307. FSC • 2026!

Screenshot_20260711_081500_com.brave.browser_edit_187200857188621.webp

PRVO POLUFINALE

Brazil • Gloria Groove - Coisa Boa
Germany • Deichkind - So'ne Musik

Romania • Morris - Desire
Sweden • Arch Enemy - Nemesis

Uruguay • Cardellino - Odga
South Korea • Wonho - Lose

Egypt • Nour Khan x Kore - Aalam Kaeeb
New Zealand • Tablefox - Runaway

Serbia • Lošmi panda - Splavaruša
Croatia • Kids from the sky - Deluzija

Bulgaria • Simona - Prahosmukachka
Namibia • Efact - Choice
United Kingdom • Asking Alexandria - Alone Again
South Africa • Master KG ft. Nomcebo - Jerusalema
Japan • SennaRin - mЁЯR0r
Cuba • Celia Cruz - La Vida Es Un Carnaval

France • Speciimen - Only God

Screenshot_20260711_081718_com.brave.browser_edit_187231379719345.webp

DRUGO POLUFINALE

Spain • Gabry Ponte, Vicco - Viento
USA • Black Pumas - Colors
Argentina • WOS - Descartable
Haiti • Tedy - Stuck
Albania • Shkodra Elektronike - Fosforon

Dominican Republic • YEИDRY - La Puerta
Belgium • Berre - Break 'Em All
Mexico • Emjay - Bellaka
Australia • Jude York - Camilla

Senegal • Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto -
Djiyo
Canada • Reve - Devour
Iran • Mohsen Yeganeh - Behet Ghol Midam

Chile • Shirel - Romper Platos
Montenegro • Bojan Tomović - Na distanci
Netherlands • Avalan Rokston - In My Arms

Cabo Verde • Nelson Freitas - Bai Cau Verde

Odslušali u miru, očekivali smo da bude lošije nego što na kraju bilo, fina ponuda pesama. Dosta world music/a (u skladu sa temom), interesantno je bilo slušati. Ovakvi su utisci, mrzi me bojati pa sami protumačite:

World Cup Soccer GIF by Animation Domination High-Def

POLUFINALE 1
🇧🇷 Gloria Groove - Coisa Boa X Okej mi je ovaj latino-afro bit, vozi mestimično
🇩🇪 Deichkind - So'ne Musik X E ovo je vrlo interesantno, malo je bumeraj, ali spakovano da drži pažnju.
🇷🇴 Morris - Desire X Klasična rumunska pre 10 godina, haus, loš engleski, klišei, sve je tu. Fino, letnji koktelčić.
🇸🇪 Arch Enemy - Nemesis X Ma jel to švedski death metal? Bomba.
🇺🇾 Cardellino - Odga X Zvuči mi kao italijanska pesma. Sviđa mi se, groovy.
🇰🇷 Wonho - Lose X Dobar k-popić, drži na ivici napetosti. Nije najbolji žreb da ide posle urugvajca.
🇪🇬 Nour Khan x Kore - Aalam Kaeeb X Uuuu ovo je vrlo uticajno. Možda previše lowkey za takmičenje, ali je vajb.
🇳🇿 Tablefox - Runaway X Zanimljivo, sviđa mi se progresija kroz pesmu, odlično sve u svemu.
🇷🇸 Lošmi panda - Splavaruša X Autentičan izbor za Srbiju. Nije mi ovo ništa više treš od Harem Girlsa, a očigledan je trol xD
🇭🇷 kids from the sky - Deluzija X Prijatno slušanje, baš ovako nešto bih za kola. Za sada nam se sviđa ponuda.
🇧🇬 Simona - Prahosmukachka X Sni paralizi. Što je najgore kad krenu zurle instrumental krene da me radi xD
🇳🇦 Efact - Choice X Dosadnjikavo.
🇬🇧 Asking Alexandria - Alone Again X Onako, standardno. Ništa novo se nije desilo.
🇿🇦 Master KG ft. Nomcebo - Jerusalema X Ovo me podseća na mrmu, bog da mu dušu prosti. Sviđa mi se afrička pozitiva, sirotinja vesela.
🇯🇵 SennaRin - mЁЯR0r X Kao u teoriji mi se vrlo sviđa, ali nešto malo mi fali da mi bude odlično. Možda dođe sa više slušanja.
🇨🇺 Celia Cruz - La Vida Es Un Carnaval X Mogao bi jedan kubanski karneval kad im se skine embargo.
🇫🇷 Speciimen - Only God X Vrlo interesantna dinamika pesme, očekuješ jedno, pa izvrti ritam u drugo i onda menja tempo par puta do kraja. Ističe se u svakom smislu.

POLUFINALE 2
🇪🇸 Gabry Ponte, Vicco - Viento X AI generisano.
🇺🇸 Black Pumas - Colors X Soulful, crnački, super.
🇦🇷 WOS - Descartable X Sviđa mi se zvuk, ali fali mi refren. Cela pesma su versovi.
🇭🇹 Tedy - Stuck X Vrlo zanimljivoo, malo mi vuče na gospel neki fazon Cesar Sampson samo bolja produkcija.
🇦🇱 Shkodra Elektronike - Fosforon X Vrlo moguće da mi je ova pesma bolja od Zjerma xD Kidanje.
🇩🇴 YEИDRY - La Puerta X Ravno do kraja, nije me uhvatila ni na emociju ni na pažnju.
🇧🇪 Berre - Break 'Em All X Nikakva pesma.
🇲🇽 Emjay - Bellaka X Pa kao bičarka, vrckavo, sviđa mi se ideja, ali je mogao nešto jači refren.
🇦🇺 Jude York - Camilla X Sviđa mi se "C C C Camilla" ad lib, a ovako ostatak pesme nije nešto. Bolji mi "Monaco".
🇸🇳 Ablaye Cissoko & Cyrille Brotto - Djiyo X Umirujući world music.
🇨🇦 Reve - Devour X E i ovde je ad lib pevušenje interesantno, uticajan pop refren, može.
🇮🇷 Mohsen Yeganeh - Behet Ghol Midam X Kao Kedvesem 🇭🇺 miksovan sa nekim mediteranskim gitarpopićem. Autentično iskustvo.
🇨🇱 Shirel - Romper Platos X Ovde jako malo fali da mi bude odlično, sve mi se sviđa osim možda manjka boom/a u refrenu.
🇲🇪 Bojan Tomović - Na distanci X Uvek se zapitam za ovakve pesme kako imaju ovoliko pregleda i ko ovo sluša. Živim u bablu realno.
🇳🇱 Avalan Rokston - In My Arms X Fino, malo pleše na granici EDM generike, ali nema ovakvog zvuka puno na ovom izdanju pa ima prođu.
🇨🇻 Nelson Freitas - Bai Cau Verde X E ovo je baš krasno, malo fado malo afropop, ovo je godina Zelenorćana!

307. FSC • 2026!
Back