ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena

Sto se tice Srbije mislim da nama finale nebi trebalo da bude upitno finael posto par opcija za finale ali treba da bude dobar nastup tako jako polufinale bili smo i prosle godine pa smo prosli tako da se nadam proslasku i ove godine .

Last edited:
@libertà

Sa Islandom smo u prvom polufinalu, pa ne bolje da ne odaberu Heru.. 🥺 Ako ne želite da me izgubite, jednom zauvek.. 😱

Ako je neko pomislio da nas neće zadesiti jača konkurencija u polufinalu od one lani, tu je ova godina da nas razuvjeri, nova tura - nova avantura... 😅

Žreb k'o da je prekopiran od prošlogodišnjeg - mi u prvom polufinalu i po ko zna koji put u prvoj polovini, jedne te iste zemlje ponovo su zajedno u istom sosu, prvo polufinale klanica a drugo jadnjikavo (barem ovako odokativno), fun fact je da smo sa Litvanijom u istoj večeri nakon dugih 7 godina (što bi trebalo biti ''dobar'' znak jer smo tad posljednji put ispali lol).

Iako su sve 3 ex-yu zemlje u istom polufinalu i što se po prvi put desilo da jedan ''semi'' nema nijednog Jugovića, više bih volio da smo u drugom sa Austrijom i Švajcarskom jer bi nam one bile veće sigurice za 12 (ili eventualno 10) od Hrvatske a pogotovo Slovenije, plus u drugom imamo više dijaspore u vidu Malte i Češke a i tzv. Velika petorka nam je prihvatljivija - glasaju Italija i Francuska dok kod nas Njemačka i Švedska koje i nisu nešto bile široke ruke prema nama, sad evo gledam rezultat žrebovanja i osim Slovenije i Hrvatske ni za jednu zemlju se više nemamo uhvatiti izuzev možda Australije (u kojoj je ionako brojnija hrvatska dijaspora) što mi se baš i ne sviđa... Luka bi npr. u ovakvom rasporedu bio out samo tako, nenormalnu sreću je imao dok smo sad u nezavidnom položaju al' jbg šta je tu je.

Nemamo Albaniju, Dansku i Estoniju za vratom što je prednost, mada tu su faking Litvanija, Moldavija i Ukrajina što ispadne još gore hahah!
Tačno je da imamo više sjajnih pjesama u našem izboru koje bi mogle konkurisati za finale, ali mora se biti oprezno i iskustvo na sceni/sam nastup bi trebali biti presudni parametri jer će biti ludnica u najavi, moramo ovaj put hrabro odgovoriti konkurenciji ako već hoćemo pucati na visoko!

Dobra su nam Nemačka i Švedska u tom smislu, bolje od Španije i Italije..

I Azeri se trude više ove godine...

Ništa, ako pucaš na top 10 ne smiješ da se plašiš konkurencije u pf 😄
Ne nužno. Estonija je bila 10. u polufinalu prošle godine i jedva se provukla, dok je u finalu bila 8.

Ali je baš dosta bodova imala i u pf, ako se ne varam, i daleko od 11?

l
Ako je neko pomislio da nas neće zadesiti jača konkurencija u polufinalu od one lani, tu je ova godina da nas razuvjeri, nova tura - nova avantura... 😅

Žreb k'o da je prekopiran od prošlogodišnjeg - mi u prvom polufinalu i po ko zna koji put u prvoj polovini, jedne te iste zemlje ponovo su zajedno u istom sosu, prvo polufinale klanica a drugo jadnjikavo (barem ovako odokativno), fun fact je da smo sa Litvanijom u istoj večeri nakon dugih 7 godina (što bi trebalo biti ''dobar'' znak jer smo tad posljednji put ispali lol).

Iako su sve 3 ex-yu zemlje u istom polufinalu i što se po prvi put desilo da jedan ''semi'' nema nijednog Jugovića, više bih volio da smo u drugom sa Austrijom i Švajcarskom jer bi nam one bile veće sigurice za 12 (ili eventualno 10) od Hrvatske a pogotovo Slovenije, plus u drugom imamo više dijaspore u vidu Malte i Češke a i tzv. Velika petorka nam je prihvatljivija - glasaju Italija i Francuska dok kod nas Njemačka i Švedska koje i nisu nešto bile široke ruke prema nama, sad evo gledam rezultat žrebovanja i osim Slovenije i Hrvatske ni za jednu zemlju se više nemamo uhvatiti izuzev možda Australije (u kojoj je ionako brojnija hrvatska dijaspora) što mi se baš i ne sviđa... Luka bi npr. u ovakvom rasporedu bio out samo tako, nenormalnu sreću je imao dok smo sad u nezavidnom položaju al' jbg šta je tu je.

Nemamo Albaniju, Dansku i Estoniju za vratom što je prednost, mada tu su faking Litvanija, Moldavija i Ukrajina što ispadne još gore hahah!
Tačno je da imamo više sjajnih pjesama u našem izboru koje bi mogle konkurisati za finale, ali mora se biti oprezno i iskustvo na sceni/sam nastup bi trebali biti presudni parametri jer će biti ludnica u najavi, moramo ovaj put hrabro odgovoriti konkurenciji ako već hoćemo pucati na visoko!
Od ogromnog hajpa dok pesme nisu izasle, i naglasavanja da je moguce da se desi Beograd 2025, sada se ovde oseca blaga bojazljivost za ulazak u finale. Kakav rolerkoster zivota. Mada o tome da li imamo sanse ili ne za finale, moramo prvo dobiti sve pesme.

Nije bio Beograd, bio je Novi Sad 2025 u opticaju, konstanto potcenjuješ naš deluluizam, i to mi se ne dopada, jel me čuješ!!😡 🤭😌

Povlačim ono što sam ranije napisao, baš mi se dopadaju vizuali i grafika 😁

Meni je ova godina kao da je revijalna, kao da mi nesto fali. Da li zbog manjka drzava, posebno EX JU drzava? Ne znam, ali nemam osecaj i sada kada je ovaj zreb bio da se radi o velikoj ESC. Kao da je odrzan zreb za juniorski ESC. Zreb je tako nekako amaterski obavljen, zbrzan u pola sata...Valjda ce kasnije kada sve pesme izadju da krene malo veci hajp..

Joj kad bih uživo gledao i slušao Heru Bjork, alyona alyona & Jerry Heil, Yanx ili Teya Doru, a i veliki izbor želja iz 🇵🇹, to bi mi bilo dovoljno... 😍

Ljudi da li sam ja načisto poludeo ali od kada su pobednici od prošle godine direktni finalisti ili je tako uvek bilo? Nešto mi je isparilo to.
2024 reset, ulje na platnu........ 👆

ESC 2024 – Malme, Švedska: opšte, arena, grafika, scena
Back