302. FSC - Give Me Back My MTV!

Shume, prezentacija je bila odlična. Nostalgija nas nije nijednog trenutka napustila 🥰

Takođe da se zahvalim svima što su glasali. 🥰

Zaboravio sam odmah jer sam bio na podu od šoka 🤣

S obzirom na to da nikad više pljuvanja u komentarima i semaforima nisam dobio nego za Neverne bebe, očekivano ispadanje.

tina-ivanovic-turbofolk.gif

Šta je s vama sa tolikim hejtom zaista ne znam, zaista morate ozdravit. Kao da sam poslao Jelenu Karleušu...

jesam-se-skinula-gola-jese-jebem.gif

S obzirom na to da nikad više pljuvanja u komentarima i semaforima nisam dobio nego za Neverne bebe, očekivano ispadanje.

tina-ivanovic-turbofolk.gif

Šta je s vama sa tolikim hejtom zaista ne znam, zaista morate ozdravit. Kao da sam poslao Jelenu Karleušu...

jesam-se-skinula-gola-jese-jebem.gif
Ako hoćeš iskreno - u periodu od 2017 do 2019 je moja malo labilna komšinica maltene svakodnevno i po ceo dan na repeat puštala audio kasetu na kojoj je njena ćerka nasnimila kako peva minut te pesme. 2 godine svakodnevnog slušanja je stvorilo neopisiv hejt jbg.

Užas 🤣 Mislim da bi i Arsenićeva i pesma Lea Čezara bile u konkurenciji za pobedu 2017. godine. Ali vremena su se promenila i sada JTo laganica ispada, dok Nataša Bekvalac npr. pobeđuje rutinski.

Moram da bacim komentare.

1. Ofenbach - Be Mine
Pesma je bila na mojoj davnoj listi za slanje na FSC, ali sam mislio da ne bi bila dobar izbor, pa sam odustao. Da sam je poslao, sigurno ne bi finala videla! Dobra je pesma svakako i skroz dobro je odrađena, ali fali neke živosti da bi baš bila sjajna.

2. Ed Case ft. Skin - Good Times
Skin je super! Predivan glas. Ja iskreno mislim da ovu pesmu nisam čuo do sada. Svakako mi jako godi, posebno ta melanholična nota u refrenu.

3. The Prodigy - No Good (Start the Dance)
Slušalo se nekada ovo dosta i nije bilo žurke bez ove pesme. Kvalitetno je i odlično za svoje vreme. Nije baš da bih otkinuo za ovom pesmom, ali svakako tu ima i nostalgičnih momenata zbog kojih bih joj posvetio pažnju. Ipak je ovo legendarna pesma i za muzičke udžbenike.

4. Soundgarden - Black Hole Sun
Ovo baš volim i oduvek znam! Grandž rok balada baš po mom ukusu. Dugo traje, ali verovatno je to način da upotpuni priču koju prati zanimljiv spot.

5. DJ Shone feat. Anabela & Elitni odredi - Beograd
Nema reči kojima bih opisao odbojnost i gađenje prema ovakvim pesmama. Tipa agresija nekoga ko se doselio u glavni grad i sada je postao najurbaniji lik i baja u društvu. Slušamo ovako lepe MTV hitove na ovom izdanju i onda mi uleti nešto ovako gadno u sred toga gde prosto ne pripada. Drago mi je da je makar današnja muzika ovakvo destruktivnog žanra kudikamo bolja nego pre 13 godina.

6. Red Hot Chili Peppers - Scar Tissue
Uobičajena pesma od Peppersa i od njih mi sve godi i tu nema promašaja. Tekst je odličan, samo što je pesma bila malo izlizana, ali mi prija da se podsetim.

7. New Order - Blue Monday
EvroBosna reče da je pesma realno krš. Subjektivno pesma može nekome biti krš, ali objektivno je ovo pesma koja je bila daleko ispred svog vremena i genijalni hit.

8. Nine Inch Nails - Closer
On je obeležio neko vreme svojom genijalnošću i ova pesma torture je takođe bila jako progresivna za svoje doba. Volim naravno! Nema sumnje da je moralo u finale.

9. Drowning Pool - Bodies
Je li i ovo još jedan grunge predstavnik? Ako, samo neka gruva! Fantastično zvuče i ovo je baš fazon koji volim, iako ne volim ni tu baš sve, ali ovo je top!

10. Dire Straits - Money For Nothing
Lep klasik, nema šta. Dobro upakovan klasičan rok u komercijalnije zvuke tako da je fino da se posluša. Opet, nemam nešto posebno da dodam da me je fasciniralo.

11. Madonna - Sorry
Lepo Lignjo! Ovo je onako neka prosečna pesma od Madonne (ima i boljih i slabijih). Finale je zasluženo. Tehnički je ona ovde besprekorna, ali mi nedostaje malo neke živosti i emocije u pesmi.

12. Aaron Smith - Dancin - Krono Remix ft. Luvli
Ne uspevam nikako da se opredelim prema pesmi! Na neko slušanje mi bude baš top, nekada bude prosek i malo konfuzuna. Malo mi njegov glas smeta, u nekim delovima, a u ovom, da kažem tjuniranom delu mi dosta prija. U osnovi je jako zanimljiv i kvalitetan odabir.

13. Journey - Seperate Ways (Worlds Apart)
Uh, baš je dobro ovo i nekako vuče nostalgični osećaj iz nepoznatih razloga. Nije ni čudo da se pesma pojavljivala u nekim filmovima i serijama tog doba. Jako je lepa melodija koja pesmi daje energiju uz onako kombinovani rok zvuk.

14. Real Life - Send Me An Angel
Isto je jako dobro i fino, i veoma korektno. Nisam siguran da će se izdvojiti u finalnoj konkurenciji za poene. Lepo je videti da se i Australija tada ravnopravno uključila u taj synth-pop zvuk i da nije odstupala od druih muzičkih tržišta.

15. Imanbek, Goodboys - Goodbye
Odlično upakovano i moderno zvuči. Produkcija je bez greške, a muzika može da vozi. Pesma mi nekako liči na "Disciples - On My Mind", samo u nekom slabijem i dosta ravnijem izdanju. OK je.

16. Timbaland - The Way I Are ft. Keri Hilson, D.O.E., Sebastian
Sviđa mi se kako im se uklapaju glasovi tako da to ostavlja utisak prijatnosti. Ali opet je pesma precenjena i zvuči kao instant hit tog doba jer ne razumem da se po ičemu izdvaja u moru sličnih i ukalupljenih.

17. Jelena Rozga - Nirvana
Ovo je već dosta loše, naročito instrumentalni deo, ali opet hajde da ovde, za razliku od Odreda razumem da neko može onako neobavezno da voli i da se kao proveseli. Fascinantno mi je na šta je ova žena bila spremna da traći svoj glas.

18. Modern Talking - Atlantis Is Calling (S.O.S. For Love)
Modern Talking su mi nekako uvek bili simbol tog zvuka druge polovine osamdesetih. Ovo im je definitivno jedna od najlepših pesama (ne volim svaku od njih), a malo vas verovatno zna da je jedan od članova benda pisao neke evrovizijske pesme za Nemačku i Austriju krajem 80-ih i početkom 90-ih godina prošlog veka. Jako je prijatan ovakav vajb.

19. Rihanna - Where Have You Been
Sa ove tačke gledišta Rihanna mi sa ovom pesmom dođe skroz dobro, a pogotovo u refrenu ubedljivo "vozi" i dominira (la-a-a-a-a-ajf). Iznenađen sam da pesma nije bila do sada, a nekada nisam mario da je čujem.

20. Kylie Minogue - I Should Be So Lucky
Slatkasta je pesmica, a strofe mi više gode od refrena. Odiše pozitivom i to mi se sviđa. Još jedan vajb 80-ih, samo na drugačiji način od ostalih pesama ovde.

21. Richard Marx - Hazard
Ne umire baš muzički u kvalitetu, ali ja ovo definitivno volim i veoma mi je dopadljivo bilo oduvek, naročito drugi deo refrena u višoj oktavi. Volim što pesma ima svoju emotivnu i detektivsku priču koja se prati i kroz spot uz lepe žive gitarske zvuke.

22. Ricchi e Poveri - Mamma Maria
Nije da sam ljubitelj njihovih pesama, ali ovako nešto u kombinaciji sa videom, ne može a da me ne oraspoloži. Putujem malo u Italiju narednih dana, pa joj je to dodatni plus.

23. Olivia Newton-John - Twist Of Fate
Ovo mi je još jedna odlična stvar iz 80-ih i od starta je pokupila moje simpatije tenzijom na početku. Olivijin glas je super i uklapa se u pesmu. Nema šta, pesma ima sve što bi bilo definicija za kvalitet. Super je i "Džontra".

24. Starship - We Built This City
Fino za slušanje, i prija da se čuje i podseti, ali opet malo sladunjavo za moj ukus, te mi je u ovoj finalnoj konkurenciji ipak jedna od slabijih pesama.

Back