ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Rucno odredjuju producenti, kako ne bi stavljali slicne pesme jedna pored drugu, tako je jos od 2013.

Svi se plasite za Cesku, da ne bude sokirajuci ispadak…ja mislim da bi to mogla biti Norveska. Pesma je toliko predvidljiva, izvakana, preradjena, vestacka, i na kraju taj refren ti izadje na nos. Plus je u prvom delu polufinala, iako imaju i Svedsku i Finsku, Norveska moze biti sokantni polufinalista koji bi mogao zavrsiti na 11. mestu.

• Like
Reactions: FFM
Azeri i Irci idu kući 1/1

Švajcarci i Letonci verovatno kući

Holanđani i Maltežani 50-50

Hrvati nepredvidivi, mada više naginjem ka tome da prolaze

Ostale očekujem da prođu (dakle Finci, Šveđani, Norvežani, Portugalci, Srbi, Česi, Moldavci, Izraelćani)

Na YT- u su mnogi već počeli da prave svoj top 15 prvog polufinala i da predviđaju finaliste, i za sada smo skoro svuda (prema svačijem mišljenju) definitivno finalisti...Našao sam samo jedan top gde smo 12 odnosno prikazani kao shock NQ....

Pa da vidimo nase polufinale:

:az: How do I feel? Well... Just ok. But i'm afraid that won't be enough for the final. Ok and that's it.
:hr: Okej znaci, pomesana su mi misljenja vezano za ovu pesmu, u pocetku mi je bilo "sta je kog djavola ovo", pa onda "ne izlazi mi iz glave", pa sad ne znam... Malo hocu, malo necu.
:cz: Meni je ovo kao neka muckalica, svega i svacega ima, kao sto bi Kristina Kovac bas rekla pevaju kao da su neke "ukrajinske vestice". 🤣 Publika se pali na ovo, tako da Cesima izgleda nema zime ove godine.
:fi: Lele... 😳 Ali dopada mi se pri kraju kad pocinje sa vokoderom da peva, daje taj smek iz ranih 2000ih. Gorece i ovo, jeste malo repetitivno, ali gotivno.
:ie: Daje mi takav vajb Svajcarska 2009. Mogu da poslusam, ali pri kraju postane monotono. Sta se dogadja sa Ircima uopste, zar su toliko prestali mariti za ESC?
:il: Vec sam rekao da mi je likusa uzasno antipaticna i da sam ovakav tip pesama prerastao i zasitio ih se. Voleo bih da ispadne, ali 99.99% nazalost nece. Ovo fenomen-fenomen-fenomenal me zivcira strasno.
:lv: Procitaj komentar za Irsku.
:mt: Nisam fan ovakvih pesama, sve mi je ovde nekako usiljeno i glupo.
:md: Skroz drugacije od njegove iz 2012. Ali svidja mi se, Moldavci znaju svoj posao, ne bi trebalo da bude problema kad je u pitanju prolazak u finale za njih.
:nl: Tesko mi je da priznam, ali meni se ovo dopalo, prosto mi nekako idu zajedno. Ne mogu da zamislim nikako da ovo ispada. Prosto ne mogu.
:no: SKLANJAJTE SE S PUTA, VIKINZI DOLAZE! Ovo je bas dobro, ima da roka u Liverpulu. Laganica za njih i ovaj out.
:pt: Ostavlja mi takav utisak da sam skroz zbunjen. Kazem hocu, pa necu, pa ne znam mozda, videcu... Nit bih je pustio u finale, nit bih je otpisao, znaci bas sam zbunjen.
:se: Mislim, Lorin i Svedska. Jel treba jos nesto da se kaze? Ali dobro, rekao sam kako mi se mozda vremenom svidi, sto i pocinje polako. Prosto Lorin zraci tom energijom.
:ch: Ovo mi kao neki nastavak proslogodisnje pesme. Ali sad kako nema zirija, skroz skroz klimavo. Bojim se da ce se utopiti u polufinalu.

:fr: Zanimljivo, cura kao orava gospodjetina. LE GRAND FRANÇAIS!!!!!
:de: Hmm... Nemci se usudili na nesto sto ranije ni u ludilu ne bi, jer su stalno birali anonimuse sa ispodprosecnim pesmuljcima i onda bivaju zaboravljeni odmah nakon ESCa. Sto se mene tice skroz korektno, ajde da vidimo da li ce da imaju Nemci prodju sa hevi metalom.
:it: Italija klasika. Kancona i toga se cvrsto drze. I neka se drze.

A šta je ovo nisam glasao nikada niti ranije video,ili gledao koji je ovo sajt ili program??

Moj top prvog polufinala. 8 pesama iz top 10 odavde mi je u top 10 za celu godinu.
Screenshot_20230314_091306_My Eurovision Scoreboard.webp

Na temelju onog ESC sortera mi je ispalo ovako:

1
lt.png
Lithuania
Monika Linkytė
Stay
2
nl.png
Netherlands
Mia Nicolai
& Dion Cooper
Burning Daylight
3
cy.png
Cyprus
Andrew Lambrou
Break a Broken Heart
4
fi.png
Finland
Käärijä
Cha Cha Cha
5
es.png
Spain
Blanca Paloma
Eaea
6
it.png
Italy
Marco Mengoni
Due vite
7
is.png
Iceland
Diljá
Power
8
se.png
Sweden
Loreen
Tattoo
9
hr.png
Croatia
Let 3
Mama ŠČ!
10
ch.png
Switzerland
Remo Forrer
Watergun
11
il.png
Israel
Noa Kirel
Unicorn
12
cz.png
Czech Republic
Vesna
My Sister's Crown
13
md.png
Moldova
Pasha Parfeni
Soarele și luna
14
gb.png
United Kingdom
Mae Muller
I Wrote a Song
15
si.png
Slovenia
Joker Out
Carpe Diem
16
no.png
Norway
Alessandra
Queen of Kings
17
de.png
Germany
Lord of the Lost
Blood & Glitter
18
lv.png
Latvia
Sudden Lights
Aijā
19
gr.png
Greece
Victor Vernicos
What They Say
20
ua.png
Ukraine
Tvorchi
Heart of Steel
21
rs.png
Serbia
Luke Black
Samo mi se spava
22
mt.png
Malta
The Busker
Dance (Our Own Party)
23
pt.png
Portugal
Mimicat
Ai coração
24
at.png
Austria
Teya & Salena
Who the Hell Is Edgar?
25
dk.png
Denmark
Reiley
Breaking My Heart
26
au.png
Australia
Voyager
Promise
27
fr.png
France
La Zarra
Évidemment
28
sm.png
San Marino
Piqued Jacks
Like an Animal
29
az.png
Azerbaijan
TuralTuranX
Tell Me More
30
ee.png
Estonia
Alika
Bridges
31
ro.png
Romania
Theodor Andrei
D.G.T. (Off and On)
32
pl.png
Poland
Blanka
Solo
33
ie.png
Ireland
Wild Youth
We Are One
34
al.png
Albania
Albina
& Familja Kelmendi
Duje
35
be.png
Belgium
Gustaph
Because of You
36
am.png
Armenia
Brunette
TBA
37
ge.png
Georgia
Iru Khechanovi
TBA

Neka moja trenutna lista ucesnika prvog pfa:
1. :no: Norveska
2. :fi: Finska
3. :nl: Holandija
4. :fr: Francuska
5. :se: Svedska
6. :md: Moldavija
7. :it: Italija
8. :de: Nemacka
9. :cz: Ceska
10. :pt: Portugal
11. :az: Azerbejdzan
12. :hr: Hrvatska
13. :ch: Svajcarska
14. :ie: Irska
15. :lv: Letonija
16. :mt: Malta
17. :il: Izrael

Za drugo cekam cetvrtak i onda ide kompletna lista.

Back