ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Endrega oduševljen!
Pa ja uopšte ne gledam Zvezde Granda. Nikad ni nisam.
Ma meni je muka od svih promena od 2013. pa na ovamo. Pre neki dan sam gledao otvaranje koverata na ESCu 2007. Koliko je tad sve bilo uzbudljivije i prirodnije, ovo je sada jedan privatan, komercijalni šou koji postaje samo jedan u nizu neuzbudljivih formata poput Idola, Vojsa, X faktora, Talenta i koja još kopija kopije da postoji.

BROJEVI TELEFONA ZA GLASANJE NA PESMI EVROVIZIJE 2023.

U nekim zemljama će se glasati samo putem SMS-a, odnosno USSD koda, u nekim i putem poziva i SMS-om, dok će zemlje iz Ostatka sveta (zemlje koje ne učestvuju na ovogodišnjem takmičenju, a čiji spisak će biti objavljen pre polufinala), Australija i Izrael glasati putem veb-sajta www.esc.vote i plaćati glasove putem platne kartice izdate u njihovoj zemlji. Oni će moći takođe da podele 20 glasova ukupno (glasaju u oba polufinala i finalu), s tim da to moraju uraditi odjednom, jer istu platnu karticu neće moći da upotrebe više puta (cena 0,99 evra po glasu).

View attachment 5968View attachment 5969View attachment 5970
Opa, Italija sa 5 dozvoljenih glasova povecala na 26. Da li je to koliko x moze da se glasa?

Nije, u Italiji može da se glasa 5 puta, napisah danas u ovoj istoj temi... 26 je broj finalista, pa će brojevi ići od 01 do 26.

Ja ne pamtim da li sam ikada glasao na ESC. na PZE i Beoviziji jesam ali se ne sećam tačno koliko i za koga. Možda se ove godine to i promeni 🙈

Znači, nakon pogledanih proba na tv-u kristalno je jasno da sljedeće godine idemo u Finsku! 👏🙌

Koliko sam ja dobro razumeo,proglašenje finalista u polufinalima će biti na potpuno drugačiji način od onog na koji smo inače navikli.Naime,prvo će proglasiti prvih 5 zemalja finalista,pa će onda voditelji popričati sa njima i napraviti kratku pauzu,pa tek onda nastaviti sa preostalih 5 zemalja koje prolaze u finale,i onda opet popričati sa njima sa njima,pa tek onda ono uobičajeno Good night Europe i rekapitulacija finalista za vreme odjavnog rola,tj.špice.

Pa ja uopšte ne gledam Zvezde Granda. Nikad ni nisam.
Ma meni je muka od svih promena od 2013. pa na ovamo. Pre neki dan sam gledao otvaranje koverata na ESCu 2007. Koliko je tad sve bilo uzbudljivije i prirodnije, ovo je sada jedan privatan, komercijalni šou koji postaje samo jedan u nizu neuzbudljivih formata poput Idola, Vojsa, X faktora, Talenta i koja još kopija kopije da postoji.
Mala sxala. ❤️

Uspeo sam naci i sliku Rema Forera sa photoshootinga, tako da bice kolaza kao i prosle godine. Samo cekam jos i ucesnike drugog polufinala kao i direktne finaliste. 😊😊

Bas volim sto su poceli da praktikuju photoshooting.

Kakav tajming, Hardkiss i Yulia Sanina, anđeoskog glasa, jedan od voditelja ovogodišnje Evrovizije, da izbaci još jednu u nizu prelepu pesmu, baš pod imenom "Festfival".. 💛💙 🇺🇦

Leo mi obecao da ce otvoriti forumsku kladionicu, mada razumem da je dosta prebukiran...

Ok ovi novi klipovi su žalost teška. Pre svega Estonija i Belgija sigurno nq, jedino mica Brineta pokidala 😍😍

Drugi deo kadriranih proba

Estonija najveće iznenađenje, izgleda wow, možda i najbolja danas iz. 2 pf.

Jermenija isto top, mada ne znam nekako mi je bolje delovalo na slikama, ali ok to je samo delić nastupa.

Prvo polufinale nakon proba rangiram:

1. :az:
2. :se:
3. :mt:
4. :lv:
5. :cz:
6. :hr:
7. :ch:
8. :nl:
9. :pt:
10. :fi: - upao mi u top 10 1.polufinala 🤭😃
------------
11. :ie:
12. :no:
13. :rs:
14. :md:
15. :il:

Jermenija me opcinila, bez konkurencije veceras!
Estonija bas ima lepe animacije, ali ono setanje mi nekako random.
Danska zacudjujuce slusljiva, vizuelno fino.
Belgija isto okej, mada glupo sto nisu iskadrirali kada onaj lik cucecim plesom ide oko Gustapha.
Rumunija no comment.

Ok ovi novi klipovi su žalost teška. Pre svega Estonija i Belgija sigurno nq, jedino mica Brineta pokidala 😍😍
Estonija je u zoni komfora tako da prolazi ovo katastrofalno polufinale, a u finalu bi se vec utopila.

Back