Budućnost Srbije na Evroviziji

Sad malo proguglah da vidim tih 50k ljudi na koncertu u blacu i nađoh ovo :

https://www.facebook.com/jkdiva/vid...-dani-sljive-i-50000-ljudi️/1377579247814584/

Dakle ovde imao maksimalno 2 hiljade ljudi. Dakle laž.

Onda progulam da vidim jel ima nešto u pisanoj formi i naleteh na Informerov tekst koji jedini pominje tu cifru i piše "spektakularan koncert", a svi znamo da je u tom propagandnom glasilu 90% laži. Naravno pošto karaleuša botuje za hulju moraju i nju da propagiraju da joj vrate uslugu.

Pređem na gpt da vidim sta će naći i vidim da to nije niakakv koncert JK nego je to trodnevni festival "DANI ŠLJIVE" na kojem se okupljaju ljudi da žderu rakiju. Traje 3 dana i otprilike bude 50k-100k ljudi za sva tri dana na festivalu. A ovaj koncert je bio zadnji dan kada je poseta najmanja jer se u ponedeljak radi. I prilično sam siguran da većina ljudi radije ide da proba produkte šljive nego da ide na koncert režimske "dive".

Nije na odmet reći da je dobila 16000 evra i da se koncert nije naplaćivao tako da je sramotno da je imala jedva par hiljada ljudi na ovoj seoskoj slavi.

Toliko imam zamerki na PZE medjutim kad pomislim da ne bismo imali ovakve prizore mozda bolje ipak da se odrzava

1790883485760.gif

Sad malo proguglah da vidim tih 50k ljudi na koncertu u blacu i nađoh ovo :

https://www.facebook.com/jkdiva/vid...-dani-sljive-i-50000-ljudi️/1377579247814584/

Dakle ovde imao maksimalno 2 hiljade ljudi. Dakle laž.

Onda progulam da vidim jel ima nešto u pisanoj formi i naleteh na Informerov tekst koji jedini pominje tu cifru i piše "spektakularan koncert", a svi znamo da je u tom propagandnom glasilu 90% laži. Naravno pošto karaleuša botuje za hulju moraju i nju da propagiraju da joj vrate uslugu.

Pređem na gpt da vidim sta će naći i vidim da to nije niakakv koncert JK nego je to trodnevni festival "DANI ŠLJIVE" na kojem se okupljaju ljudi da žderu rakiju. Traje 3 dana i otprilike bude 50k-100k ljudi za sva tri dana na festivalu. A ovaj koncert je bio zadnji dan kada je poseta najmanja jer se u ponedeljak radi. I prilično sam siguran da većina ljudi radije ide da proba produkte šljive nego da ide na koncert režimske "dive".

Nije na odmet reći da je dobila 16000 evra i da se koncert nije naplaćivao tako da je sramotno da je imala jedva par hiljada ljudi na ovoj seoskoj slavi.

1. Svi mediji su preneli cifru od oko 50.000 ljudi.
2. Ne postoji snimak koji pokazuje da je trg u Blacu bio prazan ili slabo posećen.
3. To što je bio poslednji dan festivala samo po sebi ne znači da je koncert bio najmanje posećen.
4. Komentari ljudi koji su bili prisutni govore da je to bio najposećeniji koncert u istoriji tog festivala.
5. Na festivalu su prethodno nastupala brojna velika imena, pa je tvrdnja o rekordnoj posećenosti značajna u tom kontekstu
6. Milica Pavlović je, nakon flop albuma, ovog leta, pored polupraznih klubova, imala bezbroj trgova, od kojih je većina imala slabu posećenost. Sve trgove finansirale su opštine. Nisam čuo da ste se bunili?

Ja sam ti dao snimak gde u jednom momentu snimaju rulju tako da se može videti koliko ih ukupno ima. Sad ti meni daj snimak gde se vidi 50k ljudi. Prosto je nemoguće da na koncertu od 50k ljudi ama baš niko nije snimio ništa svojim telefonom pa okačio na neku od mreža. Pre će biti da je razlog zašto tih videa nema zato što je posećenost bila katastrofalno mala a atmosfera užasna.

Meni se čini da ti nikad nisi ni videla koncert od 50k ljudi. Evi ti ovde je bilo 65k pa uporedi sa Blacama :

Pa svi uglavnom o svojim pesmama govore u superlativu, ali često krajnji produkt ne bude ni blizu najavljenom. Dobro, to je opet do nepoznavanja materije, prosto na ovom našem podneblju nema kapaciteta da se ESC-u pristupi na adekvatan, da ne kažem intelektualan način.

Pa ja bih rekao da to itekako jeste barem jedan od uslova za dobar plasman. Zato je između ostalog Konstrakta i imala tako dobar uspeh.

Sigurno da dobrom plasmanu doprinosi da pesma ima jasnu temu i poruku, ali uopšte nije nužno silovati da one obavezno budu angažovane, aktivističke, konceptualne, sociološke i filozofske.

Bitno je da izvođač može da kaže nekoliko rečenica o čemu mu je pesma, šta predstavlja, i šta njom želi da poruči, ali to su lepo uobličile i rekle i Eleni i Chanel i Dara, gde su odlične plasmane pratile izrazito nepretenciozne teme i poruke, najblaže rečeno. Došle dobre ribe i dobro izvele dobre nastupe za bop pesme, šta će im prateće antropološke analize i referati o pesmama, dovoljno je da kažu da žele da prenesu dobru energiju, neki fazon empowerment, i ćao.

Mislim, ja sam se prvi jako saživeo sa kontekstima i slojevima In corpore sano i Samo mi se spava, ponosan sam zauvek što su nas takvi koncepti predstavljali, i nadam se da ćemo nekad opet imati nešto toliko pogodno za iščitavanje i analizu. Ali nisu svaka pesma, nastup, izvođač ni pogodni ni uopšte predviđeni za uguravanje nekog kao društvenog ogledala, psihodrame, mitologije i čega sve ne. To smo vrlo videli na primeru Princa i potpuno sumanutog upumpavanja cele priče sa Orfejem i Euridikom.

Ponekad se zapitam kakvom bi sve pratećom filozofijom i simbolikom RTS kao neki dežurni opterećeni štreber sa FDU/FF nakitio Bangarangu da je kojim slučajem nas predstavljala :LOL:

Pa svi uglavnom o svojim pesmama govore u superlativu, ali često krajnji produkt ne bude ni blizu najavljenom. Dobro, to je opet do nepoznavanja materije, prosto na ovom našem podneblju nema kapaciteta da se ESC-u pristupi na adekvatan, da ne kažem intelektualan način.
Meni je najgore kad prekasno udju u taj voz trenda. Dajem ruku da ce neko kod nas za godinu-dve hteti da ima istu pesmu i nastup kao nemica ove godine, dakle genericno i jeftino do bola ili neki Kaarija fazon i da ce pucati na to. Konstrakta je bila svoja i zapravo je postavila trend zato je bila uspesna. Darin ceo paket ove godine je bio nesvakidasnji - mainstream ali opet drasticno drugaciji od ostalih

Pa ja bih rekao da to itekako jeste barem jedan od uslova za dobar plasman. Zato je između ostalog Konstrakta i imala tako dobar uspeh.
Jeste, ali to je njen fazon pa je zato ispalo tako. Pogotovo poslednjih godina je to nebitno, imali smo pesme koje su belezile vrhunske rezultate o espresu makijatu, sauni, Fincima koji piju pinja koladu, vozu od Bukuresta do Kisinjeva, italijanskoj svadbi, Viva Moldovu...

Pored pesme, važna je i promocija izvođača kako bi pridobili pažnju ljudi koji nisu ESC publika. Takođe, što se nas tiče, potreban je neko ko je dovoljno popularan da bi aktivirao našu dijasporu da masovno glasa, a znamo da to jedino može JK

Odavno je proslo vreme od kako je dijaspora mogla toliko da utice na rezultate jer je na zapadu ovih godina ESC mnogo gledaniji nego 2000tih. Posto evropljani vise gledaju ESC vise glasova od njih dolazi a oni nemaju pojma ko je JK. Mnoge zemlje su godinama slale svoje najvece zvezde pa to nije bio garant uspeha. Pogotovo sto u Evropi retko ko je panevropska poznata licnost. Svako ko gleda Evroviziju vec deceniju i vise je mogao to da primeti. Nepotrebno je onda ulaziti u diskusiju sa nekim ko ne zna te cinjenice

@uprava, molim da sklonite ovog sendvicara. Ovo je spam, a spam ne bi smeo biti dozvoljen. Od 110 poruka, 105 mu imaju isti sadrzaj. Taman predjemo na drugu temu na threadu koji se zove “buducnost Srbije na ESC-u” a bot nas vrati papagajski na propalu kafansku pevacicu wannabe diva. . Molim da se njegovi postovi objavljuju u temi JK. Hvala.

Odavno je proslo vreme od kako je dijaspora mogla toliko da utice na rezultate jer je na zapadu ovih godina ESC mnogo gledaniji nego 2000tih. Posto evropljani vise gledaju ESC vise glasova od njih dolazi a oni nemaju pojma ko je JK. Mnoge zemlje su godinama slale svoje najvece zvezde pa to nije bio garant uspeha. Pogotovo sto u Evropi retko ko je panevropska poznata licnost. Svako ko gleda Evroviziju vec deceniju i vise je mogao to da primeti. Nepotrebno je onda ulaziti u diskusiju sa nekim ko ne zna te cinjenice

Dijaspora nije bitna?? Je l’ vi vidite šta rade ukrajinska i izraelska dijaspora? Svaki put su u top 5. A da nema delića naše dijaspore koja glasa, ni mnogi anonimusi koje potencirate ne bi ušli u finale

Budućnost Srbije na Evroviziji
Back