me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Ne znam kako je voditeljka slušala sagovornicu dok priča o tome kako su napravili sjajan muzički show, a da ne prasne u smeh.

Očekivana odluka.

Stojim pri onome što sam rekao i ranije - ako se pesma doradi (ali temeljno, ne u smislu kozmetičkih izmena), onda neke šanse postoje u zavisnosti od konkurencije i žreba.

U ovom sadašnjem obliku neće videti finale i ostaće neiskorišćen potencijal.

1733651219942.webp

Još samo da se odluče da li se pesma zove "Dobrodošli" ili "Dobro došli". Ne znam da li "crnogorski jezik" prihvata "dobrodošli" kao pravilno, srpski jezik definitivno ne.

Pesma je ok za lokalnu upotrebu, a za nešto više čisto sumnjam.

Očekivano Nina. Pa ne znam, ona je stvarno dobar izvođač i mislim da ove godine Crna Gora šalje ozbiljnu pjesmu što rijetko kad rade, ne znam baš kakav će plasman biti. Mislim da sigurno postoji šansa za finale ako nastup bude moćan i onda u finalu da je žiri pogura. Pjesma mi jeste dosadnjikava, ali razumijem da ima ljudi koji će glasati za to, a možda hoće da joj nadoknade zbog Igranke.

Još samo da se odluče da li se pesma zove "Dobrodošli" ili "Dobro došli". Ne znam da li "crnogorski jezik" prihvata "dobrodošli" kao pravilno, srpski jezik definitivno ne.
Prema Pravopisu srpskoga jezika Matice srpske, ispravna su oba oblika. "Dobrodošli" je u slučaju prideva,, a "Dobro došli" ako se koristi kao pozdrav. U kontekstu ove pesme, autori bi trebalo da odluče šta im je to, pridev ili pozdrav, budući da se ispevava po slogovima, iako meni ovako na prvu više zvuči kao pridev, da hoće da kaže da su joj svi dobrodošli.

Odlično, ali i očekivano. Sada barem imaju šanse za prolaze u finale. Ova pjesma miljama bolja od one prve.

Prema Pravopisu srpskoga jezika Matice srpske, ispravna su oba oblika. "Dobrodošli" je u slučaju prideva,, a "Dobro došli" ako se koristi kao pozdrav. U kontekstu ove pesme, autori bi trebalo da odluče šta im je to, pridev ili pozdrav, budući da se ispevava po slogovima, iako meni ovako na prvu više zvuči kao pridev, da hoće da kaže da su joj svi dobrodošli.
Slažem se, ali ako govorimo o ovom konkretnom slučaju, meni baš deluje da ovde nije pridev u pitanju. Tekst pesme je "Dobro došli meni vi, na predstavu o ljubavi". Pre će biti da je pozdrav. Komentari, sugestije, pohvale su dobrodošle, a ako se obraća ljudima ja bih ipak pre birao dobro došli. Ali očigledno da ni oni nisu sasvim sigurni čim pišu i jedno i drugo.

Back