al Albanija 2025: Shkodra Elektronike - Zjerm

Albanija
Da je dosla sa pesmom kvaliteta Oro i GO tekstom nesto nisam siguran da bi fanovi imali istu reakciju. Veci problem je bio sto je ono jednostavno jeftin pokusaj takve pesme, plus je sve delovalo isforsirano i fejk.

Na par mesta sam pročitao da će RTSH na svom YouTube kanalu prenositi FiK, ukoliko bude tako imaćemo watch party u nedelju kad je finale.

Ma nece I pare uraditi nista zapazeno na FiK, svake godine skoro imamo neku nacionalisticku pesmu u Albaniji pa nista ne urade. Na ESC, jedino se ukrajinski nacionalizam guta koliko-toliko i to zbog trenutne situacije, mada fanovi nisu uopste srecni zbog toga (jer im je poklonjena pobeda).

Inace, imali smo pesmu mnogo kriticnijeg teksta pre 5 godina na ovom festivalu.

Od mene plus za:
Elvana Gjata - Karnival
Shkodra Elektronike - Zjerm
Klea Dina - Dashuri ndiej

Zanimljivi su mi i:
Jet - Gjallë
Erma Mici - Mbaje
Lorenc Hasrama - Frymë
Ardit Çuni - Amane (instrumental mi se dopada)

Moj top 5 Festivali i Këngës #63
1-Elvana Gjata - "Karnaval"
2-Jet - "Gjallë"
3-Ardit Çuni - "Amane"
4-Shkodra Elektronike - "Zjerm"
5-Lorenc Hasrama - "Frymë"

Uostalom,pobednik je toliko očigledan da očigledniji ne može biti(Karnival).

Ovaj festival nije ni stvoren zbog Evrovizije,on se održava svakog decembra još od 1962,a Albanija je debitovala na Evroviziji tek 2004. On je pre toga bio kao Sanremo kada Italija nije učestvovala na Evroviziji.

Ardit malo messy sa vokalima ali pokidao je energijom i plesom definitivno, koga vredi da slušam? Izgleda se malo inspirisao Maltom ove godine sa onim okretom hahaha

Last edited:
Back