ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Meni pokojni Teri stvarno nikad nije bio smešan i nije ni čudo što ESC u UK ima reputaciju Zadruge kad je narod o skroz ok pesmama i nastupima slušao njegove podrugljive komentare.
Joj... Secam se kad je usred Severinine "stikle" rekao: "Why don't you sing along to this?"

Pa onda pricao sve vreme dok Zeljko nije poceo da peva.

Duska je za njega mama. Ona jeste da daje sarkasticne komentare i to doduse smesne, ali ona bar ne prica dok traje nastup.

Kamo srece da Duska komentarise sve tri veceri. Prosle godine sam se uverio (a dosta mi je trebalo) da za Evroviziju NIKAKO ne treba postavljati komentatore strebere kao Silvanu Grujic. Neka se Silvana drzi Becke Filharmonije.

Meni pokojni Teri stvarno nikad nije bio smešan i nije ni čudo što ESC u UK ima reputaciju Zadruge kad je narod o skroz ok pesmama i nastupima slušao njegove podrugljive komentare.
Prošlo 15 godina od njegovog poslednjeg komentarisanja :oops:

Nove generacije onda verovatno ni ne znaju za njega lol

Pa to je sindrom Jermenije, Azerbejdžana, Belorusije kad bi dobila na primer to... da se "pokažemo svetu"...pa setite se Rusije 2009...

pa setite se Rusije 2009...
Kako svaka scena treba + mora da izgleda.

Znaci koliko nastupa upotpunjenih sa dobrim pesmama te godine i dan-danas gledam bez da su mi dosadili. Uvek uocim neki novi detalj jer je ta scena i sve propratno u vezi sa njom g r m e l a i odisala skupocom i budzetom kakvog je jedina pan-evropska muzicka smotra vredna + dostojna.

Evo velicine pozornice, tekst sa wiwi-ja:

Designed by Julio Himede, the impressive stage was designed on the principles of togetherness, celebration and community. Across more than 450 square metres of staging, the stunning set brings together another 220 square metres of independently moving and turning video screens, as well as over 700 video tiles integrated into the floor and more than 1500 metres of LED lights.

Dakle 450 m2 podeljeno na tri, pravougaona pozornica, staza i okrugla bina. Npr 220+80+150??

Msm da je najmanja pozornica poslednjih godina- decenije (patos na kom stoje izvodjaci) bila u Becu, 250 m2.

Mislio sam na Britance. Posto su bili neuspesni na ESC glumili su da ih ne zanima i kao to je sprdnja a ovaj prosle godine bio drugi i postao nacionalni heroj a sad im kralj otvara scenu lol
Nisam ja ni video tvoj komentar, u isto vreme smo pisali... :D

@Pipi

Kad je hala tako mala, najmanji kapacitet od ko zna kada, mora i pozornica biti najmanja.. :(

Prošlo 15 godina od njegovog poslednjeg komentarisanja :oops:

Nove generacije onda verovatno ni ne znaju za njega lol
Nove generacije od starijih čuju da je ESC Zadruga. :D Ali svejedno gleda cela nacija. Isto kao Zadrugu. Ahahah.

Znaci koliko nastupa upotpunjenih sa dobrim pesmama te godine i dan-danas gledam bez da su mi dosadili. Uvek uocim neki novi detalj jer je ta scena i sve propratno u vezi sa njom g r m e l a i odisala skupocom i budzetom kakvog je jedina pan-evropska muzicka smotra vredna + dostojna.
A publika i zastave, "ESC fanovi" iz Rusije, Belorusije i Azerbejdžana eventualno... 😌🤭😁

Last edited:
Novac nije najbitniji, ponavljam opet bolje umeti nego imati.
Za više saveta obratite se Konstrakti.

Nisam ja ni video tvoj komentar, u isto vreme smo pisali... :D

@Pipi

Kad je hala tako mala, najmanji kapacitet od ko zna kada, mora i pozornica biti najmanja.. :(
Shvatam, samo pokusavam da shvatim gde ce se odigrati odredjeni nastupi, npr. Lukin cvet ili Loreen- ako bude imala staticki led onda verovatno na pravougaonoj sceni. Ovi igracki izvodjaci- nastupi mogu da se krecu, a ko ima staticke elemente npr. Ukrajna isto ima sintisajzer, grupe isto samo pevac i gitaristi movi da se krecu dok ostali ostaju iza.

• Like
Reactions: Mrm
Shvatam, samo pokusavam da shvatim gde ce se odigrati odredjeni nastupi, npr. Lukin cvet ili Loreen- ako bude imala staticki led onda verovatno na pravougaonoj sceni. Ovi igracki izvodjaci- nastupi mogu da se krecu, a ko ima staticke elemente npr. Ukrajna isto ima sintisajzer, grupe isto samo pevac i gitaristi movi da se krecu dok ostali ostaju iza.
E ovo ti je dobro! Treba se zapitati...

Slazem se, ta moderna scena iz 2009. je i dalje ispred danasnjeg vremena!

Dakle 450 m2 podeljeno na tri, pravougaona pozornica, staza i okrugla bina. Npr 220+80+150??
Ima i mali kvadrat sa strane, sa stazicom (verovatno za voditelje)... Na to otpada barem 20 m2...

Prečnik okrugle bine deluje da je oko 50% širine pravougaone bine...
220 m2 za pravougaonu binu mi deluje kao good guess (recimo 22m x 10m)...

150 m2 za okruglu binu bi bio 14m prečnik, tako da verovatno odatle (ili od pretpostavke od 80 m2 za stazu) treba oduzeti 20 m2 za voditeljski kvadrat...

Slušam desetak pjesama sa ovog izdanja Evrovizije, ali iako je za dve sedmice - nikad manji hajp.
Drago mi je što je brzo jer volim kad ima događaja i da to ispratim kako treba, ali da li me iscijedio hajp od prethodne dve godine, ili je do nečeg drugog, ne znam, ali prilično sam ravnodušan već dva mjeseca skoro. Možda je i do predvidivosti jer se otprilike zna ko je top 2, ali trebalo je prošle godine da bude najočitije moguće ko osvaja pa sam se pravio da se neće desiti (a nije mi ni preteško palo, jer em mi je pjesma odlična em Konstra bila top 5) :D

Ove godine se takodje zna ko osvaja, ali biće "uzbudljivo" pratiti borbu za 2. mesto, 3.mesto itd...

Back