me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Prisjetimo se jedine pjesme iz ex yu koja je diskvalifikovana:

A razlog je bio to što je Hari 2 godine prije prodao pjesmu u Finskoj:

Last edited:
Mislim da se bilo gde slabo kontroliše da li je pesma negde izvedena, nekad organizatore mrzi da se time bave, a nekad je to skoro pa nemoguće otkriti i uglavnom se oslanja na izjavu kandidata da nisu nigde izvodili pesmu sa kojom se prijavljuju na konkurs. Sad je pitanje zašto se snimak pojavio tek sada, a ne pre Montesonga, budući da su se pesme uveliko vrtele. Možda se nije ni očekivala njihova pobeda, pa se nisu hteli time baviti, a možda se nije ni znalo pa se neko naoštrio da nađe eventualni snimak i pokuša da ih diskvalifikuje jer mu se ne dopadaju.

Možda je rešenje u kažnjavanju, pa osim diskvalifikacije, da se zapreti i velikom novčanom kaznom zbog narušavanja reputacije festivala, pa bi autori i izvođači bolje razmislili da li da apliciraju sa nekom pesmom koju su bilo gde izveli.​

Neironično ću se smoriti ako ih diskvalifikuju sad, uspela je pesma da mi se uvrti u glavu.🫠

https://wiwibloggs.com/2018/02/07/sanremo-2018-ermal-meta-fabrizio-moro-suspended/215795/

Jedna od mojih omiljenih pesmi sa evrovizije je maltene kopija pesme koja je trebala da učestvuje na San Remu 2016e i tu pesmu su izvodili u više navrata pa ih opet nisu diskvalifikovali. Ne vidim zašto bi to uradili i ovde osim ako naravno EBU nikakve veze nema s ovim nego je isključivo odluka organizatora Montesonga.

Refren identičan. Sećam se da je i tad bilo polemike da li će biti diskvalifikovani pa eto nisu već su imali odličan plasman te godine.

Last edited:
Dankan je izveo pesmu (sto je dokumentovano na Jutjubu) pre roka.

Dzamala takodje.

Prosle godine imamo slucaj Aiko koja je takodje izvela Pedestal na festivalu.

Bilo bi jako jadno kad bi ih diskvalifikovali, stagod ko mislio o pesmi, a kad vidim reakciju Nine Zizic nakon proglasenja glasova, kako im je srdacno prisla, jer se ocigledno poznaju, vrlo moguce da bi odbila da na ovaj nacin ode na Evroviziju.

Ako se EBU bude pitao, verujem da ce im dati da se takmice.

Ako bi bili dsq ja ko zakaya negde vidim sansu da na kraju Baryak ode. Bili su prvi kod publike, neon drugi... mozda bi njima Nina prepustila svojevoljno. Ali iskreno, bilo bi naivno da mislim da je niko iz organizacije, ukoliko je ciljno ovo obelodanio i napravio, ne bi barem pokušao primorati da ode.

Nina se jedina pojavila sa nastupom i željom da nešto uradi i stvarno mislite da će odbiti xD

I ja sam jedan od onih koji misle da je ovo predstava, videli su organizatori Montesonga i iz RTCG-a reakcije fanova nakon njihove pobede i shvatili da od finala nema ništa i rekli sami sebi ,, Ne, ne ide...!", pa sad prave sve ovo kako bi poslali nekog drugog ko ima veće šanse... A postoje i šanse da je ovo dodatni markenting za pesmu i bend kako bi se više pričalo o njima, u šta ja sumnjam ali može biti. Uglavnom, danas ćemo saznati šta će se dogoditi...

Back