me Crna Gora 2025: Nina Žižić - Dobrodošli

Ne vidim po kom osnovu je ona sef delegacije. Ako se toliko zale da su mala zemlja i nemaju budzet, nek pogledaju druge male i siromasne zemlje koje ipak zakace neki solidan rezultat povremeno.

Jedino što valja pohvaliti jest njen entuzijazam, ali sve ostale je bože sačuvaj. A i taj entuzijazam je besmislen ako ga nikako ne materijaliziraš. Ovaj njen tekst je pun deluluizma i nekakvog izigravanja žrtve, bukvalno ono za malu zemlju poput Crne Gore ovo je uspjeh. Ne znam o kakvoj ona primijećenosti priča, mimo ESC fanova niko koga pitaš ne bi znao ni takt Ninine pjesme.

Naravno da je za zemlje poput CG teško izdvojiti ne znam koliko para za ESC, ali nije sve u parama, što kaže Choda. Nešto je i do kreativnosti i do vizije. Otkud pare Moldaviji, Armeniji i ostaloj europskoj sirotinji koja nerijetko impresionira nastupima? Ali dobro, čim je ona ponosna na Ninin dušek na leđima, odmah je jasno da o ESC-u pojma nema i unaprijed mi je žao Crne Gore 2026. s ljudima poput Alibabe i Vladane. Bolje da i to malo para potroše na nešto pametnije.

Viziju i kreativnost im treba spocitavati kad predstavnika budu interno izabrali. Ovo je bio rezultat izbora žirija i publike + to sto je NeoNeon odustao zbog kršenja pravila.

Alibabic jutros na tv Vijesti:

Da mogu i interno poslati neko veće ime sledeće godine, da vidimo kako bi to prošlo. Ne mora nužno da se organizuje Montesong ako su već slabi finansijski.
Bolje da se taj novac uloži u pesmu i nastup.

Ja sam pre da jure dobru pesmu, a ne veliko ime.
Videli smo šta su poznata imena donela na nf:
Nisam mislio na Milenu. Mogli bi za promenu nekog muškog izvođača da pošalju tipa Sergej Ćetković, Boban Rajović, Šako/Dado Polumenta, pa zašto ne i Kneza opet...

Ako ništa bar bi imali neki hajp u zemlji i na Balkanu, bili bi medijski maksimalno podržani, a ne sumnjam ni da bi se naši ljudi sa Balkana u dijaspori maksimalno iscimali da glasaju ako bi to bio neki kvalitetan i konkurentan paket.

Црна Гора једноставно треба да отвори врата и извођачима из регије. Ако једну Шведску може да представља фински трио, или Ирску певачица из Норвешке, не видим зашто би за ЦГ проблем био да их представља неко из Србије, Хрватске, БиХ итд.

Upravo skontah da zadnji put kad ex yu nije bila u finalu da je Nina isto nastupala

Црна Гора једноставно треба да отвори врата и извођачима из регије. Ако једну Шведску може да представља фински трио, или Ирску певачица из Норвешке, не видим зашто би за ЦГ проблем био да их представља неко из Србије, Хрватске, БиХ итд.
Jedini Svedjanin koji je predstavljao tu zemlju je Kornelija 2022. u ovoj deceniji. A Svedska je sila. Slazem se da treba da pribegnu “outsourcingu”.

Autori iz regiona se već mahom ističu, pogotovo iz Srbije. A što se tiče izvođača, mislim da bi prvo oni trebalo da pokažu interesovanje, a čini mi se da ono uopšte ne postoji

Back