at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Da. Ali sama pesma ne nudi to nesto sto bi moglo biti pobednicki. Izostavimo njegov glas, pesma je u sustini prosecna.
Da li zvuči pobednički i da li je prosečna je stvar ličnog doživljaja. Meni je recimo baš posebna, dok mi je Finska smor. Ali obe su izazvale uglavnom pozitivne reakcije pa kontam da obe i objektivno mogu biti u igri za pobedu.

Meni Belgija deluje kao da pokušava da jaše na Nemo talasu. Austrija me ne podseća dovoljno da bih poredila.

Vise sam se oslanjao na licni ukus i da ne bih voleo da pobedi. Kao ni Finska. (y)

Strofe su mi znacajno jace od refrena

Predvidjam mu visok plasman ali ne i pobedu

Ako i ne podseca na Code, koristili su isti pattern, prvo su nasli pevaca koji peva operu, a onda su na kraju ubacili drugi, pop zanr to jest tehno da ubiju dve muve, i glasove zirija i publike. Ne bi me cudilo da bude pobednik zirija.

Austrija mi je favorit ove godine ❤️
Nisam ovo očekivao od njih, BRAVO

Ne znam što je sramota reći da pesma ima sličnosti sa Nemovom, bar u tim operskim deonicama. Pa i samom izvođaču je logično to poređenje, a forum se trigeruje odmah.

Što se mene tiče, dobro mi je, ali ne bih voleo da žiri opet izgura svog pobednika jer kod publike sumnjam da pobeđuje.

Čini mi se da sam negde pročitao da je Teodora ovu pesmu radila za Nema, ali nisam siguran da li je istina ili samo trač.

Svi ga porede sa Nemom i nastaviće to da rade. Išli su po istoj formuli (trenirani operski pevač sa numerom koja se isto može okarakterisati kao pop opera) jer su videli da je komšijama uspelo prethodne godine.
Čisto sumnjam da bi se Austrijanci sami setili ovoga. Očigledno su bili inspirisani Nemovom pobedom i nema ničeg lošeg u tome.

ESC fanovi su mahom fanovi generične pop muzike, retko ko tu zaista uživa u klasici, operi i drugim ozbiljnijim žanrovima. Stoga i ne čudi odakle usporedbe sa prethodnim pobednikom.... A tek kežualci, o tome da ne pričam.

Prošle godine su poredili Baby Lasagnu sa Kaarijom (koji je bukvalno reper) a njih dvoje iskreno imaju još manje sličnosti nego Nemo i JJ.

Apropo guranja pobednika od strane žirija, to će nastaviti da se dešava dokle god imamo pf bez njih. Prolaziće samo neozbiljne pesme bez šansi za podršku od strane žirija i onda se nađe uvek svega par pesama i nastupa koji su jury bait.

Ukoliko Mons ne pobedi na Melodifestivalenu,a Francuska ne bude još bolja od ovoga,ne bi me čudilo da bude Beč 2026. Ovo je možda i najbolja pesma koju imamo do sada. Uostalom,Austrija je poslednji put pobedila godinu nakon što je Malme prošli put bio domaćin(2014,Malme bio domaćin 2013),prošle godine je Malme opet bio domaćin,plus ova godina je kalendarski potpuno ista kao i 2014,tako da ne bi me čudilo se istorija ponovi i opet pobede. A 2026. kalendarski biće potpuno ista kao i 2015.

Ukoliko Mons ne pobedi na Melodifestivalenu,a Francuska ne bude još bolja od ovoga,ne bi me čudilo da bude Beč 2026. Ovo je možda i najbolja pesma koju imamo do sada. Uostalom,Austrija je poslednji put pobedila godinu nakon što je Malme prošli put bio domaćin(2014,Malme bio domaćin 2013),prošle godine je Malme opet bio domaćin,plus ova godina je kalendarski potpuno ista kao i 2014,tako da ne bi me čudilo se istorija ponovi i opet pobede. A 2026. kalendarski biće potpuno ista kao i 2015.
Kakve ovo veze ima? 😵‍💫

Ma bice Finska opet na vrhu kad svi updateuju ranking nakon Velike Britanije i Češke, bila je razlika oko 4k glasova

Back