da budu u finalu! Takođe nisam očekivao da Måneskinova pesma koju sam čuo još čim se pojavila i pomislio da bi mogla brzo da se nađe na FSC-u (čudno da nije do sada) ispadne.
Baš loši rezultati za ovo polufinale. :(

Srećno finalistima!!! :)

Edit: Čini mi se da se prvi put dogodilo da je post sa spiskom eliminisanih pesama od svih reakcija umesto tužnih imao najviše ha-ha! :ROFLMAO:
9RZo4x1.png

Drago mi je ako sam doprineo tome! :LOL:

Inače je Prijovićka još jedna u nizu izvođača (pored recimo Enrikea Iglesijasa i Bring Me The Horizon) kojima ja zapečatim ubedljivo najgori FSC plasman! Nisam očekivao baš samo 12 poena i ubedljivo poslednje mesto, moram da priznam, ali ima i to svojih čari. Nije nezasluženo ovaj put, ali bi, kada je već tako, bilo još bolje da bude jednocifreno i da mi peruanski Faraon bude konkurencija. :ROFLMAO:
Kad ti je 1 bod nedostižno.:ROFLMAO:
Ali, ako ti je uteha malo ko će reći "Filhy je bio poslednji". Više će se da je Prijovićka bila poslednja, kao što se sad komentariše da bivša pobednica Paloma nije ušla u finale.
Kosovski boj i Faraon sa FSC su dokaz da istorija ne pamti samo pobednike.

Interesantno je Filhy da je Prijovićka imala i dobrih rezultata. Nekih top 10 plasmana.
Ja je dva puta slao, pre dosta godina sa Totalnom anestezijom i skorije sa Za nas kasno je. Oba puta ispala (a te dve pesme joj obeležile karijeru??)
Ipak izgleda ima i do toga ko pošalje.
Ova pesma možda nije baš pobednički materijal, ali nije ni za poslednje mesto sigurno.
Rezultati manje više očekivani.

Back