ESC 2023 – Liverpul, Ujedinjeno Kraljevstvo: opšte, arena, grafika, scena

Juuuuu. Grozno. Svidja mi se za polufinala, ali ostatak sveta no comment

Zamrsili su. Kao na tu odluku su uticale nepravilnosti, tj. muljanje pojedinih zemalja u ovogodišnjem polufinalu, pa sad se žiri više neće pitati u polufinalu, ali će ipak glasati i njihovi glasovi će biti korišćeni samo u slučaju da zakaže telefonsko glasanje u nekoj zemlji.

Ostatak sveta će glasati preko onlajn platforme tako što će ti gledaoci koristiti kreditnu karticu izdatu u svojoj zemlji. Glasovi ostatka sveta će zbirno važiti kao glas jedne zemlje, pa će sve ukupno, publika imati blago veći uticaj na konačne rezultate, tj. umesto dosadašnjih 50%, sada će zbog ostatka sveta, glasovi publike vredeti 50,6%. Spisak zemalja sa pravom glasa biće objavljen pred takmičenje.

Odlično! Sad samo moramo biti pametni i odabrati pjesmu koja će se svidjeti prosječnom gledatelju ESC-a u Burundiju i Papui Novoj Gvineji. 🥵

Šalu na stranu, ovo je jedan od boljih noviteta zadnjih godina. Volio sam Azerbajdžan prošle godine, ali stvarno nije fer što su s nulom publike prošli u finale. A ovo da ROW čini dodatnih 58 poena mi je isto skroz kul i okej. Jedino će sad ove tradicionalne žiri zemlje u pf na*ebati, al šta sad, nek šalju jače pjesme pa će i publika glasati

Meni se sviđa ideja za polufinale ali ovo glasanje ostatka sveta mi je besmisleno. Zašto bi oni odlučivali kada njihove zemlje uopšte ne učestvuju? 😂 Živo me interesuje da li će Rusija imati pravo da učestvuje u glasanju?

Ovo sve izgleda kao onlajn glasanje na JESCu. Sta kog djavola vise muljaju pobogu...

Ma ima odmah da vrate kako je bilo posle ekstremno negativne reakcije javnosti.

@Lignjoslav Pa ne izgleda kao za JESC, upravo suprotno. Ideja je da će morati da koriste platnu karticu izdatu u svojoj zemlji, tj. neće to biti besplatni glasovi kao za JESC, čime će se izbeći višestruko glasanje ("hakovanjem" onlajn platforme), a i njihovi glasovi će vredeti kao glas samo jedne zemlje, pa neće značajno uticati na krajnji ishod.

To za ROW mi je u redu jer je samo jedan set glasova, mozda ce odluciti pobednika jednom u 100 godina.

Ovo za pf bez zirija mi se manje svidja jer ce se sad opet sve vrtiti na glasove dijaspore i komsiluka.

• Like
Reactions: Mrm
Šalu na stranu, ovo je jedan od boljih noviteta zadnjih godina. Volio sam Azerbajdžan prošle godine, ali stvarno nije fer što su s nulom publike prošli u finale. A ovo da ROW čini dodatnih 58 poena mi je isto skroz kul i okej. Jedino će sad ove tradicionalne žiri zemlje u pf na*ebati, al šta sad, nek šalju jače pjesme pa će i publika glasati
To je to.

Jeste žiri pogurao neke baš dobre pjesme u finale, ali nakon ovogodišnjeg skandala sa glasanjem u pf i Azerima koji prođu sa 0 bodova publike, ovo je odličan potez.

Sad još više želim da sve 3 ex-Yu budu zajedno haha, mada ne znam kako će šeširi izgledati, pošto iz našeg sad fale 2 zemlje.

A ROW mi je isto ok, ide g(l)as iz BiH hehe veseli se srpski predstavniče biće bodova

Back