ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Slozio bih se. Ali Grci zbog dijaspore znaju da se provuku kao i obicno. Kamo srece znaci da ih vidim da lete kuci, da su u prvom, ispali bi samo tako.

Mozda cu ipak rizikovati sa Poljskom umesto Grcke.

Slozio bih se. Ali Grci zbog dijaspore znaju da se provuku kao i obicno. Kamo srece znaci da ih vidim da lete kuci, da su u prvom, ispali bi samo tako.

U prvom polufinalu kući nakon prvog polufinala idu Irska,Malta, Azerbejdzan, Holandija i Švajcarska. Dok iz drugog polufinala najmanje sreće će imati: Albanija, San Marino, Grčka, Rumunija, Belgija i Danska.

Usput stavi i Portugala kao finalista 👍

U drugom polufinalu je ovo scenarij koji bih odmah potpisao, ali provuci ce se uzasi iz Albanije i Belgije vjerojatno.
U prvom Latvija tesko da ce proci, bud’mo realni

• Angry
Reactions: Mrm
Portugal ima u našem polufinalu zemlje koje će glasati za njih poput Italije i Moldavije, plus je pesma brza ritmična i melodična, dobiće sigurno dosta simpatija publike.

U drugom polufinalu je ovo scenarij koji bih odmah potpisao, ali provuci ce se uzasi iz Albanije i Belgije vjerojatno.
Letonija,Švajcarska, Holandija, Portugal tu 2 prolaze, dve ispadaju, svakako neka balada mora proći. Nadam se da ipak Holandija i Švajcarska ispadaju, a Letonija i Portugal idu u finale daj Bože

Portugal je poprilicno siguran finalist, a izmedju Nizozemske i Svicarske jedna ispada vjerojatno, iako bih ja obje pustio, al’ nazalost premalo je mjesta

Za neke pjesme, kad razmisljam, uopce ne znam tko bi glasao u dovoljnoj mjeri za finale, tipa Latviju, Grcku, Estoniju… sve neke random pjesme bez vece, ciljane publike. Recept za propast s ovim sistemom

Estonija sigurno ide u finale i za njih ima ko da glasa, jer je dobra stvar kvalitetna..
Za Grčku će glasati samo Kipar i Albanija u tom polufinalu, za Letoniju će glasati u tom polufinalu recimo Irska, ali dobiće poene i od bivsih sovjeta takodje a mozda neki bod od Svajcarske, Holandije itd

Usput stavi i Portugala kao finalista 👍
Zalim, ali tu rizikujem sa Azerbejdzanom jer zaista verujem da mogu da iznenade. Ja bih pre izbacio Izrael, ali nazalost oni idu 300% u finale.
Naravno da Letonija nema nikakve sanse. Mislim, ko bi pozeleo uspavanku za finale? Jos fanovi satro izrevoltirani unapred ako Letonci ne prodju, e pa neka se pomire sa tim. Albancima fali dijaspora iz Italije i Svice, tako da, dosta su klimavi. Belgiji isto fali podrska publike, pa pre bi Danska prosla.
Portugal je poprilicno siguran finalist, a izmedju Nizozemske i Svicarske jedna ispada vjerojatno, iako bih ja obje pustio, al’ nazalost premalo je mjesta
Ne bih bas rekao da je Portugal siguran. Ovo mi je vise materijal za ziri, publika ne pada bas na ovakve pesme i izvedbe.
Za neke pjesme, kad razmisljam, uopce ne znam tko bi glasao u dovoljnoj mjeri za finale, tipa Latviju, Grcku, Estoniju… sve neke random pjesme bez vece, ciljane publike. Recept za propast s ovim sistemom
Estonci su u zoni komfora, Grci ako poljska Bejba prodje, tesko njima (mada iskreno i ne bih pustio Grcku u finale). Prosto neverovatno koliko je ova godina straobalna po pesmama.

Godina kršina teska. Imam top 7 i to je to, ostale ne poželeti cuti više nikada. Pa jedan MC Stojan krpi 90 posto učesnika ESCa, ja se pitam kako te ljude nije sramota da pevaju takve pesme ?!
Holandija sigurno prolazi, Švajcarska nikako. Irska, Latvija, Malta, Azarbajđan i Švajcarska. One ispadaju iz prvog PF.

To sto tebi nije bila dobra godina ja sta da ti radim... Meni tako nije bila dobra 2021, pa sta cu.

Tekst sa wiwija o nemackom ESC Songcheck - pogledajte ko je nq po Nemcima:

Käärijä leads Germany’s song check after two shows​

Germany is broadcasting its Eurovision preview show this week. Two episodes of ESC-Songcheckhave aired so far, looking at all the acts in semi-final one plus half of the automatic qualifiers (Spain, France and Italy). The result is determined by a 50:50 split between an online public vote and a jury (which features Austria’s Eurovision 2018 star Cesár Sampson). Norway’s Alessandra and Finland’s Käärijä topped the two shows, with the latter leading the overall standings. Based on the ranking of just those acts in semi-final one, the non-qualifiers would be Netherlands, Portugal, Azerbaijan, Switzerland and Ireland.

The final two shows take place this Friday 21st and Saturday 22nd. (Jonathan)

Attachments

• 7AC6F6B8-A4FC-4BC4-BE70-169BF61FBE7B.webp
    7AC6F6B8-A4FC-4BC4-BE70-169BF61FBE7B.webp
    56.2 KB · Views: 13
  • 2B0B68FE-6C97-4FF0-A3CB-D1CB928BA96A.webp
    2B0B68FE-6C97-4FF0-A3CB-D1CB928BA96A.webp
    58 KB · Views: 13
Završili su Nemci sa tim kompletno. Srbija im je na 17. mestu, pri čemu je kod gledalaca 12). Što se tiče našeg polufinala, tu smo 9. mesto ( kod gledalaca 6). Evo konačnih rezultata:

9ry4ubj.jpg

Završili su Nemci sa tim kompletno. Srbija im je na 17. mestu, pri čemu je kod gledalaca 12). Što se tiče našeg polufinala, tu smo 9. mesto ( kod gledalaca 6). Evo konačnih rezultata:

9ry4ubj.jpg

Sto se tice Grcke los izbor treba da se okrenu svom zvuku a ne ka zapadu

Back