ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Vristanje za njihov prolazak u finale, nezaboravan trenutak. Nisam dosao sebi narednih minut-dva.

Ja sam njenim prolaskom samo bio iznenadjen i rekao vau, jer nisam ocekivao da ce proci.

Najdraži prolaza, naravno:

Joj isto, taman poceo da vristim "leleeeee..." i majka mi se ubacuje "ne deri se konju!" 😏😏

Sve u svemu, prolasci za koje sam se najvise obradovao;

2012: Makedonija
2014: Crna Gora, Slovenija i San Marino
2015: Srbija, logicno
2016: Ceska
2018: Srbija opet, jer su svi predvidjali ispadanje
2019: Makedonija
2021: Belgija, i opet Srbija (jer smo bili sami u polufinalu, a na kraju i u finalu)
2022: Island (pozitivno iznenadjenje) i Srbija (jer smo bili prozvani zadnji)
2023: Srbija (strah od ispadanja i vrisak nakon prozivanja)

A prolasci za koje sam odreagovao u smislu, vau:

2013: Belgija
2014: Svajcarska
2015: Kipar
2016: Austrija
2018: Irska, Slovenija
2019: San Marino
2022: Rumunija

A u smislu "sta koji k"?

2012: Litvanija
2013: Litvanija, Jermenija
2014: Belorusija
2016: Litvanija
2017: Rumunija, Holandija, Hrvatska
2019: Danska
2023: Estonija

Last edited:
Pa nije ovo etno sabor. Evrovizija nikad zanrovski nije bila raznovrsnija. A da li se pesme poput Wild Dances, My Number One i Secret Combination mogu nazvati tradicionalnima?
Nije etno sabor, ali je nacionalno takmicenje sa drzavama, i time svaka zemlja treba da posalje nesto svoje, a ne jedna na drugu da lice. Kada slusam Estoniju na primer poslendjih godina, kao da SAD ucestvuju na ESC

Nije etno sabor, ali je nacionalno takmicenje sa drzavama, i time svaka zemlja treba da posalje nesto svoje, a ne jedna na drugu da lice. Kada slusam Estoniju na primer poslendjih godina, kao da SAD ucestvuju na ESC
Slažem sa sa ovim primerom, ali ne mora baš etno. Estoniju 2009, 2012, 2013, 2015, 2018 obožavam, ali nije mi to nešto etno, ne mora ni na estonskom da bude (iako je veliki plus ako bude) samo malo više originalnosti.
2019-2023 previše "bejzik", dok su 2004 slali neki etno, ali uživo cela prezentacija je bila katastrofa (iako studio pesma i nije loša), tako da više originalnosti u svakom smislu 😁

Applicants must also hold Luxembourgish nationality or have resided in Luxembourg for at least three consecutive years or exhibit a strong cultural involvement and proven connection with the Luxembourgish music scene. In the latter case, several criteria must be fulfilled, including active national engagement in musical practice, regular collaboration with recognized cultural institutions and actors within the Luxembourgish scene.
Ajde sva sreća pa nećemo imati San Marino 2

wow-squidward.gif

Negde sam video da LUX ima poprilicno respektabilnu muzicku scenu. Sudeci po onim wishlistama na YT, mozemo ocekivati nesto sasvim dobro.

Back