Ako je neko pomislio da nas neće zadesiti jača konkurencija u polufinalu od one lani, tu je ova godina da nas razuvjeri, nova tura - nova avantura...
Žreb k'o da je prekopiran od prošlogodišnjeg - mi u prvom polufinalu i po ko zna koji put u prvoj polovini, jedne te iste zemlje ponovo su zajedno u istom sosu, prvo polufinale klanica a drugo jadnjikavo (barem ovako odokativno), fun fact je da smo sa Litvanijom u istoj večeri nakon dugih 7 godina (što bi trebalo biti ''dobar'' znak jer smo tad posljednji put ispali lol).
Iako su sve 3 ex-yu zemlje u istom polufinalu i što se po prvi put desilo da jedan ''semi'' nema nijednog Jugovića, više bih volio da smo u drugom sa Austrijom i Švajcarskom jer bi nam one bile veće sigurice za 12 (ili eventualno 10) od Hrvatske a pogotovo Slovenije, plus u drugom imamo više dijaspore u vidu Malte i Češke a i tzv. Velika petorka nam je prihvatljivija - glasaju Italija i Francuska dok kod nas Njemačka i Švedska koje i nisu nešto bile široke ruke prema nama, sad evo gledam rezultat žrebovanja i osim Slovenije i Hrvatske ni za jednu zemlju se više nemamo uhvatiti izuzev možda Australije (u kojoj je ionako brojnija hrvatska dijaspora) što mi se baš i ne sviđa... Luka bi npr. u ovakvom rasporedu bio out samo tako, nenormalnu sreću je imao dok smo sad u nezavidnom položaju al' jbg šta je tu je.
Nemamo Albaniju, Dansku i Estoniju za vratom što je prednost, mada tu su faking Litvanija, Moldavija i Ukrajina što ispadne još gore hahah!
Tačno je da imamo više sjajnih pjesama u našem izboru koje bi mogle konkurisati za finale, ali mora se biti oprezno i iskustvo na sceni/sam nastup bi trebali biti presudni parametri jer će biti ludnica u najavi, moramo ovaj put hrabro odgovoriti konkurenciji ako već hoćemo pucati na visoko!