Budućnost Srbije na Evroviziji

Zbog toga se nije smelo igrati sa sudbinom festivala i uvlačiti političku situaciju u zemlji u bilo kakav kontekst na pze-u.
Mislim da je to nešto što je, imajući u vidu okolnosti, bilo neizbežno. Jedino da svakog ko podigne šaku poput Ane ili Sedlara obezbeđenje rvački obara na sceni a dok u bekstejdžu neko nosi bedževe da kamera snima šumu u Košutnjaku.

Niko se nije igrao sa sudbinom festivala, najmanje osoba koja je i, bez sumnje, najzaslužnija za njegov nastanak i razvoj.

Mislim da je to nešto što je, imajući u vidu okolnosti, bilo neizbežno. Jedino da svakog ko podigne šaku poput Ane ili Sedlara obezbeđenje rvački obara na sceni a dok u bekstejdžu neko nosi bedževe da kamera snima šumu u Košutnjaku.

Niko se nije igrao sa sudbinom festivala, najmanje osoba koja je i, bez sumnje, najzaslužnija za njegov nastanak i razvoj.
Zašto je bilo neizbežno? Evo neka mi neko objasni šta se tačno postiglo sa tim pokazivanjem simbola tokom takmičenja osim što smo zbog toga izgubili Oliveru. Jedno veče navodne "slobode" na RTS-u i već sutradan sve po starom. Jel to bilo vredno ovoga što sada imamo?

Најбоље да је учауре у РТС-у...као да нема способнијих особа или уопштено да ли та позиција захтева неку способност? Није да РТС има битнији фестивал од Евровизије...троше се државне паре, било кога да ставе исто ће му бити.

Zašto je bilo neizbežno? Evo neka mi neko objasni šta se tačno postiglo sa tim pokazivanjem simbola tokom takmičenja osim što smo zbog toga izgubili Oliveru. Jedno veče navodne "slobode" na RTS-u i već sutradan sve po starom. Jel to bilo vredno ovoga što sada imamo?
Зато што би свака реакција РТС-а наишла на озбиљан удар јавности. Замисли ситуацију у којој камера нагло одлази са Седларове шаке, или где се намерно прикривају беџеви такмичара? Чак је и онај пех са Охајом - за који верујем да чак и није био цензорски него чиста техникалија - одмах у јавности наишао на "аха, Оља и РТС цензуришу бенд јер су имали текст у дну видеа који алудира на протесте и пешачење". Зато је било немогуће спречити те неке сцене.

Нажалост, у РТС-у не седе људи који схватају да је балансирање кључно за опстанак јавног сервиса (као што то колико-толико ради РТВ па је због тога и под много мањим ударом новосадских студената за разлику од РТС-а који је пролетос прошао кроз најтежу драму од бомбардовања), већ су само дочекали ПзЕ да би извукли импотентне "алатке" и шиљили их над Оливером да би показали да су газди верни и одани керови.

Mene raduje to da postoji još ljudi koji su pošteni, mladi i pametni, a da usput rade na RTS-u.
Samo je problem hoće li se išta pitati.

Зато што би свака реакција РТС-а наишла на озбиљан удар јавности. Замисли ситуацију у којој камера нагло одлази са Седларове шаке, или где се намерно прикривају беџеви такмичара? Чак је и онај пех са Охајом - за који верујем да чак и није био цензорски него чиста техникалија - одмах у јавности наишао на "аха, Оља и РТС цензуришу бенд јер су имали текст у дну видеа који алудира на протесте и пешачење". Зато је било немогуће спречити те неке сцене.
Nismo se razumeli, nisam ja govorio o cenzurisanju nastupa i momenata gde se pokazuju bedzevi, indeksi i slično. Govorim o tome da je Olivera pre takmičenja morala da skrene pažnju učesnicima da se ne izjašnjavaju o političkoj situaciji ako joj je to već bilo naređeno. Dužna je da ih upozori, a posle ko će na svoju ruku to da uradi nije do nje. Morala je da opravda sebe i sačuva svoje mesto (možda zvuči sebično) ali bi time spasila festival i naše učešće na esc-u. Ona sama u svom saopštenju kaže da nije želela nikome ništa da sugeriše ni da brani, dakle oglušila se o Bujoševićevo naređenje i zbog toga je smenjena.

Nije bilo njeno da misli o tome kako će javnost da protumači nešto. Nalazi se na suviše ozbiljnom mestu da bi se time bavila. Htela je da ispadne heroj u očima opoziciono orijentisane javnosti i pokaže kako je uz studente, a na kraju je samo ispala iz igre. Njen jedini zadatak je bio da u ovakvoj krizi uspe da očuva festival a ona to nije uspela.

Vratiće se Olivera. Ovo su samo poslednji trzaji jednog psihopate.
Lepo je da se tešimo ali to je daleko od realnosti.

Нема потребе, живим у Србији 30 година, меналитет се није нимало променио.

Mozda zivite u SNS kruzoku, zadjite malo na ulice, zborove, drustvene mreze. Najzalije mi je da trosim vreme na bota, jer ocito je da je bot, ali ne mogu da cutim. Samo nemojte da mi replicirate molim Vas, nema niceg novog i temeljenog na realnosti u Vasim komentarima. Deja vu na deja vu. Aman, vise, covece.

Istini za volju jedno 80% učesnika koji su navodno "podržali studente" na pze-u uradili su to zbog lične koristi i glasova publike, a ne zbog neke velike ljubavi i iskrene podrške studentima, borbi protiv nepravde, korupcije, sistema i slično. Ne bi odustali od tog gesta jer je to tada bilo "u trendu" pa je donelo većini i finale, a ne iz nekih sopstvenih uverenja. I to je jedna veoma tužna i porazna činjenica.
Zbog licne koristi i glasova? Od podrske studentima mozes imati pre svega probleme i to na mnogo bitnijim mestima nego sto je PZE. Da dodamo i to da je vecina izvodjaca bila iz alternative koja je uglavnom antirezimski nastrojena, a i veliki deo su bili mladi - studenti ili ljudi koji pripadaju tim godinama.

A potezi koje su vukli vise govori o tome da Sedlar, Ana, Oxajo, Kruz Roudi, AltCtrl, Tam, Haremke (izvinjavam se ako sam nekog propustio) govori vise o tome da imaju m*da do poda i da su sigurno negde zapisani ukoliko se ovim rezimskim govnima da prilika da pocnu da se svete.

Најбоље да је учауре у РТС-у...као да нема способнијих особа или уопштено да ли та позиција захтева неку способност? Није да РТС има битнији фестивал од Евровизије...троше се државне паре, било кога да ставе исто ће му бити.
A naprednjaci mogu da se ucaure, to nije problem?

Jel bez Olje znači da više nema PZE?
Pa nije pze njen lični projekat na koji ima autorska prava? Ili grešim? Stvarno nisam upućen.

Zbog licne koristi i glasova? Od podrske studentima mozes imati pre svega probleme i to na mnogo bitnijim mestima nego sto je PZE. Da dodamo i to da je vecina izvodjaca bila iz alternative koja je uglavnom antirezimski nastrojena, a i veliki deo su bili mladi - studenti ili ljudi koji pripadaju tim godinama.

A potezi koje su vukli vise govori o tome da Sedlar, Ana, Oxajo, Kruz Roudi, AltCtrl, Tam, Haremke (izvinjavam se ako sam nekog propustio) govori vise o tome da imaju m*da do poda i da su sigurno negde zapisani ukoliko se ovim rezimskim govnima da prilika da pocnu da se svete.
Da naravno da je zbog glasova. Pa nisu valjda došli na festival da bi pokazali crvenu šaku već da promovišu sebe, pesmu i ostvare što bolji plasman.

Sami sebi prave taj problem javnim izjašnjavanjem, a ako već znaju da se politički izjasne onda i vrlo dobro znaju u kakvoj zemlji mi živimo. Šta sad jel treba da ih žalimo ili da ih slavimo kao heroje, a praktično zbog njihove nepromišljenosti, gluposti i Oliverinog nereagovanja praktično gubimo festival. Imaju društvene mreže pa neka na njima pljuju režim i podržavaju koga žele do mile volje, to se ne radi na muzičkom festivalu i tačka.

Back