me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Vazda s Crnogorcima neki škandali. 2006. se zbog ESK raspala tadašnja država, sad će se zbog Montesonga raspasti Crna Gora

Kad smo se vec dotakli te teme, ne bi me cudilo da je Evropesma skandal zapravo u nekoj odredjenoj meri doprineo rezultatima referenduma, tj dodao koji procenat za razlaz 😂

Referendum je bio već raspisan, ali da to je tada vlasti u Crnoj Gori odgovaralo. Znam da je neko u skupštini rekao "Da smo 2 države sad bi jedni drugoj dale 12 na ESC, a ovoko smo dale 0"

Ona izreka uspeli su dva oka u glavi da zavade idealno opisuje celo tadašnje ludilo

U kontekstu Evrovizije, frustracije su krenule od starta 2004. kada su naš i CG žiri na Evropesmi glasali za svoje i bilo je jasno da smo na tom polju odavno razdvojeni. Doduše, Željko je još dobio dosta njihovih glasova.

Pravi intro za haos 2006. je bila činjenica da crnogorski žiri dao 0 za Tomaševićku godinu dana ranije, kako bi poslali No Name.

Ali stvarno je čudno da još nisu odlučili ko ide.Sad jedino ako je Nina odbila.Ili se dvoume između nje i Baryaka pobjednika publike.
Koja je onda funkcija žirija? Mislim, osim da Tijana cugne neko pićence

Pa ne znam što ne objave onda da ide Nina? Vjerovatno još nešto vjećaju.

Last edited:
Ceo ovaj njihov nazovi izbor za ESC je u najmanju ruku jadan. Najiskrenije sumnjam da su samoinicijativno odustali, uveren sam da su na neki način ucenjeni od straje rukovodstva. Svejedno je ko će da ide, finala videti neće u svakom slučaju. Ako ćemo realno, nisu ni zaslužili.

Umesto samo da je svaki emiter išao jedne godine, po belgijskom principu. Ali ne, mora uvek komplikovano kod nas.
Ne daj bože da se to desilo. Uz izuzetak No Name ljubili bi dno takmičenja svake godine kada bi nas RTCG predstavljao.

U Belgiji su dva emitera, VRT (flamanski) i RTBF (francuski) otprilike iste sposobnosti da na ESC donesu rezultat, a takođe su i obe celine u Belgiji (Flandrija i Valonija) otprilike iste veličine. Ovde je razlika mnogo veća.

Pa svakako bi to glupo bilo da svake godine ide drugi emiter.Nije ni u Jugoslaviji bili tako.

Umesto samo da je svaki emiter išao jedne godine, po belgijskom principu. Ali ne, mora uvek komplikovano kod nas.
Tako je zapravo i bilo, jednom RTS pa jednom RTCG, samo što su uvek svi morali da se nešto pitjau

Pa svakako bi to glupo bilo da svake godine ide drugi emiter.Nije ni u Jugoslaviji bili tako.
Kako nije? Bilo je tad 8 emitera i (skoro) svaki je imao priliku od godine do godine da u svoje ime pošalje predstavnika cele zemlje

Back