al Albanija 2026: Alis - Nân

Albanija
Baš dobar isečak. Ova pesma je kod mene najviše napredovala od svih. Naježim se svaki put kada je čujem 😭

Nisam nikada bio fan ni Alisa niti pesme kao celine, jer mi se nekako ne dopadaju ni njegov glas ni melodija pesme. Ipak, bilo mi je 100% jasno i potpuno očekivano, iako pritom nisam pratio intervjue niti dešavanja oko njega, da će uraditi najpametniju moguću stvar i uradili su, a to je da otpeva na albanskom i da na ovako emotivan tekst stavi engleski subtitel.

Tako će tekstom, time i dodatnom emocijom, koju će cela Evropa da potpuno razume, oduševiti gledaoce, naježiti i Španca i Engleza i Nemca, i logično pokupiti možda čak i više glasova publike nego Zjerm, koja mi je pritom prošle godine bila omiljena i bolja od ove pesme.

Žiri uglavnom potcenjuje naš region, pa će verovatno opet izignorisati Albaniju i ovu pesmu, mada, ko zna...

Ali za ovu pametnu odluku Albaniji skidam kapu, jer će im sada doneti dodatnih ko zna koliko poena publike. U to sada i ne sumnjam. Priznajem, zavidim im na odluci. 👍🙌
Vizuelno, jako dobro takodje.

Ne izgleda mi ovo previše obećavajuće. Malo zalazi u kliše i nastup izgleda praznjikavo. Sad sam zabrinut iskreno.

Nisam nikada bio fan ni Alisa niti pesme kao celine, jer mi se nekako ne dopadaju ni njegov glas ni melodija pesme. Ipak, bilo mi je 100% jasno i potpuno očekivano, iako pritom nisam pratio intervjue niti dešavanja oko njega, da će uraditi najpametniju moguću stvar i uradili su, a to je da otpeva na albanskom i da na ovako emotivan tekst stavi engleski subtitel.

Tako će tekstom, time i dodatnom emocijom, koju će cela Evropa da potpuno razume, oduševiti gledaoce, naježiti i Španca i Engleza i Nemca, i logično pokupiti možda čak i više glasova publike nego Zjerm, koja mi je pritom prošle godine bila omiljena i bolja od ove pesme.

Žiri uglavnom potcenjuje naš region, pa će verovatno opet izignorisati Albaniju i ovu pesmu, mada, ko zna...

Ali za ovu pametnu odluku Albaniji skidam kapu, jer će im sada doneti dodatnih ko zna koliko poena publike. U to sada i ne sumnjam. Priznajem, zavidim im na odluci. 👍🙌
Vizuelno, jako dobro takodje.
Daleko bilo da dobije više glasova publike od Zjerma. 🫣

Au! Pa ovo baš prelazi u patetiku. 😔
Ne znam da li mu se povećavaju šanse, ali kad ti treba da crtaš i objašnjavaš o čemu pevaš i još toliko direktno pucaš najemotivnije ovom slikom, a pesma je već sama po sebi kuknjava u neku ruku..., kod mene pada na listi.

Meni se titlovi svidjaju, volim da znam o cemu se peva. Ali vizuali su preterivanje

Ja sam fan pesme od starta, ali ni meni ovo ne prenosi nikakvu organsku emociju. Ajde na stranu vizuali, ali tematika pesme i nepostojanje njegovog kontakta sa kamerom i skrivanje iza naočara pri izražavanju jedne veoma lične emocije... ne ide.

I meni je ovo malo patetično, a nisam svakako bio neki veliki fan pjesme. Jedna od najgorih stvari je kada se izvođač ne vidi dobro. Ne znam, pjesma očito ima dosta fanova, ali meni ovo nije ništa posebno. Biće borderline finalista, ali ne bi me čudilo da ispadne.

I meni titl ubija svu čar pesme. Znaš ono kad imaš presmešan vic koji kad objasniš više nije smešan - e tako i ovde, ubi se da prenese emociju i poruku toliko da mi je jednostavno previše. A volim pesmu i bez da znam o čemu peva.

Meni ovo izgleda dramaticno i ostavilo je utisak, ali do bola pretenciozno. Sa sve majkom na ekranu i prevodom. Lepa je i pesma i sve je to super, ali nastup je malo in your face. Kao vestacko izazivanje emocija.

Isečak mi nije nešto, jer ne znam gde pre da gledam, a titlovi odvlače pažnju. Ok je da želi da doslovno iskomunicira pesmu, ali možda moglo je i bez toga.

I dalje mi je najbolja muška balada ove godine, instrumental i horski bek vokali su savršeni mix.

Baš je moćna ova pjesma svakako ali titlovi su baš bespotrebni kroz cijelu pjesmu, ajde da je samo refren, ali ovako ne - ne (Stanijinim glasom)

Ne sviđa mi se kad nešto što treba da bude emotivno ode u patetiku i onda ti naprosto zvuči ljigavo. Pesma mi je okej, ne za ličnu upotrebu ne slušam ovakve pesme.

Sada ponovo čitam opis sa prve probe i stoji da se pojavljuje i grafika žena i u narodnoj nošnji, a onda valjda naizmenično i vizuali muškaraca koji uz njega pevaju pesmu.

Ne znam kako će izgledati konačna verija, ali ovako na slepo deluje da se moglo ići sa manje je više.

Last edited:
al Albanija 2026: Alis - Nân
Back