ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Pisaću u ovoj temi jer je generalni utisak, a to je da se previše pažnje daje ljudima koji prate probe (ne mislim na naše sa foruma jer su uvijek umjereni i kažu i dobre i vidno loše stvari), ali ovo uzdizanje stranaca koji su ništa drugo nego fanovi kao i svi drugi koji eto vode ili rade za neki portal i onda se ljudi prave kao da imaju treće oko i znaju šta će i kako biti. E, on je rekao, ona je rekla da će biti ovo ili ono... mišljenje kao i svako drugo na ovom forumu, samo bez video reakcije.

Čitam neki dan, jedan piše Norvežanka užasna na probi za žiri (vrisnula), drugi piše najbolji nastup do sada, isto za Loreen, jedan kaže užasno i najlošije do sad, drugi e ovo je top i pobjeda. Gledao sam reakcije jednog španskog portala na probe iz prvog polufinala i lik pun samopouzdanja priča kako je Noa ništa posebno, da nastup nije odrađen dobro, da ona ne zna da komunicira sa kamerom i da im nije uspio taj pokušaj (lol), te kamera je užasno snima, ništa naročito i da ne očekuje dobar plasman.

I onda pogledaš nastup i skapiraš da je djevojka bukvalno zavela i kamermane i sve nas koji smo gledali, da je svaki detalj smišljen, ona se kreće vrhunski, svjetla, koreografija, dance break, pjeva dobro, izgleda kao boginja... nebo i zemlja sa onim što je on pričao.

Isto tako i za mnoge druge zemlje, naravno. Iskreno me ne čudi što su zatvorili press za prve probe, zamišljam Nou koja se satrala na sceni i onda dođe neko ko radi tipa u Burger Kingu inače (bez omalovažavanja, ali hoću da kažem - nije ekspert, kao što nisam ni ja) i napiše 'bezuspješno pokušava, nije ovo dobro, moguće ispadanje' i onda to podijeli na stotine ljudi i dođe do nje taj negativni vajb. Pa de

I mene je zaboleo nizak broj poena od publike, očekivao sam barem još toliko...

Srećom, konačni ishod mi je pomogao da to brzo zaboravim, ali moram da kažem da mi uopšte ne bi bilo žao i da je Finska pobedila i da sam češće slušao njega nego Loreen u poslednje vreme 😃

Ja = ekspert za Evroviziju

Jedino sam pogodio za glibulju sto i nije bilo tesko mada sam sokiran koliko je publika odjebala nakon sto su nas silovali sa njom mesecima.

Definicija Pirove pobede.

I ja sam jednom vidio neko projektovano finale 2017. i vidio Srbiju na 17. mjestu i kao - ne, ovo je nisko, može to bolje, jer sam volio pjesmu (i sad mi je super).

Na kraju to 17. mjesto bi bilo premija koju bih potpisao onda kad sam vidio te rezultate

Bravo, Majsta! Kad se prestanu mišljenja kojekakvih eurovizijskih blogova, portala i običnih smrtnika uzimati kao iole relevantna, bit će lakše pratiti ovu paradu.

Od početka mi je recimo nepojmljivo to što su se ovdje ljudi napalili na to što je ona Alessia svršila na SMSS. Ko je ona uopće i zašto bi itko njeno svršavanje i nebeske prognoze shvaćao kao nešto što će odgovarati stvarnosti? Obična mala fanica kao i svi ostali.

Najbolje što su svi iznenađeni, kao niko nije očekivao ovakav ishod.🤣
Bukvalno se sve znalo još od februara. Isto kao i prošle godine što je tada bilo jasno kada je počeo rat ko će pobediti, tako se i sada znalo da će prva dva mesta namestiti ovima kao nagradu za ulazak u NATO.

S tim što je očigledno da su ove godine žestoko muljali sa glasovima, zato im je trebalo do jutra da objave sve glasove, a inače uvek objave sve u roku od 10 minuta. Ne sa žirijima, to ni ne mora nešto posebno da se namešta, oni uvek dobijaju uputstva kako da glasaju, nego sa televotingom.
Skandinavci na prva 3 mesta. Sigurno da je tako stvarno bilo, kao da niko drugi nije učestvovao.🙄

Mi i još neki smo tu ispali kolateralna šteta. Koliko god da nam je pesma sranje, ovo je stvarno smešno ovoliki broj glasova.

Jos sam bio ubeđen da je ziri uništiti Italiju jer je pesma meh a oni su horor organizatori bili a ovi se igraju sa vatrom opet i stave ih na vrh....

Plus sam očekivao da Hrvatska odvali sa 200 poena publike i bude TOP 10 kad ono mućak.

Slovenija isto flopara.

Jedino sam osetio za Spaniju i Francusku da ce slabo proci i da je fejk hajp jer su Spanci samo ludji Srbi.

Očekivao sam da budemo ono naše, od 15. do 17. mesta, ali mislim da je najviše uticalo to što smo imali Srbe, Hrvate i Slovence u finalu, a da je dijaspora i dalje "jugoslovenska" i ima jednog favorita iz regiona. Možda grešim, ali čini mi se da je tako...

Back