ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

koliko je srpski tviter operisan od realnosti i koliko su ostali u svom detinjstvu gde i dalje drkaju na romale romali i tresi mesi orijentalne pesme govori to da su oni mesecima bili UBEĐENI da će i Srbija i Hrvatska ispasti u pf lol

znači ubeđeni 100% i to onako bahato.

Qualifying streak:
:fr: 40 puta zaredom u finalu
:de: 26 puta zaredom u finalu
:it: 12 puta zaredom u finalu
:es: 62 puta zaredom u finalu
:gb: 64 puta zaredom u finalu
:no: 6. put zaredom u finalu
:rs: 5. put zaredom u finalu
:md: :fi: :pt: :ua: 3. put zaredom u finalu
:hr: Prvi put u finalu posle 2017.
:ch: 4. put zaredom u finalu
:se: 12. put zaredom u finalu
:il: Cik cak, u neparnim godinama prolaze, u parnim ne
:cz: 2. put zaredom u finalu

:mt: 2. put zaredom bez finala
:lv: 6. put zaredom bez finala
:ie: 4. put zaredom bez finala
:az: Prvi put posle 2018. bez finala
:nl: Prvi put posle 2015. bez finala

Zemlje koje ne ucestvuju:
:lu: 29 puta zaredom bez finala
:mc: 43 puta zaredom bez finala
:ma: 42 puta zaredom bez finala
:ba: :tr: 10 puta zaredom bez finala
:sk: 24 puta zaredom bez finala
:by: :mk: 3 puta zaredom bez finala
:hu: 4 puta zaredom bez finala
:ru: :bg: 2 godine zaredom bez finala
:me: 7 puta zaredom bez finala

Italija ne pripada toj kategoriji realno. mislim da će proći šokantno loše kod žirija da im se zahvale za organizaciju prošle godine

Svih 15 razglednica iz prvog polufinala

Eno neki Maltežanin na fejsu kuka što nisu prošli i najviše ljut na Hrvatsku i Srbiju što mi jesmo, kaže kakve to mi imamo pesme i vokale i da ga ne bi čudilo da od Malte 12 poena ode Italiji, Hrvatskoj, Srbiji ili Indiji (onda dodao da ipak Indija ne učestvuje, ali ove tri pomenute iskaču iz pantalona usred nastupa). :LOL:

esc12.webp

ANALIZA U 2:50

Par komentara:
-Hrvati i Srbi nabijaju preglede svojim pesmama, kao i obično.
-Portugalija se kotira mnogo bolje nego što su ljudi očekivali, crna kobila
-kladionice po prvi put ubole SVIH 10 finalista, to se od kada kladionice prate polufinala (sudeći po EurovisionWorld/u) nikada nije dogodilo do sada. Drugim rečima, na papiru najpredvidivije polufinale u istoriji.

Dakle, po prvi put u predikcijama da pogodim svih 10 finalista koje sam spomenuo danas u postu! :love:
Imao sam osjećaj da će nas opet ostaviti za kraj proglašenja ali sam kont'o da nas čuvaju za 7. ili 8. mjesto, srce mi se spustilo u petu bukvalno kada su ostala još dva mjesta a znajući da je jedno sigurno Norveška dok nas još nema, da su nam po drugi put zaredom priredili ono što i sa Konstraktom lani tačno bih izludio!
Mislim, ne mora ništa da znači ali želim vjerovati da smo prilično dobro prošli na televotingu čim su nas ponovo ostavili pred završnicu dok ovi koje su prozvali među prvima mi djeluju kao da su se jedva provukli.
Takođe, počinje da smara što zadnjih godina kao posljednjeg kvalifikanta prozivaju sve same jake igrače, ove godine su umjesto Norveške kao zadnju mogli staviti tipa Švajcarsku da bude napetije i uzbudljivije.

Dosta puta su nas prozivali na samom početku, zapravo većinu puta do sada.
Jedino smo 2015. i poslednje dve godine ostavljeni za sam kraj, među poslednje dve zemlje.
Upravo suprotno - više puta smo prozivani u drugoj polovini (Sanja šesta, Milan i Marija sedmi, Konstrakta deseta a Bojana i Luka deveti) dok su s početka bili imenovali Balkaniku i Ninu kao prve, Željka i Nevenu kao treće a Uraganke druge.

Hoće li neko da mi objasni što su Češku prekrstili u ČEKIJA! Čak i kad su je prozivali nazvali su je Čekija, u čemu je fora?

Češka je već pre par godina donela odluku da se zove Czechia a ne Czech Republic po ovakvim događajima, na Evroviziji ove godine prvi put je Czechia. Logika Slovak Republic = Slovakia, pa Czech Republic = Czechia.

1683694735152.png

Za ove gore što pominju da je redosled prozivanja u tesnoj meri sa stvarnim plasmanom:

Ne lupajte! Apsolutno je slučajan odabir. Kompjuter tamo pusti RNG (Random Number Generator), voditeljima se otštampa i oni ljudi pročitaju i to je to.
Batalite te teorije zavere i gluposti, potpuno je random...

Imaš neki izvor za taj generator slučajnih brojeva?
Ili je to neka tvoja pretpostavka na osnovu raspodele redosleda i plasmana?

Back