1. Španjolska - i dalje neprikosnovena
2. Francuska - izvrsna i mislim da će između te dvije zemlje biti domaćin sljedećeg Eurosonga
3. Cipar - koliko je ova stvar dobra, ritam zarazan
4. Albanija - malo dojadila ali i dalje dobra
5. Švedska - pašu ova baladica i rašpica u glasu
1. Francuska
2. Italija
3. Španija
4. Njemačka
5. Velika Britanija
Mislim da mi ''velika petorka'' nikada nije ovako kidala kao ove godine - čak 3 od njih 5 su mi u top 10 a obično su mi prije skoro svi bili pri dnu liste onako ''đuture'', rijetko kada mi se svidi neka njihova pjesma i toliko da se istakne pa da mi bude visoko, tipa u prvih 15 što bi bio izolovan slučaj.
Italija i Francuska su skoro pa sigurno u finalnom top-u 10 (za ovu prvu se svakako podrazumijeva) a bio bi red i da se Španija ugura među 10 najboljih nakon toliko godina...
Velika Britanija ove godine isto ima šansu da se pomjeri sa mrtve tačke po pitanju rezultata pa mi je sasvim izgledno da izbjegnu neugodnu donju stranu desne tabele i da se ušunjaju barem do top-a 20 mada se sa njima nikada ne zna, jedino Njemačku (nažalost) trenutno vidim nisko tj. međ' 5 najgore plasiranih.
Inače, u prvom kao i u drugom polufinalu druge polovine mi se čine dosta jače po pitanju pjesama nego prve polovine...
Naročito u slučaju prvog polufinala u čijem drugom dijelu su svi moji potencijalni kvalifikanti izuzev Hrvatske, iako mi i ona varira pa bih je lako mogao zamijeniti za npr. Island dok u prvom dijelu mi jedino valjaju Letonija, Holandija i donekle Švajcarska.
U drugom polufinalu prvi blok mi je isto dosta žanrovski šarenolik i pjesme mi se kreću od one koja mi je super (Srbija) do onih koje su mi totalni bottom (Gruzija i San Marino) - ne bih imao ništa protiv da vidim u finalu samo Finsku, Srbiju, Kipar i eventualno Izrael iz ove grupe, dok iz drugog bloka u finalu mogu trenutno zamisliti i ustvari volio bih ugledati sve osim Sjeverne Makedonije kao i Rumunije i Belgije.
Pa upravo u takvom okruženju se najbolje vidi ko ima harizmu, ko je sceničan i ko komanduje istom. Kao u Moskvi 2009. Lobodi je i ona scenetina bila premala za njenu pojavu i energiju.
Je l' bio neki jedinstveni link ili snimak za London Party sinoć ili imamo samo pojedinačne nastupe na yt? Ne nalazim nigde, a ne vidim da se i ovde pominjalo, izvinjavam se ako propustih.
Moj trenutni top 10 nakon nekog vremena
1. Kipar
2. Švedska
3. Austrija
4. Srbija
5. Albanija
6. Španija
7. Francuska
8. Rumunija
9.Holandija
10.Grčka
Prva mi je bila Španija,no međutim nekako s vremenom ceo hajp oko pesme me je popustio, Švedska mi nije bila ni u top 20,pa evo sada je slušam svakodnevno. Izdvojio bih Jermeniju kao nešto što mi se nije dopalo ,dok mi je sada OK. Osim nje Češka mi je ok ali nemam nikakva očekivanja,takođe stoji i za Crnu Goru. Izrael mi je sada dosta podnošljiviji iako mislim da neće proći u finale. Ostaje sve da se vidi u maju. Svakako sami nastupi mogu mnogo da promene.
A što se tiče naše Konstrakte želim joj iskreno od srca što bolji plasman iako mi je ove godine svejedno (što nije bio slučaj sa prošlom godinom).
Najavljen je prvi zvanični proseko Pesme Evrovizije!
Inovativni i višestruko nagrađivani proizvođač Invivo sa Novog Zelanda pokreće novu evrovizijsku liniju vina pod nazivom Invivo X Unity. Biće dostupan u prodavnicama u Evropi i šire od ovog meseca. Asortiman će biti dostupan kod kompanija "Conad" (ekskluzivni prodavac u Torinu i severozapadnoj Italiji), i evropskom tržištu uključujući "Systembolaget" u Švedskoj, "Vinmonopolet" u Norveškoj, "Alko" u Finskoj i "Domaine Boyar" u Bugarskoj. Uskoro će objaviti više onlajn opcija za Evropu, a Unity će biti dostupan i u UK, Kipru, Izraelu, Islandu i Novom Zelandu.
Unity će se služiti tokom polufinala i finala Pesme Evrovizije (da opiju takmičare ) i u njemu će moći da uživaju stotine takmičara, delegacije i pobednici. Invivo će takođe sponzorisati fan klubove Evrovizije i žurke tokom maja. Bez obzira da li ćete izaći negde ili gledati Evroviziju kod kuće, Unity će uneti glamur u vašu čašu za ovu i svaku drugu priliku.
Invivo X Unity Prosecco Rosé D.O.C
Roze vino sa sjajem finih mehurića. Spoj arome jagode uz nagoveštaj tropskog voća, donosi izbalansiranu kiselost ovog proseka.
Invivo X Unity Prosecco
Hrskavi proseko sa notama citrusa i belog cveća. Ukusi zelene jabuke, narandže i limuna ispunjavaju nepce od prvog gutljaja u ovom dobro izbalansiranom penušavnom vinu.
This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.