ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Mislio sam ako baš mora, nek' poruka bude univerzalna a ne tako providno i za jednokratnu upotrebu. Dovoljno slušamo o toj temi, pa ne moramo i kroz evrovizijske pesme.

Prošle godine nismo bili svesni koliko su Evropljani bili opsednuti Ukrajinom, a ove godine smo svesni da više nisu opsednuti, neki su čak i ogorčeni zbog izbeglica. Plus ova pesma nema tu atmosferu pobedničke pesme koju je imala ona prošle godine na neki način.

Ja sam rekao bilo ko samo ne Ukrajina. Osim Slovenije, Hrvatske i eventualnog naseg predstavnika ne znam nista, tako da videcu onda kakva je ponuda ove godine.

Dakle, pjesme koje su izabrane u subotu (prije će biti ''crna'' nego ''super'' subota) su straobalne (izuzev eto Italije), ne zna se koja je gora od koje, da mogu sve bih njih strpao ispod 10-og mjesta na svojoj top listi jer prosto ne zaslužuju da ispred njih stoji jednocifren broj... :ROFLMAO: Jeste da u ovo doba svake godine se više-manje žalimo na trenutnu ponudu ali brate mili što je dosta dosta je, pri tom ne možemo reći ni da je sami početak sezone jer je već uveliko više od trećine pjesama poznato (skoro pa polovina s obzirom na smanjen broj zemalja učesnica) a velika većina ih je za smeće.
Najveće razočarenje mi je ishod estonske selekcije jer sam očekivao da će ''Venom'' poslati i što Adelaida ne ide za Rumuniju, ovo ostalo je i očekivano jer je svakako bilo jadnjikavo... Prvo polufinale se još nekako i drži ali i dalje samo Norvešku mogu opet da pustim na replay (počinje mi se pomalo sviđati i Letonija), dok mi se drugo za sada čini kao da bi se Lana i Aldo kroz njega mogli prošetati sa bilo kojom svojom beovizijskom pjesmom bez muke, jedino mi Slovenija odskače od ostatka.
Trudim se da sastavim top ali ne ide jer mi ništa nije za vrh, valjda ću ga skrpiti do kraja dana lol.

Prošle godine nismo bili svesni koliko su Evropljani bili opsednuti Ukrajinom, a ove godine smo svesni da više nisu opsednuti, neki su čak i ogorčeni zbog izbeglica. Plus ova pesma nema tu atmosferu pobedničke pesme koju je imala ona prošle godine na neki način.
То смо говорили и прошле године, кладионице су небитне, немају појма, то се базира на уплатама, нема шансе да Украјина победи.... И прц. Победиће иове године и те како

Nisu poslali dovoljno dobru pesmu, prosto nisu pretnja nikome. Izbaciće neku dobru pesmu iz top 10 eventualno. Živi bili, pa videli.

Ako budu ovako prvi na kladionicama i kad se izaberu sve pesme ponavlja se scenario iz 2022.

A pojedini licemerni ESC fanovi ce sve to relativizovati dvostrukom pobedom Irske 90-ih, plus njihovim licemerim pricama pa kao ESC je uvek i bio politika kao sta se bunite kmetovi haha

Ako odustanu znaci da podrzavaju rusku agresiju!
Ne, već znači da ne žele da se sve vrti oko politike na Evroviziji. Nema razloga da se podržava Ukrajina tako što će se glasati za bilo koju njihovu pesmu. To im neće puno pomoći u ratu.

Na stranu što je ta pesma toliko isprazna i bezvredna da ne da ne zaslužuje pobedu, nego da su okolnosti drugačije, bila bi na desnoj strani tabele. I to je tako.

Ako su prošle godine s onom plačimajkom bili 4. po žiriju i to u godini kad je počeo rat i svi živi kmečali zbog njih, vrlo lako da ova bezlična pesmica koju šalju može da bude i ispod 10. mesta po žiriju.

Back