ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Ali neki Britanci su mi hit, ja stvarno ne znam gde oni žive, juče posle polufinala ja sa islandskom zastavom, jedna žena me pita: "Wow is that a Spanish flag?" i ja u fazonu "Awwww, no, it's Iceland" 🤭🤭🤭 OBOŽAVAM! ❤️

Da su bili pametni i da su se zahtevali da se vrate ove godine uz uslov da oni organiziju evroviziju 2023, jer para imaju, odmah u finalu, i pritom bili bi mnogo zapaženi i pričalo bi se o njima

Pa nije neočekivano. Poslednjih bar dve godine, ukoliko se ne varam, su slali ljude iz svoje televizije na ESC u pokušajima da se vrate. Bilo je pitanje vremena 🙈 Mada je uvek do sad kao glavni problem naveden taj da se RTL ne bavi više ni sa čim zabavnog formata, ne znam šta se promenilo.

Svakako odlično 🤩

Veseli me činjenica što su ove godine u finale prošle sve pjesme koje su ili potpuno ili barem pola-pola bile izvedene na materinjim jezicima, uz izuzetak Rumunjske koja je bila pola-pola i Latvije koja je imala par onih završnih stihova na latvijskom (dakle osim njih dvije, sve pjesme koje su ispale su isključivo na engleskom). Lijepo je vidjeti da u rezultatskom smislu pjevanje na materinjem jeziku zadnjih godina baš doživljava preporod na Eurosongu

Jedino me čudi da se Nemačka kotira bolje od Portugala i Poljske. Mislim da će oni i UK biti na poslednja dva mesta.

Kako lepo za Luxemburg 😍 biće mi drago ako se vrati recimo Turska, Mađarska ili Slovačka, naravno pored Mkd, Crne Gore i Bugarske

Počinje prva generalna proba finala!

Prvo ide svojevrsni video spot Kalusha i Stefanije uz razne izvođače i drugačiji aranžman. A onda se selimo u arenu gde Kalush nastavlja sa Stefanijom.

• Love
Reactions: Mrm
Back