Budućnost Srbije na Evroviziji

Ovde mi je Editina pesma mnogo bolja od Ćeranićkine. Nikad ne bi rekao da je Mileninu pesmu radio tim koji je radio i Asteromatu, to mi je baš šok info.

RTS namerno neće da raspisuje konkurs za 2026,jer znaju oni vrlo dobro da bi zbog ove društveno-političke krize,opet bile katastrofalno loše pesme slične ovogodišnjim,opet bojkot festivala,opet mahanje indeksima i pokazivanje krvavih šaka,opet nameštanje glasova,i verovatno opet ispadanje u polufinalu. Znaju koliko je ovogodišnja PZE bila skandalozna,i zato sada ne žele da rizikuju. Morala se održati ove godine,samo zato što je u Decembru,kada je eskalirala situacija,već bilo prekasno za otkazivanje,i učesnici su već imali ugovor sa RTS-om,koji nije mogao da se otkaže. Inače,da nije tog ugovora koji su učesnici imali sa RTS-om,a koji nije mogao da se otkaže,ne bi bilo PZE-a ni ove godine.

Definitivno, sve više sam ubedjen da će biti interni izbor naredne godine i da su šanse skoro pa nikakve da će RTS raspisati bilo kakav konkurs, na moju žalost. 😪

E sad, koga će izabrati interno, nemam ideju iskreno. Samo se nadam da neće u minut do 12, jer će to onda biti verovatno neka random pesma i ono čisto da se učestvuje na ESC-u.

Moj favorit za interni izbor ostaje Zorja ❤️ a najžalije mi je Džordžija za koga instiktivno ali i nakon povremenog kontakta sa njim, čvrsto verujem da bi pokidao i vrlo verovatno osvojio naredni PZE, jer nebi bilo neke jače konkurencije...mada, opet ko zna.

Lik je preharizmatičan i priprema vrlo studiozno vrhunsku stvar u nadi da će biti PZE-a. Unapred sam #Team Zorja/Džordži, obožavam ih oboje... a u zavisnosti od formata koji će nam RTS servirati.

Uopšte nemam poverenja u RTS kada bi išli na interni izbor. Naročito se naježim kada se setim da neko ko sedi u onoj čuvenoj komisiji (koja na PzE pušta sve i svašta) potencijalno treba da odabere pesmu/kompozitora i izvođača.

Čak i kada bi izabrali interno neko obećavajuće non-ćaci ime, sve dok ne čujemo pesmu i ne vidimo kako sve to izgleda na sceni, mislim da nema baš puno razloga zašto bismo na slepo očekivali da umeju uspešno da realizuju takav način biranja predstavnika (i posebno sada kada tamo sve deluje haotično).

Ja se ne bih bunio da tako bude. I Sanja i Tijana su bile odlične predstavnice i nijedna nas nije obrukala. Obožavao sam obe pesme. Nažalost spletom nesretnih okolnosti Tijana nezasluženo ispala za 3 poena.

Znajuci RTS bice kao 2016. i 2017, dovesce nekog kog ne poznajemo i jos jedno ispadanje.
Bilo bi lijepo kada bi iznenadili, pa u slučaju internog odabira izabrali nekog ko je poznatiji javnosti ili barem fanovima. Mislim da nije isključena ni opcija sa mini takmičenjem kao 2015.

Možda će se ova kriza poklopiti sa debijem tzv. kosova na evroviziji pa se svakako povučemo...
Svašta može biti.

Back