ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

@Regulus Nisam obratio pažnju, trebao si ranije pitati.

Italijan besprekoran. I ima novu obleku! Ovog puta crna svetlucava majica i mnogo mu bolje pristaje od one iz prvog polufinala.

Estonka vokalno odlična, mada pesma verovatno najslabija u prvoj polovini, može da dosadi malo.

Češka standardno, nezgodno im što su posle upečatljivih Finaca. Čak ih i Australija može zaseniti, one su tu slabija karika.

Belgijanac konkurentan, četa mladih snaga na sceni oboriće sve s nogu.

Da se osvrnemo na zemlje koje su ispale, a imale nacionalne izbore. Da li je neko od država mogao da napravi bolji izbor koji bi mu doneo finale:

1) Malta - napravili najbolji izbor, nije im bilo spasa

2) Letonija - isto kao Malta

3) Irska - bilo je boljih izbora poput Connolly - "Midnight Summer Night" i Adgy - "Too Good For Your Love", ali bi se verovatno i oni mučili za prolazak u finale, tu negde borderline

4) Danska - Nicklas Sonne - "Freedom" iako je moguće da bi se glasači zasitili od roka. Svakako mislim da bi imalo veći tvt potencijal od Reiley/a

5) Rumunija - Aledaida - "Bla Bla Bla"

6) Island - napravili najbolji izbor, loše NF

7) San Marino - Mayu - "C'e qualcosa in me che non fuziona" i Le Deva - "Fiori su Marte" su pesme koje bi imale mnogo veće šanse da se plasiraju u finale. Možda i kukavna Ronela - "Salvaje"

Mislim da bi ovi svi bez obzira koga poslali bili NQ osim Nicklasa za Dansku, Freedom bi sinoć izborila pmm

Jermenka fino pevuši, mada mi nešto fali tu da bi bolje držalo pažnju.

Nakon što su Keljmendijevi prizvali duhove, Moldavac kreće sa ritualom veštičarenja i igranja sa đavolkom i đavolicama. Nije ni vokalno najbolji usled gubitka energije u ritualu.

Ukrajinci dosadni, sa atmosferom pogrebnog marša, ali ima se i para za mnogo vatre (pirotehnike).

Nemac u tigrastim gaćama i helankama energičniji od Alessandre Mele. Ovo je treći segment igre sa zlim duhovima.

Luka odličan na probi, sve fino proteklo. Tu i tamo mogao bi biti glasniji malo kada silazi sa cveta, i još ponegde. Ovako performans standardno utegnut i atraktivan. I u finalu će takođe nositi crni flor na košulji.
Jel bolje nego u finalu, imamo li se čemu nadati?

Misliš bolje nego u polufinalu? Pa da držimo fige za top 20, pa kako bude. Svi se potrudili, nema potpunih autsajdera.

Litvanski ćuto tuto fino izveo numeru.

Noa iz Izraela na visini zadatka, đuskanje zagarantovano dok te ne nabode jednorog.

Back