306. FSC - Pokémon Music League 🔥💧🌿⚡⚪ 🐲

Stvarno ne mogu da verujem da sam prosao u finale. Kada sam imao visoka ocekivanja, nista, skoro pa neprimetno. A sad iz xx pokusaja da prijavim, na kraju moj predlog u finalu. Mozda se necu proslaviti, ali sad je ovo momenat kada se slavi. 🍾🥂

Niste bili bas milosrdni prema mojim favoritima.

1. pf-e

10p Marina Reche (7)
3p Francesco Gabbani (17) jedno od prijatnijih iznenadjenja predloga, s obzirom da sam ocekivao da mi se ne svidja
1p Halsey (22)

2. pf-e

12p Oliver Dragojevic (1)
10p Lorena (2) iznenadjen sam da je poslata ova pesma, jer je prava festivalska, a ovde velika vecina nije u tom stilu
7p Katy Perry (4) ovo je bas ono pravo pozitivno iznenadjenje; lako je moglo da bude na 1. mestu; ne znam da li bi spot mozda doprineo boljem ucinku
6p Christopher Tin & ostali (6) a ovde sam iznenadjen da nije Vax poslao
4p Jony (13)
3p Paola e Chiara (15)

@Tinte znao sam da nije imala šanse Lorena, ali sam svejedno htio jer obožavam tu pjesmu. Nekada treba ići emocijom ispred rezultata.

Bjudiful, bjudiful bjudifuuuul, finale za nas 🫂 ❤️
Bravo zločkice na lepoj prezentaciji, bravo finalistima, bravo pošiljaocima lepih pesama koje su završile u pf a zaslužile su f. 🎇:love::(

U trećem postu na prvoj strani ispod polufinaa sam preglednije napisao redosled eliminisanih sa brojem poena i učesnicima, obzirom da to juče nisam stigao učiniti. Sutra ćemo malo oživeti temu, a glasove ću jedan po jedan da upisujem u ponedeljak, kad počnem sa pripremom finala (ne znači da ne glasate, motrim na situaciju).

Inače meni je zaista odlična edicija, za svakog po nešto! Teško mi je bilo napraviti top 10 polufinala, kamoli top 10 finala i žao mi je što su neki ostali u polufinalima ali bi tek bih imao problem da su se neke od mojih top pesama iz suprotnog polufinala našle u finalu....

opet zbog fudbala nece biti slusanja? Ima li nekog zainteresovanog da organizuje ovo (ako fudbalski schedule dozvoli 😀)?

Ovu poruku iznad sam pisao u stanju bunila pa se ponavljao o_O

mogli biste stvarno da udolicite, nije kao da organizujem svaki dan FSC, i to ne ovako dobar!

Evo ako ima zainteresovanih (?) mogu ja organizovati Slušanje finala večeras u 22h??? 🎧

Salim se radim veceras opet noc, i nemam teorije ni organizovati niti prisustvovati. Ali stvarno fudbal preko Pokemona vam necu oprostiti

animesher.com_pokemon-red-angry-110500.gif

Jedna zanimljivost.
Juce kada sam bio na rodjendanu, jedan bratanac me je pitao da li hocu da vidim neke karte koje ima. Prihvatio sam, misleci da su mozda neki fudbaleri ili nesto tako slicno. Otvara kutiju i vadi spil karata Pokemoni. Prvo sam bio iznenadjen, a onda pomislio koja je verovatnoca da mi sad bas u ovom trenutku pokaze Pokemon karte. Mozda nije slucajno sto sam u finalu, mozda je to neki predznak za dobar plasman. 🤔
Ima neke i zlatne karte i ono sto je najbitnije posebno mi pokazao zlatnog Pikacua. Pikacu ce ostati jedan od najomiljenijih pokemona kroz generacije.

Slusamo FSC preskacem, naravno zbog posla.

Poslali smo glasove nakon višesatnog pretumbavanja i krčkanja. Poeni od 5 do 12 su mi sve za top poene, ali nema mesta jbg :D Niske poene sam lagano raspodelio.

U suštini, kakvo mi je PF bilo, finale je i više nego odlično.

Glasovi su poupisivani sa zakašnjenjem, zbog posla, vrućice i tako to. Sutra ćemo se još malo posvetiti pokemonima uz opominjanje za glasanje obzirom da je do sada 11/42 učesnika samo glasalo (ako nekom nisam odgovorio da je upisano nek me opomene!). Sutra nas očekuje dan gde ću vas za sam kroj malo provozati kroz istoriju ove franšize, do prezentacije!

Pokemon Reaction GIF

Pokémon Guide za početnike!

tumblr_lq5l64jnsm1r1ukiuo1_400.gif

Pokémoni su nastali kao jednostavna ideja o hvatanju i razmeni stvorenja koju je 1996. pretvorio u igru Satoshi Tajiri; od tada je prerastao u globalnu medijsku franšizu sa igrama, animeom, i bogatom mitologijom koja se širi kroz generacije i regione.

Pokémon
(skraćeno od Pocket Monsters) osmislio je Satoshi Tajiri inspirisan detinjstvom i skupljanjem insekata; prva igra Pocket Monsters Red i Green izašla je u Japanu 1996. i postavila osnovu za sve kasnije naslove. Glavni tim uključivao je umetnika Ken Sugimorija i kompozitora Junichi Masuda. Ovaj početak objedinio je ideju prikupljanja, borbe i razmene između igrača.

Osnovna privlačnost je jednostavan cilj (uhvati ih sve) kombinovan sa razmenom (trejding i borbe između igrača), što je omogućilo višedecenijski angažman i stvaranje zajednice igrača. Glavne igre (RPG naslovi) su srž franšize; anime, Trading Card Game a i spin‑off naslovi proširili su publiku globalno.

Anime serija je počela ubrzo nakon igara i pratila je mladog trenera (Ash/Satoshi) kroz region Kanto, popularizujući likove i Pokémone iz igara.

(malo kasnije o seriji i video igrama...)

pokemon-ash.gif

Pokémon anime je jedan od najdužih i najuticajnijih serijala u istoriji japanske animacije, sa preko 1.300 epizoda i više od 20 filmova od 1997. do danas. Njegova priča prati Ash Ketchuma i Pikachua kroz brojne regione, dok novije serije poput Pokémon Horizons donose nove likove i osvežavaju franšizu.

Serijal je krenuo sa Ashom i Pikachuom u Kanto regionu. Od tada smo prošli kroz Johto, Hoenn, Sinnoh, Unovu, Kalos, Alolu i Galar, sve do Journeys i najnovijeg Horizons gde se pojavljuju novi likovi Liko i Roy.

Zanimljivosti :

- Pikachu nije bio prvi izor za protagonistu već Cleafairy!!! Cleafairy je zamenjen Pikachuom kao Ashovim partnerom jer je žuta boja bila privlačnija deci i lakše se isticala na ekranu.

- Ash zauvek ima 10
: Lik nikada ne stari, bez obzira na broj sezona – tzv. „floating timeline“. To je sa sobom ponelo veliki broj fanteorija a ove su samo neke od njih :
Ho-Oh teorija :
U prvoj epizodi Ash vidi legendarnog Ho-Oh-a, a Pokedex kaže da njegovo perje donosi „večnu sreću“. Fanovi veruju da je Ashova sreća – da zauvek ostane na svom Pokémon putovanju kao desetogodišnjak.
Celebi i vremenska linija : U filmu Pokémon 4Ever Celebi pokazuje moć putovanja kroz vreme. Teorija kaže da je Ash „zaglavljen“ u vremenskoj petlji i zato ne stari.
I možda najzanimljivija Coma teorija : Jedna od najpoznatijih creepypasta interpretacija - U prvoj epizodi, nakon nesreće sa biciklom ili Pikachuovog udara struje tokom napada jata Spearow-a, Ash pada u komu, a ceo anime je zapravo njegov san, a likovi su projekcije njegove psihe. Prema ovoj interpretaciji, ceo Pokémon svet je Ashov unutrašnji univerzum: Misty kao emocije koje nikada neće sazreti, Brock kao odraslost koju ne može dostići, Team Rocket kao stalni strahovi, a Pikachu kao energija koja ga održava. Zato Ash zauvek ostaje desetogodišnjak – jer je sve samo san u komi....

Serija je za sobom ostavila vrlo lepe, zauvek prepoznatljive ali sa druge strane i kontroverzne epizode, koje su zabranjene za prikazivanje.

Najprepoznatljivije epizode -
Pokémon, I Choose You!
(Indigo League, EP001) : Ash dobija Pikachua umesto jednog od startera. Prvi susret sa legendarnim Ho-Oh-om na kraju epizode.
- Bye Bye Butterfree (Indigo League, EP021) :Ash pušta svog prvog uhvaćenog Pokémon-a da ode sa partnerkom..Jedan od najemotivnijih trenutaka u ranim sezonama.
- Charmander – The Stray Pokémon (Indigo League, EP011) : Ash spašava napuštenog Charmandera iz oluje, koji kasnije evoluira u Charizarda, ključnog Pokémon-a u njegovoj ekipi.
-Charizard Chills (Orange Islands, EP105) : Charizard konačno počinje da sluša Asha, nakon duge faze neposlušnosti.

Epizode koje možda niste pogledali iako ste pratili crtani i zašto!

latest
- Electric Soldier Porygon (EP038, 1997) :Globalno zabranjena nakon što je scena sa stroboskopskim svetlima izazvala epileptične napade kod 685 dece u Japanu. Porygon i njegove evolucije praktično su uklonjeni iz anime-a.
- The Legend of Dratini (EP035) : Safari Zone epizoda gde se pojavljuju pištolji; Warden Kaiser uperuje revolver u Asha. Nikada nije emitovana van Japana, iako se u njoj Ash hvata 30 Tauros-a.
- Beauty and the Beach (EP018) James nosi naduvani kostim sa grudima, a Misty je seksualizovana u dijalogu. Emitovana samo dva puta u SAD, zatim povučena.
- Holiday Hi-Jynx i druge Jynx epizode. Povučene zbog optužbi za rasistički prikaz Jynx-a (blackface) Posle je dobio novu paletu boje da bi se izbegao rasistički kontekst!.

Pesma „Pokémon Theme (Gotta Catch ’Em All)“ postala je globalni hit, a Team Rocket („Jessie, James i Meowth“) su ostali kultni antagonisti. Anime je pomogao da Pokémon preraste iz igre u najveći multimedijalni brend na svetu.
Ashov kraj (2022–2023) : Ash Ketchum postaje Svetski šampion u Masters Eight turniru, ostvarivši svoj dugogodišnji san. Poslednje epizode Pokémon Journeys i Ultimate Journeys prikazuju oproštaj od Pikachua, Team Rocket-a i njegove majke.

Pokémon Horizons (2023–) : Novi protagonisti: Liko (sa Sprigatito) i Roy (sa Fuecoco). Putuju sa grupom „Rising Volt Tacklers“ na vazdušnom brodu Brave Olivine. Fokus na Paldea regionu (inspirisan Iberijskim poluostrvom) i novim misterijama poput Liko-inog magičnog priveska i Roy-ove posebne Poké lopte!

horizons-169-en.png

Pokémon anime je više od običnog crtanog serijala – to je globalni fenomen koji traje od 1997. godine, oblikovao detinjstvo miliona fanova i ostao relevantan kroz stalne promene.

306. FSC - Pokémon Music League 🔥💧🌿⚡⚪ 🐲
Back