Undercover
Ekspert
Ahaha, pa vi autošovinisti (kako si sam sebe nazvao) ste sve samo ne objektivni...A sta ces, ne mogu svi da budu patriJote i to po standardima raznih beckovica, kovica, antonica, cirjakovica, djurkovica.... mora neko da bude i ''autosovinista'', citaj OBJEKTIVAN.

Moraš prvo dobro pročitati post pa onda dati repliku... Na zapadnu i sjevernu Evropu sam mislio kada sam spomenuo hiperprodukciju a ne na Italiju i Ukrajinu (još dodaješ i Moldaviju koju nisam uopšte ni naveo lol). Napisao sam u kontekstu rezultata da se sve vrti oko Italije, Ukrajine i Švedske već godinama unazad (Italija šta god da pošalje dobro će proći, Evropljani svršavaju na njihov jezik a uglavnom igraju na kartu safe muških baladetina, Ukrajina mahom dobija poene na sažaljenje i kod žirija i kod publike a pobjeđuju sa pjesmama koje nisu uspjele da odnesu pobjedu ni na njihovim domaćim izborima, Švedska isto uvijek igra na siguricu ali jednostavno su maheri u ovom poslu pa se i ne bunim jer i jesu najbolji), dok u to vrijeme je svake godine više različitih država bilo u igri za pobjedu i rezultati su bili raznovrsniji... U vrhu se sada iznova i iznova nalaze Skandinavci + Italija + Ukrajina (i Rusija dok je učestvovala) pa je sve postalo jednolično i rijetko ko od manjih zemalja onako stidljivo uspije da se domogne veličanstvenog top 5 što je sve veća rijetkost (Island pretprošle, Srbija prošle godine + Kipar i Moldavija u periodu od prije 5-6 godina).Stvarno ne razumem ovaj mentalitet.
Taj period sam nazvao ,,mračni vek” jer mi je muzika iz tog perioda Evrovizije najlošija i kič. Nemam nostalgiju za tim periodom jer nisam pratio Evroviziju ni približno blisko kao sad.
Teorija da određene države ne mogu da pobede zbog politike ili ,,hiperprodukcije” ne pije vodu. Dovoljno je poslati kvalitetnu i konkurentnu pesmu i to je ono što pobeđuje na Evroviziji. Ukrajina je siromašna država kao i Srbija, ali jednostavno šalju jake pesme iz godine u godinu. Italija nema nikakvu hiperproduckiju, štaviše, nastupi su im uvek prilično oskudni, ali šalju jake pesme svake godine. Sa druge strane, Moldavija uvek dobro prođe na Evroviziji bez obzira na budžet, zato što šalje harizmatične i iskusne izvođače koji umeju da naprave atmosferu i izvuku maksimum iz obično očajnih pesama.
I mi bismo konstantno beležili dobre rezultate kada bismo konstantno slali dobre pesme. Nije toliko komplikovano. Zašto bih uzdizao u nebesa period Evrovizije koji mi se lično ne dopada samo zato što smo imali 3-4 dobra rezultata kada su ostale pesme bile loše (po mom mišljenju i ukusu)?
Uopšte ne moraš da razumiješ moj mentalitet, ne razumijem ni ja tvoj (niti želim), samo konstatujem da nije istina da su sve pjesme iz tog perioda odron a ove sada masterpiece jer to nije objektivnost pošto sa objektivnošću veze nema, to se zove pristrasnost jer kako si i sam rekao - tada nisi pratio takmičenje (ili samo površno) a sada ga pratiš pomno kao fan i logično je da ti je ovaj period bolji i draži po svemu.