ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Ako pratimo koji smo po redu izvučeni iz polufinalnih koverata kao finalisti, do sada je situacija bila:
2004. Željko 1.
2007. Marija 7.
2010. Milan 7.
2011. Nina 1.
2012. Željko 3.
2015. Bojana 9.
2016. Sanja 6.
2018. Balkanika 1.
2019. Nevena 3.
2021. Hurricane 2.
2022. Konstrakta 10.

Dakle, kao što su mnogi primetili, većinu puta do sada (6 od 11) smo bivali izvučeni među prve tri zemlje, a takođe mi se čini da smo uglavnom bili uspešniji kada smo bivali izvučeni bliže kraju, tako da opet (kao što rekoste), to može biti dobar znak. 😀

Jedino je Željko bio na lijevoj strani od tih koji su prozivani među prvih 6,a ovi koji su prozivani među 4 zadnje svi bili na lijevoj.

Da li neko može da napiše broj na koji glasa Srbija i cenu poruke? Ja gledam na stream-u jer me nervira kada mi neko komentariše, a ne mogu posle da se sastavim da jurim brojeve na TV-u. Glasamo maksimalno samo za Chanel sa srpskih kartica (nije kao da moja porodica ima izbora da izabere favorite, mora da se navija za Chanel ahaha), a sa stranih za Konstraktu.

U zadnjih bar 18 godina koliko pratim praksa je bila da pobeđuje zemlja koja je u TOP 3 na kladionicama na dan finala, a to su danas Ukrajina, UK i Švedska.

Od pomenute tri najbolja mi je UK.
Ukrajina mi je bolja od Švedske, ali opet pre bih voleo da Švedska pobedi zbog cele ove situacije.

Od mene večeras glasovi za Portugal i UK najvećim delom, možda počastim još nekog autsajdera

Back