ESC 2022 – Torino, Italija: opšte, arena, grafika, scena

Mene zanima u kojem paralelnom svemiru zive predstavnici ukrajinske nac tv i kako misle organizirat esc 23. Iako su ukrajinske organizacije uvijek bile solidne, kako to sad misle izvesti. U bunkeru?
 
Mene samo zanima da li će EBU i Big 5 da budu iz fazona dobro lepo svaka čast što jako hoćete ali ajde mi to ipak da pomerimo drugde, ili će da krene gas moralne podrške i simbolike ujedinjene Evrope koja se svim silama i svim parama trudi da se ESC održi baš u Ukrajini.
 
Ukrajinci nas sve više mrze, tako da se nadam da neće dobiti organizaciju.
Mada na formalno-pravnom nivou nemaju većeg saveznika od nas po pitanju teritorijalnog integriteta priznatih članica UN, zbog Kosova...

Toga su sigurno i oni svesni...
 
Mene samo zanima da li će EBU i Big 5 da budu iz fazona dobro lepo svaka čast što jako hoćete ali ajde mi to ipak da pomerimo drugde, ili će da krene gas moralne podrške i simbolike ujedinjene Evrope koja se svim silama i svim parama trudi da se ESC održi baš u Ukrajini.
Pa to, bukvalno bih lakse preziveo novi "with great regret..."
 
Meni nema logike da se uopšte i razmišlja o ESC u Ukrajini.
Ni meni apsolutno, ali nije da bi me začudio taj "po svaku cenu" scenario. Nekako mislim da su, nakon što je počeo rat, cela ta kriza, narativ i raspoloženje označili jedan zvanični dugo iščekivani oproštaj od logike, smisla i racionalnosti, i sad je sve nekako anything goes i sve je moguće 😁
 
Kako su se "po svaku cenu" trudili da učestvuju (i pobede), da je išlo do toga da će se puštati snimak sa Vidbira ukoliko ne snime live on tape, a ne budu bili u mogućnosti da dođu uživo (mada mi se sa ove tačke gledišta čini da je to bilo propaganda), ništa me ne bi začudilo.
 
Mesec dana je proslo a meni je i dalje isti ukus gorcine u ustima nakon ovog ESCa.

Obicno pisem o rezultatima finala nakon ESCa, evo i dalje recimo nisam prezalio rezultat Francuske, pesme koja mi je bila odlicna a ostala je neshvacena..... ali nakon svega sto se desilo je van pameti uopste pisati o pesmama.


A bude li se ESC odrzao u Ukrajini, definitivno cu biti u iskusenju da uopste ne pratim ESC dogodine. I ovako i dalje prepistujem sve nakon razocarenja i, moze se reci, otreznjenja koje sam doziveo.
 
2015. je EP u košarci trebalo biti u Ukrajini i čim je 2014. počeo rat,FIBA im je oduzela domaćinstvo,iako se do septembra 2015. bila smirila situacija.
A sad kad je puno gore nego tada da im daju da organizuju ESC.Sad jedino ako ne žele da ga održe, pa da kažu eto zbog Rusa ne može biti ESC.
 
EBU je upravo izdao saopštenje u kome navodi da ukrajinski javni servis UA PBC ne može da ispuni neophodne bezbednosne i operativne garancije, te da ne može biti domaćin naredne Pesme Evrovizije. EBU će započeti razgovore sa BBC-em kako bi se ESC 2023. potencijalno održao u Ujedinjenom Kraljevstvu.
 
Back
Top