ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Gruzija dokaz da se ne mora odustajati od ESC čak i kad godinama ne dospevaš u finale, a onda ovde ljudi potežu ideju odustajanja Srbije zato što je Luka bio 24. u našem petom uzastopnom finalu lol
RTS, smena rukovodstva, svašta je moguće od njih.

ni jednu od pobeda ukrajine sem od ruslane ne priznajem gotovo onu jamale kada je sergey lazarev sa jednim od najboljih nastup u istoriji esc nije pobedio zbog mrtve politike

sergey lazarev je te godine svima ocitao kako se radi jedan scenski nastup i njegova muzika je pre dobra obozavam da slusam njegove pesme pogotovo na ruskom kada radi

Ali koliko je ustvari narativ da je ESC 2000-ih bio sranje zapravo ksenofoban i sovinisticki.

ESC 2000-ih je bio mnogo jaci i zanimljiviji od ESC 90-ih. Porastao, uvedena polufinala, postao ovaj masovan događaj koji znamo danas, sa hajpom oko proba i svega ostalog.

Bukvalno su nas nabedili svojom propagandom da je to neko mracno doba jer je istocna Evropa dominirala i Svedska nije mogla da pobedi.

RTS, smena rukovodstva, svašta je moguće od njih.
Pa onda bi kao odustali sve i da smo se plasirali drugi u finalu, a delovalo mi je da ljudi to pominju u kontekstu slabog plasmana i razočaranja...
Mada meni deluje nadrealno da bilo kakvi politički talasi i promene rukovodstva dovedu do povlačenja sa ESC, pogotovo od kako je fino instaliran PZE kao format koji u najgorem slučaju može da nasledi i skroz neko drugo rukovodstvo i ekipa i dalje ga oblikuju kako žele.

Nerealno nam delovalo i da će Luka proći gore od Familje Baljkanika.

Pa sigirno se nece proevropska opozicija ako nekako i preuzme vlast nekim cudom povlaciti sa ESC.

Zapravo poslednji put kad je RTS ozbiljno i zeleo da pobedi na ESC je bila 2012. godina, dok je jos DS bio na vlasti.

Ja msm da je super sto je uspeo za dlaku da upadne u finale a sledece godine ocekujem dosta zanimljiviji PZE.

Zapravo mi smo često posle velikih uspeha ispadali u pf tako da je dobro da je Luke to izbegao. Nakon pobede i domacinstva ispali 2009. Onda Zeljko bio treci pa Moje 3 ispale.

Tijana Bogicevic jedina anomalija, ona ispala na odlozeno posle TOP 10 Bojane Stamenov lol

Pa sigirno se nece proevropska opozicija ako nekako i preuzme vlast nekim cudom povlaciti sa ESC.

Zapravo poslednji put kad je RTS ozbiljno i zeleo da pobedi na ESC je bila 2012. godina, dok je jos DS bio na vlasti.
Prošle godine sa Konstraktom sam imao utisak da idu da pobede, a u sebi se mole da do te pobede ne dođe...!

Ma meni je drago da smo uspeli da spojimo 5 uzastopnih finala, ako ništa, sad su po tom pitanju jedino Norveška, Švedska i Ukrajina ispred nas.
svaka cast za nas samo da guramo dalje sada treba poslati nesto novo moderno

Prošle godine sa Konstraktom sam imao utisak da idu da pobede, a u sebi se mole da do te pobede ne dođe...!
Pa da ali to je doslo neplanirano.

Zeljka su izabrali da opet pobedimo. I da su ga izabrali godinu dana ranije mozda bismo i pobedili ali nije imao srece da se 2012. pojavi Loreen.

Dodao bi i to da ipak bez obzira na sve mi smo razbili tri kletve u prethodne dve godine...!
1. Ispadanje svake 4-te godine
2. Ispadanje ako je Hrvatska sa nama u polufinalu
3. Ispadanje naredne godine posle većeg uspeha postignutog u prethodnoj godini/godinama

Joksimovic i dalje moze da napise pesmu za TOP 3 na ESC. Steta sto ga to vise ne zanima kako stvari stoje.

Ja mislim da bi pisao jedino kad bi ga RTS zvao direktno da pise.

Doduse mozda neki pevac uspe da mu se uvuče u dupe da napise nesto ne znam.

Ali velika je steta njega ne koristiti dok ga jos imamo.

Back