ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Jermenija jako nisko takođe meni iznenađenje. Deda Gustav stvarno top 10 😂😍

Pa jedino da smo poslali Princa pa bi bili 3 mesta više zbog dijaspore, ali upravo zbog toga ga nismo poslali jer ne želimo da se izvlačimo na to.

U svakom slučaju jako je ružno likovati na ovaj način.
dobro je što smo rizikovali, jako mi je drago

nije mi drago što je odaziv i hajp za Lukea bio rekordno nizak, ali je očekivano uzimajući u obzir da taj sentiment ne pali kod nas

Najveća iznaneđenja glasanja:

1) Španija 5 tvt poena
Ovo meni nije nikako iznenadjenje, znaci predvideo da ce izduvati, izduvali su.

I jos nesto, za nauk nasem ziriju: posto Slovenci nikad ne daju bodove bivsoj Jugi, dok Hrvati delimicno, sad i Srbija treba da glumi strogu objektivnost.

A sad posto smo ga izduvali od publike, to nimalo nisam ocekivao, znaci dijaspore vise nema.

I jos nesto, za nauk nasem ziriju: posto Slovenci nikad ne daju bodove bivsoj Jugi, dok Hrvati delimicno, sad i Srbija treba da glumi strogu objektivnost.

A sad posto smo ga izduvali od publike, to nimalo nisam ocekivao, znaci dijaspore vise nema.
Upravo to, Finskoj su trebali da zvajznu 12 poena!

Inače, posle svakog flopa smo imali velike promene u pristupu ESC:

2009. - sledeće godine smo ukinuli Beoviziju
2013. - sledeće godine smo odustali od ESC
2017. - sledeće godine smo vratili Beoviziju

Dakle, kakva nas promena čeka sledeće godine? Odustajanje? Novi festival? Interni izbor? Možda nam je zapravo sledeća godina "ona prava"

Realno nije velika razlika izmedju 24. i 19.mesta na ESC pa cak i 15.
Svi se lepo promovisu koji 2x nastupe ovako pred milionima ljudi.
Da smo se brukali nismo, ali je sve delovalo da ce bas ovako da bude.

Čestitam svima koji su uživali i čiji su favoriti odlično prošli.
Od 2015 ostaje mi gorak ukus u ustima nakon svake evrovizije koji me drži evo i dalje, a i dalje opet gledam i pratim 😅

Pa jedino da smo poslali Princa pa bi bili 3 mesta više zbog dijaspore, ali upravo zbog toga ga nismo poslali jer ne želimo da se izvlačimo na to.

U svakom slučaju jako je ružno likovati na ovaj način.
Najgore od svega je sto cemo sledece godine, ako uopste ucestvujemo, ici u zonu komfora i opet postati abitni.

Dijaspore ima itekako, ali zar zaista vidiš nekog našeg da želi da glasa za ovakvu pesmu i nastup. Pa da je predstavljao bilo koju drugu zemlju, sem eventualno HRV, CG ili MKD, dobio bi od Srbije nulu.

Back