at Austrija 2025: JJ - Wasted Love

Žao mi je što Vitas nikad nije otišao na Evroviziju, mislim da bi komotno pobedio, naročito 2000-ih. Imao je u tom trenutku verovatno najbolji glas u Evropi + vrlo bizarnu i jedinstvenu estetiku koja je bila idealna za Evroviziju.

On bi bez problema mogao da otpeva onaj tehno deo u Wasted Love.

Iskreno ni ja ne bih voleo da pobedi Austrija, ali stvarno imaju kvalitet u odnosu na druge pesme. Zavisiće mnogo od lajv nastupa, a čini mi se da je tu KAJ u prednosti. Ne znam, ako moram baš da biram između Švedske i Austrije, naravno da biram Austriju, ali nevoljno.

Austrija po svemu zaslužuje da pobedi. Švedskoj želim da se konačno nađu na drugoj strani, odnosno da osete ono što su osetili Hrvatska i Finska prošle 2 godine.

Кад се задњи пут десило да су две године у низу победиле песме на исту фору?

Ја победника видим у трију Француска, Естонија, Малта, а ви како хоћете

Francuska svakako ima potencijal za pobedu, ali ne očekujem da žiri napuni bodovima Estonca i Maltežanku. Šta više mislim da će ih sabotirati.

Жири ће свакако да напумпа Шведску и Аустрију, али убеђен сам да неће игнорисати Француску. Ове године то једноставно не смеју. А та песма је сама по себи квалитетна да привуче значајан број гласача.

Естонија је одлична ове године, хитична песма, лако памтљив и једноставан текст, а опет се не може рећи да је бесмислена. Томи је сам по себи забаван. Не видим зашто би жири то игнорисао. Публика сигурно неће. Иста прича и за Малту.

Meni Malta baš odbojna ove godine. Videćemo kako će plasirati pesmu uživo. Ono na nacionalnom izboru mi izgledalo izuzetno loše. Na predevrovizijskim koncertima onako, za nijansu bolje.

Ja nešto mislim da je Malta upitna i za finale, imajući u vidu kako su prolazili sa publikom prethodnih godina. Mada, videćemo.

Isto, Malta mi je odbojna i previše da kažem vulgarna. Ne sviđa mi se uopšte a vrlo je moguće što kaže Ivana da budu šok NQ.

Slažem se sa pojedinima da je ova pesma ciljano sklepana za ESC da obuhvati svaki detalj bivših pobednika i pesama koje su dobro prolazile u tvt. Rave drop mi je skroz random i ne uklapa se u ostatak pesme.

Koliko god bih bio okej s Austrijom kao pobjednicom, zaista se nadam da se neće i treću godinu desiti da to bude zbog žiri pumpanja

🇦🇹 Austria — first rehearsal:

WELL. First thing to note is that the staging is designed to be broadcast entirely in black and white, which we can only imagine was a huge technical challenge. It means the lighting is all about creating pockets of light and shadow, ramping up the light levels in sync with the tempo and drama of the song.

And goodness, what drama – both from JJ’s operatic vocals and the staging concept. The central prop is a simple boat that looks like it’s been made from packing crates, with a wooden mast and a white sail - JJ performs in the boat for the whole of the performance, clinging onto the mast as a storm begins in the second chorus. It appears to toss him around the stage, through a combination of some very clever camerawork and a wind machine cranked up to the max. JJ performs some wind-battered choreography that feels almost like contemporary dance, and as the tempo builds through the drum ‘n’ bass section at the end, so does the storm, with waves and stormclouds building on the LED screen, spinning camerawork, flashing strobe lights and JJ barely hanging on to the boat, but not losing the note for a second.

Right at the end, as an overhead camera shot makes it look like the boat is being sucked into a vortex on the LED floor, a huge lighthouse appears on the main LED wall like a beacon of hope in the darkness, and everything is still.
Ovo zvuči bolesno dobro, kapiram da će režija biti filmska, jedva čekam da vidim

Po ovome, sprema se nešto brutalno. Baš me zanima kako će izgledati

Ako jedino Austrija može spriječiti Švedsku da pobijedi, direktno u svoju korist ili indirektno za nekog drugog da pobijedi, go JJ!

Back