Objasniću (nadam se).
Kako stalno ispadam koliko god se trudio, a ova FSC tema mi je pritom delovala skroz paušalno, ja sam odlučio da pošaljem tri narodnjaka.
Jedna pesma je bila izvorna narodna, izvedena u novoj verziji, druga je bila onako baš boemska poput tvoje "Od ljubavi do mržnje", a treća je ovaj ultramoderni turbo-folk "Marš". Potpuno mi je bilo očekivano da će
Zeleni napraviti ovaj odabir (a i red je bilo jer je Prija bila na tri njegove poslednje organizacije), tako da on nema apsolutno nikakvu krivnju za moj plasman.

Inače, pesmu sam pre nekoliko meseci (možda i godinu dana) slučajno čuo u teretani i reakcija mi je bila: WTF! Pošto se (neuobičajeno jer se ne pušta takva muzika) ponovila nekoliko puta, čak mi je zapala za uvo i postala zarazna, pa sam upamtio deo teksta i proverio ko peva. Od početnog užasa mi je postala privlačna, može se reći "gulity pleasure", sa velikim akcentom na
guilty!

Spot je stvarno katastrofa, a tek tekst koji je blago rečeno
cringe: "zabole me", "tu gde biraš žene za dve crvene, upola cene"

- znači može sve, ona samo ima svoju (punu) cenu i nije za dve crvene, nego za više takvih?!

I Braja je prs'o ko oblanda, ili izgleda na tekst niko i ne obraća pažnju više nigde.
Ali muzikica mi je upečatljiva i onako vesela, sa trubama, tako da mi se ipak dopada i nije u pitanju trolovanje, da se zna, iako me jeste sada malo sramota šta sam poslao.

(ali nisam ja, Zeleni je to odabrao)
Inače je Prijovićka još jedna u nizu izvođača (pored recimo Enrikea Iglesijasa i Bring Me The Horizon) kojima ja zapečatim ubedljivo najgori FSC plasman! Nisam očekivao baš samo 12 poena i ubedljivo poslednje mesto, moram da priznam, ali ima i to svojih čari. Nije nezasluženo ovaj put, ali bi, kada je već tako, bilo još bolje da bude jednocifreno i da mi peruanski Faraon bude konkurencija.

Hvala
Stefane!

Dobro je da se nekome makar dopala pesma. Goga je znači
poslala Viki van finala, a sebe smestila u finale?!

Nadao sam se da bi
Libertа mogao da voli moju pesmu ovaj put od ispalih iz drugog polufinala, a od ostalih bih mislim sigurno dobio bodove od
Lea koji je ispao iz prvog polufinala, dok bi tamo mogli da budu
Endrega,
Sivi,
Aleksa49 i
Replay za koje mi se čini da bi (možda) voleli ovu pesmu.
Ne samo da ispadam stalno (samo četiri finala za poslednjih godinu i mesec dana!) nego sam ove godine gotovo konstantno u
drugom polufinalu!

Od 18 izdanja ove godine sam čak
14 puta bio u drugom polufinalu i samo sam dva puta bio te sreće da iz 2. pf završim u finalu.
Već sam imao frapantan niz od 279. FSC-a do 284. da sam vezao šest ispadanja i svih šest puta sam bio u (ukletom) drugom polufinalu, a ako bih isključio 290. FSC na kome sam prošao u finale samo zato što sam bio organizator (pesma je bila na graničnoj poziciji za prolaz - prva ispod redovne crte), to bi onda bio niz od 287. do 293. FSC-a bez finala (sedam uzastopnih), a od toga sam poslednjih šest puta (od 288. do 293. izdanja) bio konstantno opet u drugom polufinalu!

Čim vidim raspored pesama i svoju pesmu u drugom polufinalu, već mi se sloši i dođe mi da se diskvalifikujem.
Što se tiče ostalih pesama iz mog polufinala, rezultati mi se čine sasvim OK. Ima nekoliko pesama koje su po meni mogle da budu u finalu, ali najbolje su prošle.
Ali zato iz prvog polufinala pored kriminalnog
djole_-tovog pretposlednjeg mesta, mislim da su i: Natalia Doco, Cloudy June, Rylea Schade i Dead Poet Society morali da budu u finalu! Takođe nisam očekivao da Måneskinova pesma koju sam čuo još čim se pojavila i pomislio da bi mogla brzo da se nađe na FSC-u (čudno da nije do sada) ispadne.
Baš loši rezultati za ovo polufinale.
Srećno finalistima!!!
Edit: Čini mi se da se prvi put dogodilo da je post sa spiskom eliminisanih pesama od svih reakcija umesto tužnih imao najviše ha-ha!
Drago mi je ako sam doprineo tome!