ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Apsolutno nije isto, u fudbalu i na Olimpijadi imaš teritorije koje nisu suverene države po UN-u, kao npr Farska ostrva, britanske kolonije itd.

U EBU su isključivo emiteri suverenih, UN priznatih država.

Kontam ja da je autošovinizam popularan ovde u nekoj meri, ali brate mnogo je.

Knez Lazar je na samrtnoj postelji rekao: Olimpijada može ali Evrovizija ne!!!
stvar je u tome što mi za Olimpijadu možemo da se pravimo kao da je Kosovo za nas kao što su Farska ostrva za Dansku, dakle teritorija sa ogromnim stepenom autonomije.
da nastupaš na JESC ne moraš da imaš emitera u EBUu, tako isto i Kazakhstan nastupa uprkos tome što nisu još u EBU zato što još uvek imaju iste pozivne brojeve kao Rusija (što pravi problem prilikom glasanja)

da nastupaš na JESC ne moraš da imaš emitera u EBUu, tako isto i Kazakhstan nastupa uprkos tome što nisu još u EBU zato što još uvek imaju iste pozivne brojeve kao Rusija (što pravi problem prilikom glasanja
Pa ako ih jos ni na JESC nisu primili nastup na ESC je jos uvek poprilično daleko.

Ne verujem da ce EBU pustiti da nastupa neko koga dobar deo ucesnika ne priznaje. Ako do nastupa dodje to ce biti kad je Kosovo vec svugde a ne samo na ESC.

Ključna reč: Pravimo
"pravimo" u smislu da po međunarodnom pravu oni sve to mogu i kao deo Srbije (doduše sa visokim stepenom autonomije, ali poenta stoji).

Za međunarodno pravo je jako bitan stvar principa, jer ako pokažeš slabost niko ne garantuje da se takav sličan slučaj neće desiti ponovo u budućnosti. Teritorijalni integritet i suverenost država je broj jedan kategorija državnosti.

Ja baš uživam u ovoj sezoni, ali se bojim da te sa tim stavom čeka nervni slom, a ne stres.
Jesam li ja jedini koji ne uziva uooste u ovoj sezoni i jedva ceka da se ova sarada oko Uk i Ukrajine zavrsi i da dobijemo normalnog domacina sledece godine?

Kosovo može nastupiti jedino ako Srbija to odobri kao sto je u sustini uradjeno i sa ovim sportskim udruženjima a ako Srbija odobri RTS se svakako nece povlačiti tako da mi je ta priča besmislena.

Nece njih EBU dovesti mimo volje Srbije, Spanije, Grcke, Ukrajine i dobrog dela zemalja koje učestvuju na ESC.

Nikada drzava ciji je status sporan za dobar deo ucesnika nije nastupala i nece to tako biti ni sada.

Ne vidim zasto bi se EBU cimao da to radi,niti je Kosovo* neki faktor bitan da ce da naljute Španiju i presvetu Ukrajinu oko toga.

Kosovo može nastupiti jedino ako Srbija to odobri kao sto je u sustini uradjeno i sa ovim sportskim udruženjima a ako Srbija odobri RTS se svakako nece povlačiti tako da mi je ta priča besmislena.

Nece njih EBU dovesti mimo volje Srbije, Spanije, Grcke, Ukrajine i dobrog dela zemalja koje učestvuju na ESC.

Nikada drzava ciji je status sporan za dobar deo ucesnika nije nastupala i nece to tako biti ni sada.

Ne vidim zasto bi se EBU cimao da to radi,niti je Kosovo* neki faktor bitan da ce da naljute Španiju i presvetu Ukrajinu oko toga.
U članku piše da će PROBATI da apliciraju za EBU zbog toga što smatraju da manjak Rusije i Belorusije daje veće šanse. I pored toga, imaju prepreku u već pomenutim državama, a ako mi nemamo muda oni će imati, pogotovu španci. Znači šanse su im male, a na njima je da "probaju" milijardu puta i da ne uspeju.

Inače, slatko je što su festival nazvali isto kao u Albaniji🥰

Napokon da se sa tobom slozim po pitanju tzv. Kosova. Znaci ovo i samo ovo.

Mogu oni sta hoce, ali dzabe kad su siptari na Kosovu postali lideri u trgovini ljudi i prostituciji.

U članku piše da će PROBATI da apliciraju za EBU zbog toga što smatraju da manjak Rusije i Belorusije daje veće šanse. Znači šanse su im male, a na njima je da "probaju" bilion puta i da ne uspeju.

Inače, slatko je što su festival nazvali isto kao u Albaniji🥰
Jesu oni svesni da njih ni sveta krava Ukrajina ne priznaje? Ni ceo Kavkaz. Ni Grcka, Kipar, Rumunija, Spanija koja je jedan od Big 5.. a ni Moldavija. Ima sigirno jos neko kog sam zaboravio.

A ako gospodin Vucic potpise nesto onda jbg.

Smarate više sa tim Kosovom. Koliko vas je spremno da prihvati da se Kosovo vrati u Srbiju, ali da sa zemljom dođu i stanovnici, pa da Srbija postane zemlja u kojoj su službeni jezici srpski i albanski? Odlaskom Kosova i Crne Gore Srbija je napokon postala ono što je oduvek i trebala da bude, država srpskog naroda, naravno uz apsolutno poštovanje avih nacionalnih manjina

Jesam li ja jedini koji ne uziva uooste u ovoj sezoni i jedva ceka da se ova sarada oko Uk i Ukrajine zavrsi i da dobijemo normalnog domacina sledece godine?
Dobro, ali zašto onda pratiš uopće? Ne kontam čemu se mučiti s praćenjem ako ti je toliko grozno? Daj ajde…

Odlaskom Kosova i Crne Gore Srbija je napokon postala ono što je oduvek i trebala da bude, država srpskog naroda, naravno uz apsolutno poštovanje avih nacionalnih manjina
A u Crnoj Gori žive vanzemaljci, šta li je?

Ja bih prihvatio, albanaca bi bilo nešto manje od 20% na teritoriji cele Srbije, a procentualno se dosta više sele od srba (iako smo i jedni i drugi u k*rcu) tako da je to nešto što se može regulisati.

Svakako u ovoj situaciji nam najviše odgovara status - kvo, da se ne talasa. Izraelsko - palestinske razmirice traju 75 godina i trajaće još toliko, nema razloga da se potpisuje sada nešto što nije nužno.

Jesu oni svesni da njih ni sveta krava Ukrajina ne priznaje? Ni ceo Kavkaz. Ni Grcka, Kipar, Rumunija, Spanija koja je jedan od Big 5.. a ni Moldavija. Ima sigirno jos neko kog sam zaboravio.

A ako gospodin Vucic potpise nesto onda jbg.
EVROPSKE ZEMLJE KOJE NE PRIZNAJU TZV. KOSOVO:

SPANIJA
RUMUNIJA
SLOVACKA
B&H (CITAJ REPUBLIKA SRPSKA)
GRCKA
MOLDAVIJA
PRESVETA UKRAJINA
BELORUSIJA
RUSIJA
GRUZIJA
JERMENIJA
AZERBEJDZAN
KIPAR

Dobro, ali zašto onda pratiš uopće? Ne kontam čemu se mučiti s praćenjem ako ti je toliko grozno? Daj ajde…
Ne nego mi se smucilo da velika vecina nipodastava i omalovazava 2022. samo zbog tog prokletog Sunca.

Apsolutno nije isto, u fudbalu i na Olimpijadi imaš teritorije koje nisu suverene države po UN-u, kao npr Farska ostrva, britanske kolonije itd.

U EBU su isključivo emiteri suverenih, UN priznatih država.

Kontam ja da je autošovinizam popularan ovde u nekoj meri, ali brate mnogo je.
Ok,dakle tvoj predlog je?? Nema nikakvog takmičenja ni sporta ni muzike,znači pošto ne priznajemo Kosovo odjeb... svee apsolutno i evropsku uniju vise nikad ne pokusavati okrenuti se jedino Putinu koji nas "voli" ili jos bolje zatvoriti se u svoja 4 zida i igrati sport samo na teritoriji Srbije bez klubova tkzv. republike Kosovo,samo domace lige igrati,a svetska i evropska nadmetanja cak i mis sveta bataliti,jer i tu se priznaje Kosovo. Nema ni uvoza ni izvoza ni sa jednom zemljom koja voli ili priznaje Kosovo i to je to...

A u Crnoj Gori žive vanzemaljci, šta li je?

Ja bih prihvatio, albanaca bi bilo nešto manje od 20% na teritoriji cele Srbije, a procentualno se dosta više sele od srba (iako smo i jedni i drugi u k*rcu) tako da je to nešto što se može regulisati.

Svakako u ovoj situaciji nam najviše odgovara status - kvo, da se ne talasa. Izraelsko - palestinske razmirice traju 75 godina i trajaće još toliko, nema razloga da se potpisuje sada nešto što nije nužno.
Vojo ti ste?

Ok,dakle tvoj predlog je?? Nema nikakvog takmičenja ni sporta ni muzike,znači pošto ne priznajemo Kosovo odjeb... svee apsolutno i evropsku uniju vise nikad ne pokusavati okrenuti se jedino Putinu koji nas "voli" ili jos bolje zatvoriti se u svoja 4 zida i igrati sport samo na teritoriji Srbije bez klubova tkzv. republike Kosovo,samo domace lige igrati,a svetska i evropska nadmetanja cak i mis sveta bataliti,jer i tu se priznaje Kosovo. Nema ni uvoza ni izvoza ni sa jednom zemljom koja voli ili priznaje Kosovo i to je to...
nećemo popiti sankcije zbog Kosova, to su Vučićeve priče za malu decu pošto zna da je narod neupućen i da ne zna koliko je teško dati nekome sankcije, kroz koliko različitih organa vlasti to treba da prođe i u EU i u svakoj članici pojedinačno. Dakle jedna velika prevara.

rešenje je da držimo status kvo, kao što sam već rekao. Ne potpisujemo nikakve dogovore, a umeđuvremenu da ih blokiramo za sve organizacije u koje nameravaju da uđu. Tako postupa svaka država sa zrnom samodostojanstva.

Poenta je da se kuva žaba u javnosti i da se prikazuje kako Kosovo mora da se prizna inače će se, ne daj bože, ponoviti situacije iz 90tih: sankcije, izolacija, bombe, inflacija. Picousti ljigavac se dakle igra sa osećanjima naroda i manipuliše njima zarad nekih svojih interesa.

Vojo ti ste?
Ma kontam ja da nemam političke istomišljenike na forumu i da bi svi odavde ili begali iz Srbije ili su već pobegli, ali nema veze. Pa i nek me razapinjete, makar sam čista sa sobom :)

Generalno ni ne volim preterano da iznosim političke stavove pošto znam da će istog trenutka da mi se zabije deset pijavica na vrat da mi isisavaju krv

Back