ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Kakav je ovo problem sa press centrom? Vidim da se žale, ali ne kontam šta ih ograničavaju

Navodno neće biti pressa uživo nego samo online tokom prvih proba.

E da videh da se kuka po ovim fan medijima da se ne dele akreditacije tako lako i u tom obimu kao prethodnih godina

Pa ima jer su i 1991. organizovali Italijani, a organizacija je bila totalni haos.

Pa zbog cega mislis da ce ove godine biti losa organizacija od strane Italijana?

Pa još kad je počelo apliciranje za akreditacije, napisali su da preko onlajn pres centra neće moći da se gledaju prve probe, tako da to nije ništa novo odjednom. Samo je drugačije nego prošle godine. Prvu probu će moći da gledaju samo oni koji budu u Torinu.​

Ahaaa, ja sam bila razumjela obrnuto, da se u Torinu nece moci gledati.🤔

Ne. Na neki način to je i razumno, da oni koji su tamo imaju određenu prednost. Naravno ni oni tamo ne mogu u arenu tokom prve probe, već gledaju iz pres centra.

EDIT: Pres centar u Torinu će biti otvoren tek od srede, 4. maja, pa moguće da ipak niko neće moći da gleda prve probe ili možda uhvate nešto malo od istih...

Last edited:
Eeee pa eto na to sam i mislila. Znaci prakticki su zatvorene prve probe za svakoga.💀

Meni to i nije lose, prethodnih godina smo dobijali informacije kao na tacni, bukvalno svaki detalj nastupa smo mogli da saznamo. Ovako ostaje vise prostora za iznenadjenja u prenosu.

Meni su probe najzanimljiviji dio ESC-a, tako sa mi se nimalo ne sviđa to da će prve biti skroz zatvorene.

Budući da prve delegacije stižu 29. aprila, pretpostavljam da će biti sličan raspored kao prošle godine. Dakle, u subotu 30. aprila, i nedelju, 1. maja, prve probe učesnika prvog polufinala, u ponedeljak (tog dana prva proba Srbije) i utorak ovi iz drugog polufinala. A onda od srede se otvara pres centar i kreću druge probe. Direktni finalisti možda prve probe budu imali kad već krenu druge za ostale, ali će ih zatvoriti za javnost.

Svakako se na drugoj probi više pokaže pa nije to nešto što će uticati na potencijalna iznenađenja tokom prenosa. Verovatno hoće da smanje pritisak na takmičare i daju im vremena da se adaptiraju na scenu.​

Back