ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Preslušao konačno sve pjesme iz prvog polufinala pa evo par utisaka:

:ie: Najbolje što može da im se desi je da ih stave da otvore polufinale, ovo je himnično i tema pjesme a i generalno paket je super za otvaranje ovogodišnjeg takmičenja. Meni se ovo sviđa i pustio bih u finale.
:no: Studijska verzija mi je slabija od one uživo, pogotovo što fali ono prizivanje duhova sa početka. Dobra stvar, i nju još mogu da vidim na #1 u pf, svakako za finale.
:pt: Veselo, zabavno, pravi portugalski šmek i zaslužuje finale, nadam se da će ga i dobiti.
:fi: Originalnost na maks, ludilo u 3 minute, zarazno i drži pažnju, vjerovatno pobjednik polufinala.
:se: Nemam šta reći, top 2 u polufinalu ukupno, meni broj jedan. Loreen, svaka čast na svemu.
:nl: Volim ovaj tip pjesama i baš mi je 'sjela', iskustvo prethodnih godina govori da publika glasa i za ovakve pjesme te se nadam da će i za ovu. Jako lijepo.
:md: Kidalica, mislim da će ovo odlično da prođe i u polufinalu i u finalu kod publike. Od Srbije očekujem top 3 poene u pf.
:il: Meni ovo dobro, Noa grmi, nastup očekujem da će biti tip top i da će poslednji minut da bude vatra živa.
:cz: Ne znam kako će proći, ne bi me iznenadio nijedan scenario, od ispadanja do pobjede, sve u svemu mi je dobro ovo, pogotovo refren i poslednji dio pjesme.
:rs: Nije mi 10. za prolazak, ovo je nasumična lista finalista, ali treba d'uđe u finale apsolutno makar i kao 10. #petofinale
--
:mt: Zanimljivo, kul dio sa saksofonom, ali sve u svemu, nisam oduševljen previše, iako je okej.
:ch: Sviđa mi se dosta dijelova ove pjesme i tu mi je na granici za prolazak, ali mislim da je ovih 10 ipak jače.
:lv: Očekivao sam da će mi bolje leći na prvo slušanje, a i na drugo, ali nije me kupila do kraja.
:az: Zanimljiv nostalgični zvuk, ali možda previše zastarjelo za moj ukus.
:hr: Uf e ovde ima momenata pjevljivih i zaraznih, ali džaba sve. Mislim da će ući u finale na iznenađenje mnogih, ali ja nisam fan. Makar će se hrvatski fanovi sa foruma obradovati ako ništa :D

@Majsta94

Samo mi kaži, nije mi jasno jel to tvoja predikcija kako će biti rangirano po rezultatu jer viidm odvojen top 10, a Hrvatska kažeš najvrv ide dalje?

Pa tebi se sve svidja i svi su ti za pobedu u polufinalu ili top2 mahom,ali mora neko i ispasti haha kada sam poceo citati komentare pomislih,ima li neko da nije za top plasman u polufinalu i da nije medju boljima hah

@Majsta94

Samo mi kaži, nije mi jasno jel to tvoja predikcija kako će biti rangirano po rezultatu jer viidm odvojen top 10, a Hrvatska kažeš najvrv ide dalje?
Nije predikcija, ovih 10 iznad crte su mi finalisti nasumičnim redom, još nisam siguran ko je koji osim prvog mjesta heh, a ovi ispod, jelte, nisu

@KONSTRUKTOR pa logično da mi se u top 10 nalaze pjesme koje mi se sviđaju valjda 😂
A samo sam za Finsku, Švedsku i Moldaviju rekao da def. očekujem odlične plasmane, ostale od 3. mjesta naniže

• Like
Reactions: Mrm
Moj idealni redosled nastupa u prvom PF

1. :mt:
2. :lv:
3. :no:
4. :hr:
5. :ie:
6. :rs:
7. :pt:
8. :ch:
9. :md:
10. :se:
11. :az:
12. :fi:
13. :nl:
14. :cz:
15. :il:

- Letonija je prošle godine nastupala 2., bilo bi bezveze opet
- Norveška i Portugal su jedini ženski izvođači u prvom delu 1. polufinala, tako da 1. ili 2. mesto nastupanja neće biti sigurno
- Švedska neće nastupiti 15. (Ali ako izvuče drugi deo finala, vrlo verovatno ide na neko 22-25. mesto nastupanja)
- Izrael i Norveška (ako prođu i ako izvuku prvi deo finala) jedna od njih dve 100% bi otvorila finale

Ja prvo polufinale rangiram ovako:

1. :az:
2. :mt:
3. :lv:
4. :ch:
5. :hr:
6. :cz:
7. :nl:
8. :se:
9. :ie:
10. :md:
------------------
11. :pt:
12. :il:
13. :fi:
14. :rs:
15. :no:

Ja prvo polufinale rangiram ovako:
Ne čudi me poslednje 4. rangirane pesme u tvom rangiranju
Ali moram da pitam 😁 .. Ako se zalažeš za kvalitet, glas, šarmantnost, neku autentičnost, i sve to tako naj, zašto je Portugal na 11. mestu?

Last edited:
Moj top 15 prvog polufinala....

1.🇸🇪
2.🇫🇮
3.🇳🇴
4.🇷🇸
5 🇨🇿
6.🇲🇩
7.🇱🇻
8.🇮🇱
9.🇵🇹
10.🇳🇱
........................
11.🇨🇭
12.🇭🇷
13.🇲🇹
14.🇦🇿
15.🇮🇪

Ja imam osecaj da cemo mi sedmi biti
To bi i najbolje Luki pristajalo. Neko moje vidjenje redosleda:

01 :no: Norveska (iako znam da nikad ne treba staviti curu da otvara polufinale)
02 :ie: Irska
03 :pt: Portugal
04 :mt: Malta
05 :hr: Hrvatska
06 :lv: Letonija
07 :rs: Srbija
08 :az: Azerbejdzan
09 :fi: Finska
10 :nl: Holandija
11 :se: Svedska
12 :ch: Svajcarska
13 :md: Moldavija
14 :cz: Ceska
15 :il: Izrael

Preslušao konačno sve pjesme iz prvog polufinala pa evo par utisaka:

:ie: Najbolje što može da im se desi je da ih stave da otvore polufinale, ovo je himnično i tema pjesme a i generalno paket je super za otvaranje ovogodišnjeg takmičenja. Meni se ovo sviđa i pustio bih u finale.
:no: Studijska verzija mi je slabija od one uživo, pogotovo što fali ono prizivanje duhova sa početka. Dobra stvar, i nju još mogu da vidim na #1 u pf, svakako za finale.
:pt: Veselo, zabavno, pravi portugalski šmek i zaslužuje finale, nadam se da će ga i dobiti.
:fi: Originalnost na maks, ludilo u 3 minute, zarazno i drži pažnju, vjerovatno pobjednik polufinala.
:se: Nemam šta reći, top 2 u polufinalu ukupno, meni broj jedan. Loreen, svaka čast na svemu.
:nl: Volim ovaj tip pjesama i baš mi je 'sjela', iskustvo prethodnih godina govori da publika glasa i za ovakve pjesme te se nadam da će i za ovu. Jako lijepo.
:md: Kidalica, mislim da će ovo odlično da prođe i u polufinalu i u finalu kod publike. Od Srbije očekujem top 3 poene u pf.
:il: Meni ovo dobro, Noa grmi, nastup očekujem da će biti tip top i da će poslednji minut da bude vatra živa.
:cz: Ne znam kako će proći, ne bi me iznenadio nijedan scenario, od ispadanja do pobjede, sve u svemu mi je dobro ovo, pogotovo refren i poslednji dio pjesme.
:rs: Nije mi 10. za prolazak, ovo je nasumična lista finalista, ali treba d'uđe u finale apsolutno makar i kao 10. #petofinale
--
:mt: Zanimljivo, kul dio sa saksofonom, ali sve u svemu, nisam oduševljen previše, iako je okej.
:ch: Sviđa mi se dosta dijelova ove pjesme i tu mi je na granici za prolazak, ali mislim da je ovih 10 ipak jače.
:lv: Očekivao sam da će mi bolje leći na prvo slušanje, a i na drugo, ali nije me kupila do kraja.
:az: Zanimljiv nostalgični zvuk, ali možda previše zastarjelo za moj ukus.
:hr: Uf e ovde ima momenata pjevljivih i zaraznih, ali džaba sve. Mislim da će ući u finale na iznenađenje mnogih, ali ja nisam fan. Makar će se hrvatski fanovi sa foruma obradovati ako ništa :D
Odličan komentar za Holandiju, publika je glasala i za S10 npr.

Ne čudi me poslednje 4. rangirane pesme u tvom rangiranju
Ali moram da pitam 😁 .. Ako se zalažeš za kvalitet, glas, šarmantnost, neku autentičnost, i sve to tako naj, zašto je Portugal na 11. mestu?
Joj ne soli mi ranu.. 🤭😌
🇵🇹 mi je među glavnim favoritima već godinama.. Ja rangiram i subjektivno i objektivno, kombinacija... 🇵🇹 2023 mi ne leži nikako, vokalno je dobro, ali je u Finalu FdC-a bilo ljuljanje.. Koreografija i stajling, posebno u finalu mi se nikako nisu dopali...

Malta je džoker prvog polufinala.

Ja mislim da imaju solidne šanse za dalje.

Švajcarska - Holandija mi izgleda kao da će biti ili-ili, tj da će jedna od te dve proći, a druga ne.

Back