ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Osećamo se lepo i mislimo lepo o sebi jer smo eto solidarni jedni sa drugima i sa jadnim Ukrajincima, a koliko već sutra ćemo u metrou da im vičemo da su prljavi imigranti i da se vrate u svoje vukojebine.
ŠOK: Ljudi su licemerni, više o tome u Dnevniku 2 RTS.

Inače Aca Lukas i sin Marine Tucaković tvrde da su Ukrajinci kopirali pesmu "Soba za plakanje" od dotičnog nark... ouvaj, oću reći Lukasa. Otud i izjava Lukasa da je "pobedio a nije se ni pojavio".

Očekujem vanrednu konferenciju velikog menaĐera Saše Mirkovića na kojoj će podneti 50 tužbi protiv Ukrajine i tražiti da se trofej dodeli Lukasu lično.

Gledam nešto glasove našeg žirija.. U polufinalu 3 člana žirija su Švedsku stavili na 1. mesto, jedan na drugo i jedan na osmo. Kako samo dva dana posle toga, nekima od njih pesma završi na 18. ili 23 mestu? A, da one koje su bile ispod nje u polufinalu, odjednom budu znatno iznad. Takve situacije su prisutne i kod drugiž žirija, ali sam naš uzeo kao primer.

Španci su se ponudili svu pomoć Ukrajini u organizaciji, a ako ne budu mogli da organizuju, Španija je spremna da ugosti sledeći ESC.
Mislim da će ipak ići u UK.

Pa najlogičnije bi bilo jer su bili drugi. Mada u istoriji nije bill tako. Samo je 1960. organizovala drugoplasirana UK umjesto Holandije.Npr 1980. je domaćin bila Holandiia koja jd godinu ranije bila 12.

Iskreno ne bih zeleo da takmicenje organizuje Spanija, danas mi je izasao snimak doceka Chanel, njen stajling, sama slika, zvuk na televiziji, kao da je Rebelde 2003 stigao da odrzi koncert, bilo mi malo smesno. Mislim da bi tek oni fulali sa organizacijom. Nek se malo ispraksuju sa Benidormom pa onda moze. Engleska nikad nije bila domacin u novoj istoriji i mislim da bi stvarno napravili spektakl. Mozda bi bio malo sterilan pa bi podsecao na MTV ili Grammy nagrade, ali kod njih se kineticki mesec, ako bude posle pesme Spaceman, nece pokvariti 😂

Gledam nešto glasove našeg žirija.. U polufinalu 3 člana žirija su Švedsku stavili na 1. mesto, jedan na drugo i jedan na osmo. Kako samo dva dana posle toga, nekima od njih pesma završi na 18. ili 23 mestu? A, da one koje su bile ispod nje u polufinalu, odjednom budu znatno iznad. Takve situacije su prisutne i kod drugiž žirija, ali sam naš uzeo kao primer.
Zar nije razliciti ziri u PF i finalu? Ili je tako samo na PZE?

Mislim da ne postoji pravilo po kome se, u slučaju da pobednik ne može da organizuje ESC, prednost daje drugoplasiranom (neka me neko ispravi ako grešim). UK i BBC su svakako često važili za dežurnog preuzimača organizacije u ovim ili onim situacijama, mislim da će ga zato sad organizovati, nevezano za plasman.

Iskreno ne bih zeleo da takmicenje organizuje Spanija, danas mi je izasao snimak doceka Chanel, njen stajling, sama slika, zvuk na televiziji, kao da je Rebelde 2003 stigao da odrzi koncert, bilo mi malo smesno. Mislim da bi tek oni fulali sa organizacijom. Nek se malo ispraksuju sa Benidormom pa onda moze. Engleska nikad nije bila domacin u novoj istoriji i mislim da bi stvarno napravili spektakl. Mozda bi bio malo sterilan pa bi podsecao na MTV ili Grammy nagrade, ali kod njih se kineticki mesec, ako bude posle pesme Spaceman, nece pokvariti 😂
Kakvo poredjenje, doček Chanel sa samim esc-om. Benidormu fest najbolje organizovani nacionalni izbor ove godine po apsolutno svemu, prilično sam siguran da bi napravili dobar esc.

Kakvo poredjenje, doček Chanel sa samim esc-om. Benidormu fest najbolje organizovani nacionalni izbor ove godine po apsolutno svemu, prilično sam siguran da bi napravili dobar esc.
Meni je i dalje licio na operaciju trijumf, ali ajde, samo moje licno misljenje

Pobeda Ukrajine je posledica atmosfere full ratne propagande u kojoj se trenutno nalaze zapadni mediji.

Tu je ESC najmanji problem, mislim ako Francuzi i Nemci ne povuku ručnu idemo ka nuklearnom ratu... Bez zezanja.
Ova propaganda baš liči na onu našu pred rat pre 3 decenije...

Na zapadu dugo nije bilo rata, ne postoji svest da se ratovi završavaju jedino pregovorima koji često traju dugo (koliko su beše oni naši bili u Dejtonu na svakodnevnim pregovorima pre potpisivanja?), u kojima svako ponešto izgubi, ali su mnogo bolji nego da ljudi ginu i gladuju...
Ne postoji navijanje da se Rusi i Ukrajinci nateraju na pregovore!

Postoji samo navijanje da se pošalje oružje da se "odbrane"...
Baš kao kod nas tamo neke 1991. ili 1992.

Ne postoji ni svest da ratna propaganda (a ona je ovde u punom jeku), zaista dovodi do rata.
Kao kod nas tamo neke 1990. ili početkom 1991., kad je svako vukao na svoju stranu bez svesti o posledicama za sve...

Ovde pod "mi" mislim pre svega na sve u Srbiji i Hrvatskoj, pa i u Bosni ako izuzmemo Jutel i Umijeće življenja...
Malo je bilo medija koji su se opirali ratnoj propagandi uoči rata, koji su pokušavali da razumeju drugu stranu...

U svakom ratu prva žrtva je istina, još i mnogo pre ispaljivanja prvog metka.
To čak ne mora da znači da se direktno govore laži, recimo da je dovoljno prećutati žrtve druge strane (u ovom konkretnom slučaju žrtve ruske strane u Donbasu), pa da se dobije malo iskrivljena slika...
I to je tako otkad je sveta i veka...

U takvoj atmosferi su juče glasali Evropljani.
Liči na našu atmosferu pred rat kada su se prekidala prijateljstva, brakovi...
Kad se navijalo pre svega da se brane naši, a pozivi na mir i dijalog nisu bili popularni...

Postoje momenti kada politika izađe iz izbornih okvira i počne direktno da odlučuje o životima svih nas...
Ovo je jedan od tih tužnih momenata...

Nadajmo se da će tu neko povući ručnu, da će na zimu biti gasa, da će se olabaviti sankcije (jer inače staje veliki deo elektronske i mehaničke i automobilske industrije)...
Inače, ako situacija eskalira kako sada ide, ako ne bude dovoljno energije i tehničkih resursa za binu i prenose, ili u najgorem slučaju ako počne nuklearni rat, možda neće ni biti ESC-a bilo gde, a kamoli da filozofiramo o političkom uticaju...

U međuvremenu se svi pravimo da je sve ok, samo nam se eto malo politika umešala u glasanje...

Svakako je bezveze poređenje. Sećam se Birmingema 1998, bilo je lepo. Poslednji put sa orkestrom. Početak prenosa je bio lep.. Star snimci grada, koji se pretvaraju u nov. Rzaglednice top, novo, inovativno. Scena mi je isto bila sima. Voditelji cool. Grafika za glasanje, pogotovo kad se na karti Evrope boduju zemlje... Danijela i "Neka mi ne svane", debi FYR Macedonije, Gildo from Germany, Dana "Diva", Immani i neizvesno glasanje do poslednjeg trenutka kada su Makedonci ostavili Maltu koja je bila pre njihovog glasanja prva, bez poena i Izrael pobedio... A, da tada je osimu slučaju Mađarske, Rumunije i Turske kod svih ostalih prvi put organizovano tele glasanje - godiu dana ranije to je bio eksperiment u 5 razvijenijih zemalaj po pitanju telekounikacija (UK, Austria, Sweden, Germany i Switzerland)... Bilo je inovatino u UK.

Jako mi je interesantna priča oko ovog skandala sa glasanjem i voleo bih da objasne šta se tačno desilo, iako znam da je mala šansa za to
Navodno se 6 zemalja (Rumunija, San Marino, Crna Gora, Poljska, Malta i Gruzija) dogovorilo da razmene poene i EBU ih je suspendovao - zbog toga su i ti "tehnicki problemi"

EBU je tim zemljama kalkulisao aritmeticku sredinu iz njihovih geografskih grupa.

Ako je tacno da su petljali (a svake godine je ocigledno da petljaju), svaka cast na suspenziji

Crna Gora sa San Marinom i Maltom često razmjenjuje bodove.Poljska i San Marino prošle godine razmjenili 12ice.

Nervira me ta jedna relativizacija, najvise zapadnjaka, kao haha sta hocete Evrovizija je uvek bila politicko takmicenje, sta se cudite.

Moje pitanje je samo kada u zadnjih 30+ godina? Kada na ovaj nacin? Jedino kad je isto Ukrajina pobedila 2016e i pobeda Italije 1990 kada su pozivali na ujedinjenje Evrope?

Na koji nacin su Maneskin, Dankan, Sobral, Mons i ostali politicki pobednici? Lena, Marija, Lordi? Dima Bilan?

Back