ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

E sad vidite zašto Duška toliko hvali organizaciju 2008. U ona vremena, u onakvim uslovima u maloj siromašnoj zemlji da sve bude pod špagu - i treba da se veliča svaki put kad se može! #DuškaJeUPravu

Jasno.

A Ferari, Maserati, Lamborgini, Dukati... sonde za komete, i moji atomski časovnici za satelite se prave sami, pretpostavljam...
Mi u Srbiji smo poslednji koji mogu nekome da tupe za industrijsku (ne)razvijenost...

O Petrovom štenarama da i ne govorim.
Lakše malo sa uvredama na nacionalnom nivou!
Losa organizacija kao izgovor za izlive ksenofobije

Jasno.

A Ferari, Maserati, Lamborgini, Dukati... sonde za komete, i moji atomski časovnici za satelite se prave sami, pretpostavljam...
Mi u Srbiji smo poslednji koji mogu nekome da tupe za industrijsku (ne)razvijenost...

O Petrovom štenarama da i ne govorim.
Lakše malo sa uvredama na nacionalnom nivou!
Svaka im cast jos samo sunce da znaju da okrenu i gde bi im kraj bio

Za nesto za sta imate godinu dana da spremite i to ne uradite, najmanje sto zasluzujete je kritika. Svako opravdanje za ovakav propust je po meni smesno.
Potpuno je nebitno da li se ovo desava Italiji, Srbiji, Svajcarskoj...
Samo treba biti realan i reci da nisu odradili posao kako treba i to je to.

Niko nije iznad kritike, naravno, a ovo stvarno jeste ogroman propust, koliko god i ja volio Sanremo i jedva čekao da Italija pobijedi i bude domaćin Evrovizije. Zakazali su i to se nije smjelo desiti, nije pogrešan namještaj naručen za zelenu sobu, nego, vjerovatno najbitniji dio mnogih nastupa.

Zakazala je i Njemačka u prvom polufinalu 2011, naravno da su i tad delegacije i javni servisi bili bijesni, a drugi manji propusti se dešavaju, tipa da se ne skloni sve na vrijeme pa se čeka par sekundi još, to je i okej, živi je prenos, nekad se ne stigne sve. Ali ovo su baš zeznuli i ajde još se nadam da će uspjeti da se popravi.

Iako sam ovo sve rekao, znam da su mnogi u fazonu 'zato Švedska treba da pobijedi opet, kod njih je sve glat', ipak bolje ne, dajte nekom drugom (iako volim HMC) :D

Blago onome ko bude organizator sledece godine.
I za iole dobru organizaciju, ima da bude nahvaljen kao da je uradio ne znam ni ja sta😂
Ako ostanu ovakvi lockdown-i po Kini, i ako ostanu sankcije prema Rusiji (odakle dolazi dosta sirovina za elektroniku i mehaniku), sledeće godine treba scenu da počnu da prave gotovo godinu dana ranije.
Vremena nabavke su suluda trenutno...
(Već je bilo grozno zbog pandemije, a sa ratom se samo pogoršalo... Pre su bile problematične uglavnom poluprovodničke komponente zbog Kine, a sada je problematično bukvalno sve)

Izbor grada i arene maksimalno za mesec dana, i onda ekspresni dizajn scene ako može isto za mesec dana, da bi se ostavilo vreme za nabavke...
Sve kasni, svaka sitnica...

Trenutno nisu normalna vremena.
Samo se svi pravimo da je sve ok...

Back