301. FSC - Show your playlist

kako oćete, ako nas ima kritična masa sad može i sad i sutra ko kad oće, neće se uši umorit

Ma mislim možete vas par imat neko mini slušanje sad, pa sutra napravimo i za ostale, ali ja sad ne mogu jer se moram sutra ranije probudit xD

Ovo su moji prvi utisci. Dobro, prvi utisci za neke pesme. Ima ih više koje znam od ranije jer mi je bar 3 pesme skinuto sa spiska a neke nisu bile na spisku već sam ih samo čuo negde.

PRVO POLUFINALE:

1. Dove Cameron - Too Much - Pokidala - mnogo mi se sviđa ova pesma, od teksta do melodije i sama Dove je pokidala kao što rekoh i mrvicu za sobom nije ostavila. 5/5

2. Låpsley - Falling Short - Na prvo slušanje ne ostavlja snažan utisak i ako ja volim ovako sporije pesme i balade i definitivno osetim emociju ovde i ne mogu da kažem da mi nije prijala ali mi je nekako zaboravna pa mi sigurno treba više puta da je čujem da bih imao još bolji utisak o pesmi. 3.5/5

3. Mad Tsai - DA DA DA - Vožnjica je ali joj treba vremena da me odradi. 3/5

4. Jakov Jozinović - Volim refren a sve ostalo je itekako zaboravno i čitava fama oko mog imenjaka mi nije privlačna tako da je ovo nešto što ću sada poslušati da ispoštujem takmičenje i više nikada osim ako ne bude random išla u pozadini u nekom tržnom centru. 2/5

5. Wolf Alice - Bloom Baby Bloom - Odlično. Konkurent je za pobedu svakako jer je kvalitetno i aktuelno! 5/5

6. KLER - Моє серце - Početak je dobar a pri kraju mi je već dosadila i čekao sam da se završi. Skroz suprotno od onoga što sam očekivao da će kraj biti sa onakvim početkom. Ima prelep glas to joj je plus. Onako čak i u ovako brzoj pesmi dolazi do izražaja. 3/5

7. Saveus - Rainman - Ovo su mi otkrili pre 2 godine tako nekako i od tad sam zaljubljen u ovu pesmu. Žao mi je što je nisam poslao onda kada sam planirao ali svakako joj želim da se istakne jer to i zaslužuje. Prelepa pesma, tekst, glas.. Nije me sramota da kažem da ovo budi najlepše i najtužnije emocije u meni. 5/5

8. My Life As A Moth - Electro Junction - Treba mi više slušanja za ovo. Brzo mi isparilo. 2/5

9. Zafrir x Abagar Quartet - Baba Rose - Etno bangerčina. Prijaju nam ovakve pesme u zadnje vreme. 4/5

10. SOFI TUKKER & Mahmut Orhan - Forgive Me - Skroz korektna pesma. Moram pohvaliti instrumente u pozadini i melodiju u refrenu. Stvarno očaravajuće. 4/5

11. Konstrakta +++PRVA+++ - Nije džaba postala toliko popularna, stvarno ima pesme koje te oduševe na prvu. Ovde se pažljivo treba slušati tekst i razumeti poenta. Svaka čast Konstra! 4/5

12. Dead Pony - Eat My Dust! - Jako lepo. Mislim da je ovo prva rokačina u ovom polufinalu. Dopalo mi se. 4/5

13. Carpetman – What Does It Mean To You - Nisam oduševljen na prvu. Slabašno i zaboravno. Ne dotiče me. Možda mi trenutno raspoloženje ne ide uz ovu pesmu. 2.5/5

14. Olivia Dean - So Easy(To Fall In Love) - Ovo je jako lepo. Baš onako fino. Kao prolećni povetarac. Glas joj je jako fin i ulazi u uši odmah. Baš mi je drago da je poslato ovde. Slušaće se ovo i posle fsca. 4/5

15. NF - The Search - NF-a znam i slušam evo ima skoro 10 godina. Ovo mu je jedna od najboljih ako ne i najbolja jer govori o njegovom životu i borbi sa depresijom i kako želi da pronađe svoj identitet u ovom svetu punom borbi i padova i problema. NF je jedan izvrstan umetnik i ova pesma zaslužuje sve najbolje. Nadam se da će imati svoju publiku i ovde. 5/5

16. Artemas - i guess u never really cared about me - Dobra je ali kao što mi je i za I love the way you kiss me trebalo dosta vremena da me proradi tako će mi i ovde trebati vremena. Možda ne baš toliko ali opet nije me skroz oduševilo na prvu. 3/5

17. Blazy - Harvest Moon feat. Kevin Brauer - BRAVO! Stvarno me na prvu kupilo. 5/5

18. Luka Rajić - Plešem sama - Detur je Detur i ta pesma je hit vanvremenski. Luka je opet ovo dobro uradio, nemam šta puno da mu zamerim zaista. Samo bih cepidlačio ako bih nešto loše ovde pisao o ovom coveru. 4/5

19. Siamese - Sloboda - Znam od ranije i stvarno je pesma kvalitetna. Ošurio rok skroz. Onaj ko je poslao se dobro setio ovoga. 5/5

20. Brigitte Calls Me Baby - Always Be Fine - E ovo me je uvek zbunjivalo kod mene. Rokačina može da me oduševi i volim rok a onda dođe pesma koja je skroz anti to, skroz suprotno od toga i opet me ostavi bez teksta. 4/5

21. Isabel LaRosa - eyes don't lie - Sasvim korektno i lepo ali nedovoljno da mi se skroz istakne u ovom pf ali možda će se i istaći posle par slušanja. 3.5/5

DRUGO POLUFINALE:

1. JOKER OUT X DEVITO - SUPERSONICg - Samo je ok. Nisam oduševljen. Nisam očekivao ovaj colab svakako. Ne mogu da kažem da nije interesantno ali mi nije ni wow. 3/5

2. Natan, Alsu - Budu ya lyubit' - Nije mi se dopalo. Prošlo a nisam ni osetio. 2/5

3. BAD BUNNY - NUEVAYoL - Podigao mi seratonin u sekundi. On samo vožnjice pravi. 4/5
4. ZORANA PAVIĆ, DRAGAN BJELOGRLIĆ & NIKOLA KOJO - NEKAKO S'PROLJEĆA - Volim jer je nostalgična. Duša mi vapi za tim lepšim vremenima. 5/5

5. Benson Boone - Mystical Magical - Uh. Ima on mnogo mnogo boljih stvari od ove. Ova mu je možda i najslabija koju sam čuo. Za takav glas ovo je malo non event i protraćen potencijal. Opet jer je Benson u pitanju ne mogu da pljujem mnogo. 3/5

6. HAVA - Jedan dan - Nisam očekivao ovo, zapravo nisam ni znao šta da očekujem ali ovo mi se baš baš dopalo na prvu. 5/5
7. Urban Heat – Have You Ever? Jedini utisak ovde ostavlja njegov specifičan i atipičan glas. Ništa više. 2/5

8. D'N'D - Marija - Koje oduševljenje. BRAVO! Ne znam zbog čega me je ovo toliko oduševilo ali jeste 5/5

9. Ethan Bortnick - engravings - Za sada najbolja u ovom polufinalu a i pri vrhu mi je na celom izdanju. Kidačina! Sve volim. Od spota do same pesme. 5/5

10. Corona - Baby Baby - Staro a dobro! Svaka čast onome ko je ovo poslao jer ja se ovoga ne bih ni setio osim da mi neko ne pusti ovako pesmu. Pesma ima isto godina koliko i ja. I dan danas kida!!! 5/5

11. Koop - Strange Love - Intrigantno i misteriozno ali sam se izgubio na pola. Da li u mislima ili gde već... 3/5

12. SORAYA - FÉNIX - Odlična stvar. Udara na prvu i vozi. Soraya se preporodila ko Feniks iz pepela se izdigla! 5/5

13. Jorja Smith - The One - Dramatično, jaka balada. Mislim da je ovde verovatno najjača balada od svih. 5/5

14. Rebeka - Pas Mater F 60.81 - Zanimljivo mi je ovo i može mi porasti svakako. 3.5/5
15. SIENNA SPIRO - Die On This Hill - Zapravo mi nije više Jorja Smith The One najjača balada već je ovo. Ovo mi je skinuto sa spiska i ne mogu da verujem da je još neko čuo za Siennu ali ne čudi me. Algoritam je čudo. 5/5

16. Leire Martínez - Mi Nombre - Španski polu pop polu rok. Odlična stvar! 4/5

17. Abor & Tynna - Küsschen - Doćiće i njima neki hit nakon ballera ali ovo nije to. Nit smrdi nit miriše. 3/5

18. Weird Fishes - Da mi je - Interesantno. Dopada mi se. Umirujuće i lepo. Volim indy stvari. 4/5

19. 2XS – Le Charlatan - Skroz me odbilo ovo. Njen glas mi ne prija nimalo. Razumem umetnost i ovo je jedna vrsta umetnosti ali kod mene nije pozitivan efekat već suprotno od toga. 1/5

20. Florrie - Kissing In The Cold - Lepo mi je selo ovo. Jako prijatna melodija i volim kad se unesem u pesmu i mogu još bolje da razumem tekst i dubinu onoga o čemu se peva.

21. Erika Vikman - FATHER (I Will Never Confess) - Ovde sam pola pola. Sviđa mi se a opet mi fali nešto jer nije baš nešto što bih privatno slušao ali opet ima zavodljivu i zaraznu melodiju. 3.5/5

PRVO ▶︎•၊၊||၊|။||||။၊|။• POLUFINALE
──●────────────────────

1. Dove Cameron - Too Much // Ja se iskreno ne sećam njenih drugih, ova mi je vožnjica, ali vrlo moguće da će mi uskoro ispariti iz glave i da se neću sećati ni nje kroz dva izdanja.

2. Låpsley - Falling Short // Pa lepo je, al ne mogu reći da je ovo tip sporije pesme koji meni odgovara. Malo mi je isuviše ravan i bez neke direktne emocije ili atmosferičnosti koje volim kod sporijih pesama. Ali poštujem umetničke segmente u pesmi.

3. Mad Tsai - DA DA DA // Čudno i zanimljivo, malo sam i zbunjena. Najbolje da prenoći.

4. Jakov Jozinović - Ja volim // Iako je njegov nastanak i opstanak jako mašinerijski ova pesma mi je baš lepa kao i ovaj socijalistički domaćinski nameštaj. Fan sam ove pesme.

5. Wolf Alice - Bloom Baby Bloom // Ovo mi je užasno zanimljivo, a u isto vreme i seks bez orgazma jer ne znam kako drugačije da se izrazim. Nije da treba nešto da se desi u ovoj pesmi posebno i da mi to fali u vidu neke kulminacije, nego samo mi fali malo više instrumentalnog razvoja za pesmu sa ovakvim retrom influencom. Za svoj ukus bih malo više razivjala instrumental a smanjila njene pevačke deonice. Svakako je solidan i zanimljiv izbor.

6. KLER - Моє серце // Za nju znam da je ovo njeno drugo učešće, jer sam još pre njenog prvog ja htela da je šaljem, ali sa pesmom koja uopšte nije nikad prijavljena na FSC (ni tad ni sad). Okej mi je ova pesma. Ali ona ima i bolju. :P

7. Saveus - Rainman // Lepo zaokružena i emotivna pesma!

8. My Life As A Moth - Electro Junction // Ovo mi je jako organski zavodljivo. Slatka i hrabra iskopina.

9. Zafrir x Abagar Quartet - Baba Rose // Neko je smućkao napitak sa proverenim receptom! Mislim da ova pesma je pravljena tako da ne može da fula, svi safe dodaci.

10. SOFI TUKKER & Mahmut Orhan - Forgive Me // Dopada mi se sa ovim klasičnim deonicama, atmoferičnošću, i njenom emocijom u glasu. Mislim da je lep izbor.

11. Konstrakta +++PRVA+++ // Od njenih novijih mislim da mi se ova najviše dopada. Al teško je nju ocenjvati, jer odudara od svega u svemu. Ali generalni utisak mi je da mi se dopada.

12. Dead Pony - Eat My Dust! // Slatki i energični. Nemam nešto posebno za reći.

13. Carpetman – What Does It Mean To You // Ovo mi se jako jako dopada. Izuetno mi je lepo i prijajuće po svemu. Odlično!

14. Olivia Dean - So Easy(To Fall In Love) // Ona je stvarno mnogo slatka i zavodljiva i spot je prelep. Pesma mi je lepa za poslušati, i ovako da je čujem na radiju ne bih prebacila.

15. NF - The Search // Stvarno mi je drago da čujem ovako nešto na forumu. Ovo mi je baš čisti rep u glavu.

16. Artemas - i guess u never really cared about me // Ovo me je oduvalo od početka do kraja. Proživeh je i u kostima.

17. Blazy - Harvest Moon feat. Kevin Brauer // I ovo mi je stvarno odlično! Svaka čast pošiljaocu! Plus za minutažu jer ovakve pesme i nemaju nekog smisla kada traju samo 3 minute, mi volimo da osećamo i da odlutamo.

18. Luka Rajić - Plešem sama // Prelepo!!! Doneo novu emociju pesmi koja je i sama po sebi lepa, al zasigurno je maestralan posao obavio kada mi ova verzija još više prija. Oduševljena sam.

19. Siamese - Sloboda // Nažalost, nisam fan. Nije za mene.

20. Brigitte Calls Me Baby - Always Be Fine // Jako čisto, nevino i lepo. Bravo za pošiljaočev senzibilitet.

21. Isabel LaRosa - eyes don't lie // Jasno je zašto zatvara polufinale. Što se mene tiče dopada mi se ali ne znam za dalje.

DRUGO ▶︎•၊၊||၊|။||||။၊|။• POLUFINALE
──●────────────────────

1. JOKER OUT X DEVITO - SUPERSONIC // Moram priznati da je znam napamet :D Dobra pesma, nema šta.

2. Natan, Alsu - Budu ya lyubit' // Ima lepuškaste delove koje mogu da cenim i da razumem, al generalno mi je samo prosek.

3. BAD BUNNY - NUEVAYoL // Volela bih kada bi ovo lepo prošlo. Što se mene tiče stvarno zaslužuje.

4. ZORANA PAVIĆ, DRAGAN BJELOGRLIĆ & NIKOLA KOJO - NEKAKO S'PROLJEĆA // Meni je uvek ova pesma bila emotivna, bolje da ne objašnjavam zašto, ali da.. Tako da ne mogu ostati imunina na nju i ne želiti joj prolazak i lep plasmnan.

5. Benson Boone - Mystical Magical // Pa iskreno, stvarno mi je lepuškasto i magično :D Tako da me je uverio u svoju pesmu. Generalno sam provalila da mi on prija kao izvođač ali nije ni da ću se ovome vraćati. Okej mi je ovako da čujem.

6. HAVA - Jedan dan // Ovu curu sam slučajno nekad našla, tako da mi nije čudan ovaj spoj "našeg" i nemačkog. A ova mi je pesma iskreno skroz lepa. Nemam uopšte nikakve zamerke!

7. Urban Heat – Have You Ever? // Ovo mi je skroz filhasto, a mi smo prijateljske zemlje koje se lepo nagrađujemo. xD

8. D'N'D - Marija // Stvarno ne znam kako je ovo palo nekom na pamet, izvukli su mi iz mozga fioku zaključanu u dubokoj podsvesti. Bukvalno za 3 života se ne bih setila ove pesme, mada koliko vidim ona je izašla kada sam ja imala 5 godina tako da sam je otprilike tad i zakopala u svojoj glavi, ali prepoznala sam je. Ne udara mi toliko na emocije i nostalgiju kao Nekako s proljeća.

9. Ethan Bortnick - engravings // Ako je ovo bilo u jednoj mojoj svesci, onda znači da mi je u najmanju ruku dobro! Baš me zanima kako će sad proći i koliko sam ja omašila što sam je tu i zaboravila.

10. Corona - Baby Baby // Pa rekla bih da ovo ne može biti nikad loš izbor, radi sve što treba da radi. A ona plus stvarno simpatična.

11. Koop - Strange Love // Ne znam, razmišljam ko su ovi ljudi i odakle sad ovo da šalju. Ne pamtim neko izdanje na kome je za mene barem bila onako istinski alternativnija pesma od ove. Što se mene tiče podrška!

12. SORAYA - FÉNIX // Sasvim solidno, kao za neku pesmu što sam već rekla, mislim da je dostavila sve potrebne sastojke za uspešnost.

13. Jorja Smith - The One // Skroz lepo. Nemam ništa loše da kažem.

14. Rebeka - Pas Mater F 60.81 // Ovo neka Lollobrigida za mlađe generacije? Simpatično mi je, ali ne znam za dalje.

15. SIENNA SPIRO - Die On This Hill // I ovo je izuzetno lepo i ona je simpatična.

16. Leire Martínez - Mi Nombre // Nije baš za mene, ali nije ni loše.

17. Abor & Tynna - Küsschen // Mislim da oni mogu i bolje.

18. Weird Fishes - Da mi je // Prelepo. I ja bih je poslala.

19. 2XS – Le Charlatan // Zanimljivo da sam našla ovu curu na insta kao hrvatski podrum, a nikad to ne bih rekla na osnovu pesme. Za FSC bih rekla dosta hrabar pokušaj što cenim iako me u ovom trenutku ne radi toliko.

20. Florrie - Kissing In The Cold // Išla sam da proverim na spisku da li je ova pesma bila jer je ja znam skoro celu :D Pa odakle? Imam neki deja vu, ili mi je i ova bila nekad na spisku? Uglavnom mi je ok, pristojan izbor, radijski veoma.

21. Erika Vikman - FATHER (I Will Never Confess) // Podseća me na nešto, al ne znam na šta.. dopadljiv mi je refren.

Last edited:
Buvara kolorizovano

nicksplat GIF

Prvo polufinale:

rolex.webp

1. Dove Cameron - Too Much 🥰
2. Låpsley - Falling Short 🫠
3. Mad Tsai - DA DA DA 🤪

4. Jakov Jozinović - Ja volim 🙄
5. Wolf Alice - Bloom Baby Bloom 🥀
6. KLER - Моє серце
💔
7. Saveus - Rainman 😇
8. My Life As A Moth - Electro Junction⚡
9. Zafrir x Abagar Quartet - Baba Rose 😍
10. SOFI TUKKER & Mahmut Orhan - Forgive Me 🙏🏻

11. Konstrakta +++PRVA+++🫸🏻
12. Dead Pony - Eat My Dust! 🤩
13. Carpetman – What Does It Mean To You 🤌🏻

14. Olivia Dean - So Easy (To Fall In Love) 🤔
15. NF - The Search
😶
16. Artemas - i guess u never really cared about me👌🏻

17. Blazy - Harvest Moon feat. Kevin Brauer 🥴
18. Luka Rajić - Plešem sama
🥱
19. Siamese - Sloboda 😲

20. Brigitte Calls Me Baby - Always Be Fine 😴
21. Isabel LaRosa - eyes don't lie
☺️

Drugo polufinale:

tatkimay66.webp

1. JOKER OUT X DEVITO - SUPERSONIC 🤷‍♂️
2. Natan, Alsu - Budu ya lyubit' 🫶🏻

3. BAD BUNNY - NUEVAYoL 😬
4. ZORANA PAVIĆ, DRAGAN BJELOGRLIĆ & NIKOLA KOJO - NEKAKO S'PROLJEĆA 🤨
5. Benson Boone - Mystical Magical
🫤
6. HAVA - Jedan dan 🙂
7. Urban Heat – Have You Ever? 😎

8. D'N'D - Marija 🚫
9. Ethan Bortnick - engravings 👍🏻

10. Corona - Baby Baby 👵
11. Koop - Strange Love
🫥
12. SORAYA - FÉNIX 🕺🏼
13. Jorja Smith - The One 😊

14. Rebeka - Pas Mater F 60.81 🤮
15. SIENNA SPIRO - Die On This Hill 🫴🏻
16. Leire Martínez - Mi Nombre 💃🏻

17. Abor & Tynna - Küsschen 🤕
18. Weird Fishes - Da mi je 🤗
19. 2XS – Le Charlatan 😯
20. Florrie - Kissing In The Cold 😘

21. Erika Vikman - FATHER (I Will Never Confess) 😮‍💨

Last edited:
Pa kako inace, sem da se Dezurnom ne svidja remek delo koje sam poslala? Pao bi sneg danas. Vec sam bila najavila.

Back